ČR a Strategie EU pro Podunají (EUSDR) Výbor ČR pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce 2014-2020 Praha, 4. února 2016 Eliška Gerthnerová,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
Úloha KISMO v rozvoji e-governmentu na úrovni měst a obcí Ing. Cyril Čapka Komise pro informatiku Svazu měst a obcí.
Tématické zaměření. 1- Inovativní a sociálně odpovědný DR 1.1. Zlepšování rámcových podmínek a vyváženého přístupu ke znalostem zlepšení strategických.
Jana Smiggels Kavková Praha, PODPORA VYVÁŽENÉHO ZASTOUPENÍ ŽEN A MUŽŮ V ROZHODOVACÍCH POZICÍCH.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
111 _________ _ _ _________ _ _ _________ _______ _________ _______ Praha, Duben, 2008 Zpracoval: INERGO, a.s., Praha ČERVEN 2008.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Strategie EU pro Podunají (EUSDR) Eurocentrum Ústí nad Labem, Eliška Gerthnerová, MSc. výkonná národní koordinátorka EUSDR Odbor koordinace evropských.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
NNO Neziskový sektor v České republice Snímek 2 Tento sektor můžeme v zásadě rozdělit do dvou skupin 1. Nestátní neziskové organizace 2. Jiné.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
T I S K O V Á K O N F E R E N C E K O N F E R E N C E
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Mise BLOM Návrhy efektivního prosazování v záležitostech nad provinčního zájmu Soudržnost a spolupráce v prosazování Prosazovatelná nařízení Společné stanovování.
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program životní prostředí (OPŽP)
InfoMIL Rob Bakx InfoMil – twinningový poradce
Inovační potenciál České republiky
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Náměty pro činnost Národního fóra
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Technické přípravné jednání ŘKV
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Přehled čerpání Zlínského kraje v rámci operačních programů
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Nařízení Evropského parlamentu a Rady
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Chytré koncepty pro malé obce Koncept Smart Cities z pohledu MMR
Základní informace o programu
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Postup přípravy ROP Martin Černý.
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Podpora rovnosti osob LGBTI v Evropské unii
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
„Kick Off“ platformy Social Life Science
Transkript prezentace:

ČR a Strategie EU pro Podunají (EUSDR) Výbor ČR pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha, 4. února 2016 Eliška Gerthnerová, výkonná národní koordinátorka EUSDR Odbor koordinace evropských politik, Úřad vlády ČR

Obsah Základní informace: geograficky & sektorově Správa a řízení Podunajské strategie Východiska pro ČR Koordinace a příprava pozic Financování a projektové možnosti Další informace 2

Základní informace I. - Geograficky 3

Základní informace II. - Sektorově 4

Správa a řízení EUSDR 5 + rotující PRES 2016 – SK, Výroční fórum v Bratislavě listopad 2016

Východiska pro ČR Propojení politiky sousedství a kohezní politiky, očekáváný růst vlivu makroregionálních strategií po r (např. studie EP) Krystalizace sektorových priorit za ČR: prevence ekologických rizik, biodiverzita, vodohospodářství (vč. povodňového managementu a zvládání sucha), bezpečnost (vč. kyberbezpečnosti), konkurenceschopnost, vzdělávání a vědomostní společnost –úspěšnost CZ lead partnerů (LP) ve výzvách START I. / II. (viz dále) Prioritní oblast 2 (PA2) –“Podpora udržitelné energetiky“- koordinována ČR a HU Možnost zapojení pro města, kraje, akademickou sféru, firmy, nevládní organizace, think-tanky, aj. Smyslem je podpořit sdílení příkladů dobré a funkční praxe z ČR → přenos na makroregionální úroveň (nikoliv nutit k ad hoc spolupráci) Prezentace národních pozic k probíhajícím procesům v řízení (PS Rady EU, Skupina na vysoké úrovni, EK/DG Regio, ostatní ČS ) Propojení s aktuálními prioritami EU – např. NL PRES (městská agenda – Habitat III. Praha aj.) 6

Koordinace & příprava pozic ČR RKS ÚV pro makroregionální strategie: rezorty, SZB při EU, AK ČR, SMOČR, při PA10 – platformy NNO Příprava podkladů na jednání (pracovní i politická úroveň) → připomínkování → celonárodní pozice (možnost zapojení se) Společné prosazování priorit: 2016 CZ PRES Mezinárodní komise pro ochranu Dunaje (ICPDR) a CZ PRES PRES Karpatské úmluvy CZ zástupce v každém Řídícím výboru sektorové prioritní oblasti EUSDR (viz dokument CZ členové SG_EUSDR) ÚV ČR vítá jakékoliv vstupy či iniciativy – koordinační role při podpoře CZ subjektů v konkrétních sektorech Podunají, stávající rozsah klíčových priorit není konečný! 7

8

Financování & projektové možnosti START a TAF-DRP - seed money facility – budování funkčních projektových konzorcií (START I – 3 CZ LP z 25, START II – 3 CZ LP z 24) Program nadnárodní spolupráce Interreg DANUBE – Specifický cíl 4.2., příležitost pro funkční konzorcia ze START i pro další specifické cíle či jiné EU fondy EUSDR hledisko – národní OP (část ) : Integrovaný regionální OP, OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, OP Výzkum, vývoj a vzdělávání, OP Životní prostředí, OP Praha – pól růstu, OP Zaměstnanost Prohlášení ministrů EU fondů z Ulmu (říjen 2015): propojování EUSDR se všemi dostupnými prostředky EU – ESIF, Life+, COSME, Horizont 2020, CEF či financování EIB Květen 2016 – 4. Danube Financing Dialogue, Bratislava (registrace zdarma do března t.r.) EuroAccess – online databáze bude spuštěna na jaře t.r., pomůže uživatelům vyhledat dostupné grantové prostředky v Podunajském regionu 9

Další informace Globální web EUSDR - danube-region.eudanube-region.eu Prioritní oblast 2 – „Podpora udržitelné energetiky“: danube-energy.eudanube-energy.eu Prioritní oblast 10 – participace, občanská společnost, budování kapacit a mezinárodní spolupráce (START & TAF-DRP): danube- capacitycooperation.eu/danube- capacitycooperation.eu/ EuroAccess - euro-access.eu (jaro 2016)euro-access.eu 10

Díky za pozornost! 11