Seminární práce Vzorek č. 1: Špagety české, vaječné Hodnoty na 100g energetická hodnota 1560 KJ s acharidy 73,3g b ílkoviny 12,0g t uky 2,3g m inerály.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Renáta Burdová Název prezentace (DUMu): 3.1 – 3.4 Lineární rovnice, vyjádření neznámé ze vzorce Název sady:
Advertisements

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Člověk a svět práce Příprava pokrmů Úprava vajíček Autor: Mgr. Zdeněk Šebestík Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-15 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
P ŘÍPRAVA POKRMŮ Hlavní živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Energeticky bohatá poživatina,
Energetická hodnota potravin (EH)
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Číslo v digitálním archivu školy
Ing. Karel Sedláček, Ph.D., Isover
Výsledky, důsledky, možnosti vývoje
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Měření síly.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regenerační přípravky I.
TĚSTOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: těstoviny, charakteristika, význam, výroba, druhy Autor:
TAVENÉ SÝRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Jaroslav Kudr pro OATGM
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Komanditní společnost
Teplota – souhrnná cvičení II.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Vladimíra Houšková Název materiálu:
Novinky v Záznamníku učitele
Technické prostředky v požární ochraně
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Energetická hodnota dětské výživy
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Přesnost a chyby měření
Domácí úkol 1) Odvoďte z Hookova zákona vztah pro výpočet harmonického potenciálu. 2) Najděte na Internetu nějaký program pro výpočet Epot a vypočítejte.
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Modely obnovy stárnoucího zařízení
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Diferencované stravování
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
NEJMENŠÍ SPOLEČNÝ NÁSOBEK
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Grafy kvadratických funkcí
Transkript prezentace:

Seminární práce Vzorek č. 1: Špagety české, vaječné Hodnoty na 100g energetická hodnota 1560 KJ s acharidy 73,3g b ílkoviny 12,0g t uky 2,3g m inerály 0,5g v oda 12,9g Průměrný Yongův modul pružnosti je 0, MPa 1. Měření 2.měření 3. měření 4. měření X [m] 0,0160,0150,0170,015 L [m] 0,010,010,010,01 F [N] 0,010,010,010,01 J 7,85 x 10 E [MPa] 0, , ,250, Prováděli jsme vždy 4 měření se 4 různými špagetami ze stejného balení.

Vzorek č. 2: Vzorek č. 2: Špagety Adriana Itálie Špagety Adriana Itálie (není uveden obsah vajec) Hodnoty na 100g (není uveden obsah vajec) Hodnoty na 100g energetická hodnota 1480 KJ energetická hodnota 1480 KJ sacharidy 71,7g sacharidy 71,7g bílkoviny 12,2g bílkoviny 12,2g tuky 1,7g tuky 1,7g voda 14,4g voda 14,4g (Vzhledem k energetické hodnotě jsou zřejmě bezvaječné) (Vzhledem k energetické hodnotě jsou zřejmě bezvaječné) Průměrný Yongův modul pružnosti je 0, MPa Průměrný Yongův modul pružnosti je 0, MPa 1. Měření 2.měření 3. měření 4. měření X [m] 0,008 0,0070,0090,008 L [m] 0,0050,0050,0050,005 F [N] 0,010,010,010,01 J 2,48 x 10 E [MPa] 0, , , ,

Vzorek č. 3: Spaghetti (Itálie) (není uveden obsah vajec) Hodnoty na 100g energetická hodnota 1502 KJ s acharidy 71,6g b ílkoviny 13,5g t uky 1,5g v oda 13,7g (Vzhledem k energetické hodnotě jsou zřejmě bezvaječné) Průměrný Yongův modul pružnosti je 0, MPa 1. Měření 2.měření 3. měření 4. měření X [m] 0,0120,0130,0120,012 L [m] 0,010,010,010,01 F [N] 0,010,010,010,01 J 7,85 x 10 E [MPa] 0, , , ,353857

Vzorek č. 4: Špagety s feferonkami Bezvaječné Hodnoty na 100g feferonky2% voda12,5% maximálně z tvrdé pšenice (bližší informace nebyly uvedeny) Průměrný Yongův modul pružnosti je 0, MPa 1. Měření 2.měření 3. měření 4. měření X [m] 0,0220,0230,0220,023 L [m] 0,010,010,010,01 J 7,85 x 10 E [MPa] 0, , , ,184621

Závěr Největší modul pružnosti špagety má vzorek číslo 3 Největší modul pružnosti špagety má vzorek číslo 3 Nejmenší modul pružnosti špagety má vzorek číslo 2 Nejmenší modul pružnosti špagety má vzorek číslo 2 Nelze vypozorovat žádnou závislost na složení uvedeném na obalu výroku a modulu pružnosti Nelze vypozorovat žádnou závislost na složení uvedeném na obalu výroku a modulu pružnosti

Co vydrží špagetový kompozit? Vytvořili jsme špagetový kompozit harfové Táborského mostu ze špaget (vzorek č. 2) a z tavného lepidla. Vytvořili jsme špagetový kompozit harfové Táborského mostu ze špaget (vzorek č. 2) a z tavného lepidla.

Ukázky mostu

Při zatížení 1550g se most začal mírně prohýbat. A více závaží už jsem doma neměl. Most vydržel. Při zatížení 1550g se most začal mírně prohýbat. A více závaží už jsem doma neměl. Most vydržel.