PROČ?  Pozitivní příklad  Zviditelnění  Zlepšení image městského obvodu  Podpora „dobré věci“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekty realizované Policií České Republiky v rámci Evropského návratového fondu Evropský návratový fond (ENF)
Advertisements

OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
M.C.TRITON, spol. s r.o. „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Sub-projekt PF 098: Práva dítěte ve školské praxi Brno, 26. listopadu 2013 Autentická participace Petra Ali Doláková Realizátor projektu: Česko-britská.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech …..rychlé a úspěšné nalezení pohřešovaných dětí.
Jsou venkovské školy horší než městské?
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
model fungování a praxe
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Evropský návratový fond (ENF)
Členská schůze MAS Nepomuk,
Neformální řešení konfliktů prostřednictvím dialogu v oblasti ŽP
Matouš Bořkovec, ZŠ Mikoláše Alše
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Společenská odpovědnost ve školství
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Evropský návratový fond (ENF)
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Univerzitní město Olomouc
Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Podpora rozvoje venkova v ČR
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Základní informace o programu
Představení projektu.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
ANALYTICKÁ ČINNOST V OBLASTI VEŘEJNÉ SPRÁVY
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Jsem senior na sedlčansku a mám zkušenosti. Zn. Chcete je využít?
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Stříbro – rozhodujme společně
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

PROČ?  Pozitivní příklad  Zviditelnění  Zlepšení image městského obvodu  Podpora „dobré věci“

KDO?  Pracovníci úřadu  Samospráva  Pracovní skupina  Občané

JAK?  Výběr procesu pracovní skupinou  Informování o vybraném procesu  Využití příkladů dobré praxe z ČR

CO JE PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET?  Mechanismus, který umožňuje obyvatelům města zapojit se do rozhodování o části investic z městského rozpočtu  Zapadá do širšího konceptu snahy o kvalitní veřejnou správu  Naplňuje principy místní Agendy 21 (MA21) – cesta k udržitelnému rozvoji města, Poruba k programu přistoupila jako jediný ostravský obvod v r  Je to opakovaný proces s předem stanovenými pravidly, rozdělený do etap s jasným harmonogramem

RADNICE UVOLNÍ ČÁST ROZPOČTU LIDÉ PŘIJDOU S NÁPADY, CO VYLEPŠIT NÁVRHY ODEVZDAJÍ PÍSEMNĚ ZKONZULTUJÍ JE S ÚŘADEM A PŘEDSTAVÍ SOUSEDŮM OBYVATELÉ HLASUJÍ O NEJLEPŠÍCH NÁVRZÍCH RADNICE VÍTĚZNÉ NÁVRHY ZREALIZUJE JAK FUNGUJE PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET

PŘÍKLADY Z ČR A ZAHRANIČÍ  Poprvé se participativní rozpočet uplatnil v brazilském Porto Alegre, metodu postupně přebírala další města  Dnes v rámci Evropy již stovky úspěšných příkladů, tisíce příkladů z celého světa  Z našich nejbližších sousedů vhodné příklady v Německu a Polsku – realizované projekty: výstavba dětských hřišť, parkovišť, oprava chodníků, výstavba komunitního centra, kulturní a sportovní akce  V ČR první zkušenosti: Praha-Zbraslav, Praha 10, Třanovice, Příbor  V roce 2016 plánuje realizaci participativního rozpočtu MOb Ostrava-Jih

PŘÍKLADY Z ČR O projektu Moje stopa Moje stopa je unikátním projektem radnice Prahy 10, který vychází z principů tzv. participativního rozpočtu. Smyslem participativního rozpočtu je přiblížit veřejnosti samosprávu, a to formou jejího zapojení do rozhodování o rozvoji městské části. V rámci právě spouštěného pilotního procesu vyzývá radnice městské části Praha 10 prostřednictvím projektu Zanech stopu na mapě Prahy 10 své občany, kteří mají potřebu něco změnit ve veřejném prostoru v místě svého života a mají konkrétní nápad, jak tuto potřebu řešit, aby se stali navrhovateli a zapojili se do rozhodování o Praze 10. Může se jednat o například o návrhy na vybudování, či obnovy dětských hřišť, úpravy parků, rekonstrukce vybraných objektů a další úpravy veřejných prostor. Finanční limity na jeden návrh jsou stanoveny v rozmezí Kč.

PŘÍKLADY Z ČR Role obyvatel je v uplatnění participativního rozpočtu klíčová, úřad v procesu plní funkci organizátora, odborného konzultanta a realizátora investic. Rozhodující moc je v rukou občanů, kteří z podaných návrhů vyberou ty, které radnice zrealizuje. Realizovány budou návrhy investiční povahy, jejichž souhrnné náklady nepřekročí částku Kč, která je v rozpočtu MČ Praha 10 pro rok 2015 na tyto investice určena. Politické vedení nebude do procesu zasahovat, zastupitelstvo MČ Praha 10 bude o průběhu procesu a o výsledcích pouze informováno.

6 DŮVODŮ PRO PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET Participativní rozpočet Prohlubuje se VZTAH obyvatel K MÍSTU, kde žijí Otevírá DIALOG o nejlepším využití veřejných peněz Ukazuje, že SPOLUPRÁCE mezi radnicí a občany může fungovat Studnice NOVÝCH NÁPADŮ Posiluje DŮVĚRU lidí v politiky a úřad jako instituci OBČANÉ spoluvytváří budoucí tvář obce

JAK TO MŮŽE V PRAXI VYPADAT?

PROCES

PORUBSKÝ PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET  Konkrétní podoba procesu bude navržena pracovní skupinou  Navržená částka pro pilotní ročník: Kč  Navržený harmonogram  informační kampaň: únor – květen 2016  výzva k podávání návrhů: červen 2016  posouzení proveditelnosti návrhů: září – říjen 2016  hlasování o projektech: říjen – listopad 2016  realizace vítězných projektů: 2017

VARIANTY Využití již existujících postupů – příklad Prahy 10 + rozšíření o tzv. klikací rozpočet Předvýběr tří projektů, o kterých budou lidé hlasovat Klikací rozpočet – finanční částka určená pro neziskové organizace v obvodu, lidé rozdělují Tzv. uliční projekt – sběr návrhů projektů dle jednotlivých částí v obvodu, doprovázeno např. pocitovou mapou nebo fotografickou soutěží, předvýběr projektů uličních, výběr prioritních, hlasování veřejnosti. ……..

„Participativní rozpočet je nástrojem spolupráce a lepšího poznávání potřeb občanů. Princip, kdy zastupitelstvo bere občany jako partnery, kterým se jednak sdělují a vysvětlují zásadní informace a se kterými se spolupracuje na tom, aby byl život v jejich obci příjemnější.“ Ilona Švihlíková, Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů v Praze

DĚKUJI ZA POZORNOST Dana Diváková Institut komunitního rozvoje