Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

J a v a Historie Lucie Žoltá. Děrné štítky Děrné štítky vymyslel roku 1801 Joseph Marie Jacquard. Pomocí štítků mohl měnit vzory na tkalcovských stavech.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "J a v a Historie Lucie Žoltá. Děrné štítky Děrné štítky vymyslel roku 1801 Joseph Marie Jacquard. Pomocí štítků mohl měnit vzory na tkalcovských stavech."— Transkript prezentace:

1 J a v a Historie Lucie Žoltá

2 Děrné štítky Děrné štítky vymyslel roku 1801 Joseph Marie Jacquard. Pomocí štítků mohl měnit vzory na tkalcovských stavech.

3 Charles Babbage Ch.B. je považován za vynálezce počítače. V roce 1835 navrhl první verzi univerzál. program. počítače, který programoval právě pomocí děrných štítků.

4 Charles Babbage Babbageovy počítače byly čistě mechanické a měly sloužit k složitým výpočtům. Jeho analytický stroj uměl řešit nejen algebraické rovnice, ale dokázal podle výsledku měnit průběh dalšího výpočtu. Jeho návrh obsahoval "sklad" (paměť) a "mlýnici" (procesor).

5 Ada Lovelaceová Dcera básníka G.G.Byrona podporovala Babbage nejen finančně, ale díky matematickému nadání začala programovat. Sestavila kompletní program pro výpočet Bernoulliho čísel a stala se tak první programátorkou. Zemřela v 36 letech.


Stáhnout ppt "J a v a Historie Lucie Žoltá. Děrné štítky Děrné štítky vymyslel roku 1801 Joseph Marie Jacquard. Pomocí štítků mohl měnit vzory na tkalcovských stavech."

Podobné prezentace


Reklamy Google