ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Advertisements

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Taneční a pohybová výchova
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Ve zdravém těle, zdravý duch … a ten je jen ve zdravé škole!!!
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
METODICKÁ DOPORUČENÍ K ZAČLEŇOVÁNÍ ŽÁKŮ-CIZINCŮ DO VÝUKY
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Základní škola Mendelova Adresa: ulice Einsteinova 2871, Karviná - Hranice Na škole pracuje: 30 učitelů 3 vychovatelé ŠD 2 asistentky pedagogů 16.
Základní škola a Mateřská škola Šebrov
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Masarykova základní škola
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Zdravá škola.
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Základní škola a Mateřská škola Koněšín, příspěvková organizace.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
 program „Začít spolu“ (Step by Step) je realizován ve více než 30 zemích  v ČR od 1994 v MŠ, 1996 v ZŠ  pedagogický přístup orientovaný na dítě 
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Od integrace k inkluzi Mgr. Ludmila Večerková
MAP – Místní akční plán ORP RK
9. Tvorba individuálního plánu
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Projekt Podpora žáků s SVP
9. Tvorba individuálního plánu
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Veletrh zdraví
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
škola podporující zdraví
ANALÝZA PORADENSKÝCH SLUŽEB A PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ PRO ŽÁKA S NARUŠENOU KOMUNIKAČNÍ SCHOPNOSTÍ V ZÁKLADNÍ ŠKOLE Pavla Sychrová MU, 2011.
Š A B L O N Y II.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Školní vzdělávací program
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A

 Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost  Spolupráce a spoluúčast  Motivující hodnocení  Otevřené partnerství  Demokratická společnost  Kulturní středisko obce Pilíře programu Zdravá škola

 Zahájení programu na škole od roku 2000/2001. Zapojení do sítě Škol podporujících zdraví na jaře  Ve roce 2002 jsme se stali pilotní školou pro ověřování a tvorbu ŠVP ZV  Ve Školním vzdělávacím programu „Škola pro život“ je zapracovaná celá problematika programu Zdravá škola. Zdravá škola na Zacharu

 Obecná škola  Zdravá škola  Přidružená škola UNESCO  KEV  Klub mladých Debrujárů  Bezpečná komunita – Bezpečná škola Tvorba filozofie školy vycházeli jsme z těchto programů

 ŠVP vychází z myšlenek projektu Zdravá škola, je zaměřen na utváření osobnosti dítěte a výuku anglického jazyka.  Chceme vytvořit ze školy příjemné a bezpečné místo, kde učitel, žák a rodič jsou partnery, kde každé dítě má právo se vzdělávat podle svých individuálních možností a potřeb.  Chceme rozvíjet tvořivost, odpovědnost, toleranci a schopnost komunikace, tak aby dítě bylo schopné najít si své vlastní místo ve společnosti.  Toho všeho dosáhneme smysluplností učení a různorodými metodami práce. Filozofie školy

 Věcné – vybavení vhodným a estetickým nábytkem, čistota (hygiena, ekologie), estetika prostředí, vybavení technikou, rozmanité pomůcky – uvnitř a venku, řešení bezpečnosti a vandalismu, využívání školního sportovního areálu  Sociální – společné akce pro učitele, rodiče a žáky, konzultace, možnost návštěvy školy, DOD, společné akce starších a ml. žáků, projekty, kurzy, EV, VZ, školní poradenské pracoviště  Organizační – 20min. bloky v 1.ročníku – postupný přechod na běžnou délku výuky, hrací koutky, ŠK, ŠD, školní jídelna, kurzy, plavání, lyžování, školní areál Prostředí školy

 Smysluplnost – sestavení učebních plánů s velkou propojeností, návazností a co nejvíce pro využití v životě, 1. a 2.třída výuka po tématech, projekty, ověřování kompetencí formou projektů… zapojení školy do celostátních a mezinárodních projektů  Možnost výběru, přiměřenost – metody práce s dětmi (Dalton…), volitelné předměty, indiv. plány, Rozvoj nadání, asistenti na indiv. přístup, pomoc speciálního pedagoga  Spolupráce a spoluúčast – vytváření třídních pravidel, ranní kruhy, společné projekty  Motivující hodnocení – hodnotící řád po předmětech, bodové hodnocení, možnost opravy známky, hodnocení dle indiv. možností žáka, sebehodnocení Zdravé učení

 Demokratická společnost – společné akce a vzdělávání uvnitř pedagogického sboru, pomoc školního poradenského pracoviště pedagogům, rodičům i žákům, otevřená škola a akce pro rodiče, sdružení rodičů a jejich spolupráce se školou, Školská rada  Kulturní středisko obce – spolupráce s organizacemi města – „my chodíme k nim a oni k nám“, akce pořádané školou pro veřejnost Otevřené partnerství