Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: 1. 2. 2012 – 31. 1. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Advertisements

Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Modernizace a inovace vzdělávacího programu diplomovaná dentální hygienistka Modernizace a inovace vzdělávacího programu diplomovaná dentální hygienistka.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky Výuka cizích jazyků s akcentem na kombinované studium a.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Motivační seminář projektu Motivační seminář projektu „Motivace žáků ke studiu technických předmětů“
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Ondřej Hýsek, Gymnázium INTEGRA BRNO Učíme o Moravě.
Hodnocení pedagogických pracovníků manažerská dovednost = účinný nástroj manažerská dovednost = účinný nástroj řízení a kontroly pracovníků řízení a kontroly.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/3.2.04/ Název projektu:Inovace do praxe Název a číslo globálního grantu:Podpora nabídky dalšího vzdělávání v.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Výroba adventního věnce SEBEOBSLUHA. PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.2.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM Vzdělávání v ČR a EU.
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
Hmyzí hotel Kde kdo bydlí?.
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Odborné učiliště Chroustovice
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Cíle projektu Zkvalitnění spolupráce Jihočeské univerzity se středními školami při výuce přírodovědných a technických oborů. Zkvalitnění komunikace a spolupráce.
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 1: Jablíčko
Náměty pro činnost Národního fóra
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Science Gate / Brána k poznání přírodních věd
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
Zvuky hudebních nástrojů
Jsem děvče - čím budu? Povolání.
Řemesla Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel
ZDOBENÍ VÁNOČNÍHO STROMKU
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pedagogika školního sportu
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSKÉ MECHANIKY
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Centralizované rozvojové projekty 2017
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Aktuální informace o projektu IKAP
Co si vezmu na….
PRACOVNÍ SKUPINY MAP pro Bruntálsko II
Rozlišování obrazných znaků a symbolů, grafické vyjadřování
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Vztah k životnímu prostředí
Podpora polytechnického vzdělávání
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –

2 Obsahem projektu je zvýšení zájmu žáků základních škol o studium technických oborů ve Střední odborné škole a Středním odborném učilišti strojírenském a stavebním Jeseník. Současně řeší i zkvalitnění výuky technických oborů a podporu ITC výuky ve škole. Projekt vychází:  z identifikovaných potřeb cílových skupin,  ze stávajících požadavků na podporu technických oborů kvalitní a efektivní výukou,  ze získávání klíčových kompetencí využitelných pro uplatnění na trhu práce a při studiu technicky zaměřených VŠ.

3  zkvalitnění teoretické výuky tvorbou studijních pomůcek (pracovních listů, sborníků příkladů, výukového SW)  školení odborných pedagogů naší školy  účast na odborných výstavách, veletrzích, školeních, stážích ve firmách v regionu  vytvoření odborné platformy zástupců základních, středních i vysokých škol k podpoře technicky zaměřených oborů

4  transfer relevantních informací na ose ZŠ – SŠ – VŠ – zaměstnavatelé  přispění k optimální uplatnitelnosti absolventů naší školy na trhu práce a vytvoření sítě potenciálních zaměstnavatelů našich absolventů  pozitivní motivace žáků ZŠ pro výběr technického studijního nebo učebního oboru

5 Primární cílovou skupinou jsou žáci základních škol z regionu Jesenicko (11 ZŠ) a žáci SOŠ a SOU strojírenského a stavebního Jeseník. Projekt je zaměřen na žáky základních škol, kteří budou projektovými aktivitami motivováni pro výběr a následné studium technických oborů. Cílová skupina žáků naší školy bude zapojena do realizace všech plánovaných klíčových aktivit v rámci činnosti školy a budou aktivně propagovat stavební a strojírenské obory žákům ZŠ při workshopech a prezentacích školy.

6 Sekundární cílovou skupinou jsou pedagogičtí pracovníci základních škol regionu Jesenicko a odborní pedagogičtí pracovníci naší školy. Výsledkem bude: zvýšení kvalifikace, získání nových poznatků, propagace technického vzdělání v rámci všech stupňů vzdělávání, aktivní se podílení na budoucí uplatnitelnosti svých žáků.

7 Klíčová aktivita 01 – Podpora ITC ve výuce technických oborů a podpora technické vybavenosti  pořízení nového technického vybavení pro rozvoj stavebních a strojírenských oborů (50 ks PC)  vytvoření nových výukových materiálů – softwaru  pořízení 3D tiskárny (pro vytváření 3D modelů)  pořízení CNC stroje k výuce žáků Aktivita probíhala po celou dobu realizace projektu.

8 Klíčová aktivita 02 – Motivační aktivity směrem k žákům ZŠ  realizace tzv. ukázkových dnů v prostorách naší školy pro žáky 6. – 9. tříd (prezentace cca 4 hodiny), skutečnost 40 ukázkových dnů  pracovní setkání s výchovnými poradci regionu, kteří mají vliv na výběr budoucího povolání žáků ZŠ - 2x do roka pro 11 zástupců ZŠ), skutečnost 4 pracovní workshopy Aktivita probíhala po celou dobu realizace projektu.

9 Klíčová aktivita 03 – Vytvoření odborné platformy pracovníků ZŠ, SŠ a VŠ k podpoře technicky zaměřených oborů a tvorba podpůrných vzdělávacích materiálů  pravidelná setkání zástupců jednotlivých segmentů vzdělávacího systému (ZŠ – SŠ – VŠ), skutečnost 10 pracovních setkání  vytvoření nových studijních materiálů Aktivita probíhala od 03/2012 do konce realizace projektu.

10 Klíčová aktivita 04 – Rozšíření kompetencí žáků a jejich pedagogů formou realizace návštěv výstav, veletrhů, exkurzí a stáží ve firmách Jesenicka  Veletrh strojírenský a stavební Brno (2x), skutečnost 2 návštěvy  odborné exkurze (4x), skutečnost 4 exkurze  2denní stáže v 5-ti firmách Jesenicka, realizováno  kurz PC pro učitele, realizováno Tato aktivita byla realizována v období 02/2012 – 06/2012, 09/2012 – 06/2013, 09/2013 – 01/2014.

11 Počet nově vytvořených produktů: 4 Pracovní listy pro výuku na ZŠ a SW program pro žáky ZŠ (KA02) Sborník příkladů z matematiky pro žáky SŠ Sborník příkladů z fyziky pro žáky SŠ SW program pro studijní a učební obory strojírenského a stavebního zaměření na SOŠ a SOU Jeseník Počet podpořených osob – žáci tříd: 800, skutečnost 965 Počet podpořených osob – žáci SOŠ a SOU Jeseník:250, skutečnost 360 Počet podpořených osob – pracovníci škol: 21, skutečnost 23

Kontaktní údaje: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště strojírenské a stavební Jeseník Dukelská 1240/ Jeseník Manažer projektu: Vlasta Víšková 12