Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZDOBENÍ VÁNOČNÍHO STROMKU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZDOBENÍ VÁNOČNÍHO STROMKU"— Transkript prezentace:

1 ZDOBENÍ VÁNOČNÍHO STROMKU
GEOMETRICKÉ TVARY

2

3

4

5

6 VZOR K NALEPOVÁNÍ VZOR K ZAKRESLENÍ TVARŮ

7 Použitý zdroj obrázků

8 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (nůžky, lepidlo, čtvrtka, šablona vánočního stromku, pracovní list s geometrickými tvary, pastelky) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Metodický postup Očekávání a cíle Integrovaný blok: VÁNOCE
Prezentace v PowerPointu obsahuje čtyři snímky s jednoduchým interaktivním úkolem (děti budou na základě slovního pokynu vybírat určený geometrický tvar – jako první kruh, dále čtverec, trojúhelník a obdélník) Součástí je i pracovní list s obrázky geometrických tvarů. Děti je vystřihnou a podle vzoru nalepí na čtvrtku. Na dalším pracovním listu geometrické tvary zakreslí podle vzoru (snímek č. 6) Očekávání a cíle Dítě rozpozná a pojmenuje geometrický tvar; Dítě nakreslí geometrický tvar; Dítě vede ke zvládnutí správné techniky stříhání; Dítě si osvojuje správné pracovní návyky a dovednosti (úklid) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na čtyřech snímcích se dětem ukážou obrázky různých geometrických tvarů. Děti mají za úkol na základě slovního pokynu vybrat a označit geometrický tvar. Když označí chybnou odpověď, obrázek zmizí. Označením správné odpovědi se geometrický tvar přemístí na vánoční stromeček. Pracovní listy jsou určeny k tisku, při prezentaci se nezobrazují. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA (PSYCHOLOGICKÁ) Vzdělávací podoblast POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI –VNÍMÁNÍ, GRAFICKÉ VYJADŘOVÁNÍ Dosažené KONKRETIZOVANÉ VÝSTUPY: Samostatně se rozhodnout Jednoduchý problém samostatně vyřešit Plnit činnost podle instrukce Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "ZDOBENÍ VÁNOČNÍHO STROMKU"

Podobné prezentace


Reklamy Google