Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Osnova přednášek: 1.Základní právní pojmy, zásady správního řízení, státní správa a územní samospráva 2.Základy struktury a orgánů Evropské unie Zásady.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Studijní program Stavební inženýrství
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Stavební zákon Autorizace
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PROJEKTOVA.
ZÁKON 360/1992 Sb. o výkonu povolání
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Zateplování staveb.
Fakulta zdravotnických studií
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.

STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
AUTORIZOVANÉ OSOBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Katedra elektrotechniky
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Fakulta zdravotnických studií
Technické znalectví a pojišťovnictví
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PLÁN ČINNOSTI plán činnosti ČKA na období 05/2017–04/2018
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Studijní program Ošetřovatelství
Sylaby přednášek Geotechnické stavby
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Studijní obor Management sportu
Aplikovaná elektronika
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky

Studijní program (obor): Projektování elektrických zařízení Oborová katedra: 420 – Katedra elektrotechniky Garant: Doc. Ing. Vítězslav Stýskala, Ph.D. Typ studia:bakalářské, 4 – leté Forma studia: prezenční i kombinovaná Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Projektování elektrických zařízení Nový obor Nový obor Jediný obor v České republice i Slovenské republice Jediný obor v České republice i Slovenské republice Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

získat přehled v softwarových nástrojích na podporu projektování a použití těchto produktů Profil absolventa studijního programu „ Projektování elektrických zařízení “: samostatně navrhovat a projektovat elektrická zařízení za podpory moderních systémů Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

získání přehledu v softwarových nástrojích na podporu projektování a použití těchto produktů Obor Projektování elektrických zařízení vám nabízí dosáhnout svých cílů a realizovat se: samostatně navrhovat a projektovat elektrická zařízení za podpory moderních systémů Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky získáte rozhled v širokém rozsahu profesí získáte rozhled v širokém rozsahu profesí silnoproud – regulované pohony, energetika, apod. silnoproud – regulované pohony, energetika, apod. slaboproud – elektronika, EPS, EZS, apod. slaboproud – elektronika, EPS, EZS, apod. telekomunikace – bezdrátový přenos informací telekomunikace – bezdrátový přenos informací legislativa – normy a nařízení legislativa – normy a nařízení tím budete velmi flexibilní pracovní silou tím budete velmi flexibilní pracovní silou naskýtá se vám široká variabilita uplatnění naskýtá se vám široká variabilita uplatnění získáte znalost produktů na trhu EU – pro efektivní, výkonnou a moderní tvorbu projektů získáte znalost produktů na trhu EU – pro efektivní, výkonnou a moderní tvorbu projektů

Možnosti uplatnění absolventa studijního programu „ Projektování elektrických zařízení “ Absolventi mohou najít uplatnění jako:  projektanti v projektových organizacích,  autorizovaní inženýři ve všech fázích investiční výstavby,  odborníci na stavebních úřadech, při kontrole a schvalování elektrodokumentace určené ke stavebnímu řízení. Dnešní trh práce trpí akutním nedostatkem projektantů a oborníků v této oblasti ! Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Studijní program (obor) je čtyřletý, což vychází z novelizace zákona č. 360/1992 Sb. o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů (zákon 224/2003 Sb.), kde podle § 8 odst. 2b) je pro výkon činnosti autorizovaného inženýra podmínkou absolvování studia magisterského nebo čtyřletého bakalářského studia. Při absolvování tříletého bakalářského studia, může jako absolvent získat podle výše uvedeného zákona pouze autorizaci pro výkon povolání autorizovaného technika, což ho v praxi staví na úroveň absolventů středních nebo vyšších odborných škol.

Po absolvování odborné pětileté praxe a složení předepsaných zkoušek bude absolvent moci získat autorizaci autorizovaný inženýr pro vybraný obor a specializaci. Jako autorizovaný inženýr bude absolvent oprávněn v rozsahu své specializace samostatně vykonávat vybrané činnosti jako např.:  vypracovávat projektovou dokumentaci,  vést realizaci staveb,  provádět autorský dozor na stavbách,  zastupovat stavebníka při řízeních,  vykonávat odborné funkce v orgánech státní správy na úseku stavebního úřadu nebo územního plánování. Autorizace autorizovaného inženýra je uznávaná ve všech státech Evropské unie. Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Studijní program (obor) je čtyřletý, což vychází z novelizace zákona č. 360/1992 Sb. o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů (zákon 224/2003 Sb.), kde podle § 8 odst. 2b) je pro výkon činnosti autorizovaného inženýra podmínkou absolvování studia magisterského nebo čtyřletého bakalářského studia. Při absolvování tříletého bakalářského studia, může jako absolvent získat podle výše uvedeného zákona pouze autorizaci pro výkon povolání autorizovaného technika, což ho v praxi staví na úroveň absolventů středních nebo vyšších odborných škol. Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Práce projektanta je velmi různorodá, kreativní a manažerská:  příprava projektu - komunikace s investory, technology, prohlídka místa realizace, apod.  příprava dokumentace - práce v projekční kanceláři, týmová práce s kolegy, komunikace s dodavateli, plné využití všech softwarových prostředků, on-line práce s katalogy výrobců, atd.  vlastní realizace projektu - dohled nad montážní firmou, zajištění týmové kooperace, komunikace s investory, technology, dodavateli, atd.  uvedení do provozu - odzkoušení a odladění společného díla do požadovaného funkčního stavu provozu a následný velmi dobrý pocit při dokončení a komplexní funkčnosti celého díla.

Spolupracující partnerské organizace, ve kterých absolvují naši studenti své praxe a stáže Studijní program (obor) je čtyřletý, což vychází z novelizace zákona č. 360/1992 Sb. o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů (zákon 224/2003 Sb.), kde podle § 8 odst. 2b) je pro výkon činnosti autorizovaného inženýra podmínkou absolvování studia magisterského nebo čtyřletého bakalářského studia. Při absolvování tříletého bakalářského studia, může jako absolvent získat podle výše uvedeného zákona pouze autorizaci pro výkon povolání autorizovaného technika, což ho v praxi staví na úroveň absolventů středních nebo vyšších odborných škol. Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky

Systém Engineering Base od firmy AUCOTEC

Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Systém Engineering Base od firmy AUCOTEC

Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Systém EPLAN od firmy EPLAN Software & Service GmbH

Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Projektování elektrických zařízení VŠB – TU Ostrava, FEI, Katedra elektrotechniky Systém SIZER od firmy SIEMENS

Projektování elektrických zařízení Děkuji za pozornost a těšíme se na shledanou při studiu na PEZ Katedraelektrotechniky VŠB – TU Ostrava, FEI