Odkud se vzal kuchyňský robot?. Víte proč člověk vynalézá? Protože je líný! V 17. století kuchaři šlehali hodinami vaječný bílek březovými metličkami.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
No......tak to teda byla noc !!!. Moji kamarádi i já jsme se výborně bavili….
Advertisements

Po převozu do nemocnice lékař konstatoval smrt pacienta, ale to jsme tušili, už když jsme ho našli na třech místech v lese. Pachatel odcizil ze zásuvky.
Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.
Můj problém s kozou Vypracoval: A05040.
U holiče Jeden muž, stejně jako každý jiný měsíc, šel k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁKLADNÍ ŠKOLA JIRÁSKOVA, VYSOKÉ MÝTO
JÁ A MOJE ŽENA.
1. Dávno před mým narozením Pán Bůh mě už znal.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
V ÍTEJTE NA BONUSOVÉ HODINĚ !!! Co budeme dělat? Budeme se učit.
Skautské poohlédnutí k pousmání Skauti by pořád něco jedli… …prostě furt !!! To jídlo by bylo ještě lepší kdybyste mě nefotili! Mňam Už se to vaří…
Všem lidem na celém světě přeji…
J a v a Historie Lucie Žoltá. Děrné štítky Děrné štítky vymyslel roku 1801 Joseph Marie Jacquard. Pomocí štítků mohl měnit vzory na tkalcovských stavech.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
SPŠ PÍSEK. Přijetí ve škole Přišli jsme hlavním vchodem. U hlavního vchodu nás uvítali starší žáci. Dali nám program dne a vyrazili jsme na prohlídku.
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Moje Firma Zvěrolékařka Dobrý den.Mé jméno je Veronika Borbášová.
Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji....
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
Konference PNEU & BUSINESS 2014 Ezop, rybáři a (naše) budoucnost …. Golf & Spa Resort Kunětická hora
Zlatovláska Autorka: Dáša Kudová.
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
U holiče Jeden muž šel, stejně jako každý jiný měsíc, k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
Dejmlová Karolína Příběh o dívce a jejích přátelích.
Voda je zdravá.. Co je to voda Voda je tekutina, která se dá pít, ohřát, zchladit, a naše firma zkoumá: proč a jak U nás se neříká voda ale H 2 O, což.
Vypracovala: Týnka Malá A – den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Dvojí zápor VY_22_INOVACE_20 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Dětský den v Hájku 2008 Nebudete tomu věřit, ale 1. června se konal dětský den na hřišti v hájku a nejen dětský smích napovídá tomu, jak se povedl.
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Dalo by se to označit jako moudra slavných…
FIRST LEGO LEAGUE BODY FORWARD
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
O B L I Č E J O B L I Č E J HLAVA TRUP DOLNÍ KONČETINA PAŽE NOHA HORNÍ KONČETINA KRK.
na psí život si většinou stěžují jen Ti ,
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
Moje třída.
Nikola se před několika dny přestěhovala do nového města nikdo ji tu však nebere vážně a nikdo se s ní nekamarádí… Proto se jen učí ale stejně jí to moc.
Zkuste říct Hudba:Michal Tučný Chtěl bych být medvídkem.
ATOMOVÁ,VODNÍ,VĚTRNÁ, SLUNEČNÍ
Už žádní falešní sobi! A když dárky, tak pro všechny… a hlavně ne ty falešné sobi.
Vytvořil Nick Guláš a 9.A. Dne 20. června 2013 jsme navštívili grafické studio RUDI, které se nachází v našem městě. Cílem naší exkurze bylo zjisti, jakým.
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
Dej dvojku červeného měj hezký večer a.
Porthosek ? – Ještě v Třebíči.
M A N Ž E L S K Á R E A L I T A Moje žena a já, chodíme dvakrát týdně na večeři do nějaké dobré restaurace. Nejdřív si dáme nějaký aperitiv a potom obvykle.
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
Život je jen náhoda Vypracovaly: Ludmila Fialková Jana Prchlová Sandra Martinková.
HELFÍKŮV KOTÁR 2016 ADÉLA GABRHELOVÁ A MAGDA ŠEVČÍKOVÁ.
Moje výpočetní technika Zde vás čekají moje výtvory při hodinách informatiky.
SKUTEČNÉ policejní zápisy
Něco pro dobrou náladu !. Něco pro dobrou náladu !
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
ŽELVA DANUŠKA ŽELVA STEPNÍ.
Máš rád humor pro dospělé ?.
PERLY MOUDROSTI.
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Mrglmrgllmrrgll ? MRGL ! MGRGLGRMGRLGRL !!!
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
PERLY MOUDROSTI.
PERLY MOUDROSTI.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
No tak to teda byla noc !!!.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Transkript prezentace:

Odkud se vzal kuchyňský robot?

Víte proč člověk vynalézá? Protože je líný! V 17. století kuchaři šlehali hodinami vaječný bílek březovými metličkami. Byla to dřina!!! Dlouho to nevydrželi.

S nápadem, jak si ulehčit práci přišel nějaký Ralph Collier Ne, nebyl to kuchař. Nový mechanický nástroj, dvě spojené metličky vymyslel při drátování hrnců. V roce1858 je patentoval v Baltimore pod názvem Egg beater.

Pak se do vynalézání pustili cukráři a pekaři Kteří hnětli a provzdušňovali těsto rukama … i nohama.

Ale jednoho dne britský lékař John Dauglish řekl… a dost!! A přidal v roce 1982 do těsta kysličník uhličitý samozřejmě za použití velkých mechanických metliček. Tím zkrátil dobu kdy těsto rostlo z 10 hodin na 30 minut.

Ale člověk nemá nikdy dost! Pekaři, zakusili luxusu a chtěli ještě víc. A pan inženýr Herbert Johnson zapřemýšlel. Co kdyby se míchadlo otáčelo jako země kolem slunce? A pekaři až zpívali z radosti.

75-litrová díže s motorem a míchadlem zaujala nejen pekaře -ale i armádu Ameriky. Velký mixér nainstalovali do kuchyní celé flotily.

A teď ho museli zmenšit, aby se vešel do kuchyně. V roce 1919 vyzkoušela miniaturu Herbertova mixéru manželka jednoho z ředitelů firmy a prohlásila „je mi úplně jedno, jak si ho nazvete, ale je to nejlepší pomocník v kuchyni.“ A KitchenAid byl na světě

V 30. letech vypadal i takhle No hezký nebyl. Proto si firma najala Egmonta Arense, aby s něco udělal. A to se mu povedlo. Poslední stroj vypadá skoro jako náš moderní mixér.

Ale vynálezci si zase řekli, proč by měl mixér jen mixovat? A tak si pán Kenneth Maynard Wood patentoval stroj pod značkou Kenwood, který uměl šlehat i mixovat a dokázal měnit otáčky. Mixér se jmenoval Chef, a jeho reklamní slogan zněl. „Chef udělá všechno, ale na vaření potřebujeme ženy.“

Ani to dnes nemusí být pravdou. Dnes máme několik robotů, které i vaří, šlehají, mixují, hnětou, krájí a … fungují i jako počítač.

Tak mixujte, krájejte, vařte, pečte…