„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Nástroje územního plánování
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Soustava veřejných rozpočtů II.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Právo na informace Tereza Danielisová,
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Místní akční skupina Rakovnicko
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
D OMOUŠIC E Vypracoval: Jiří Stehlík; UČO Z ÁKLADNÍ INFORMACE : kraj (NUTS 3): Ústecký okres (LAU 1): Louny katastrální výměra: 15,27 km² počet.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Setkání s hejtmanem. Setkání s vedením Středočeského kraje a zástupci Krajského úřadu Dne ve 13,00 hodin v budově KOKOSU proběhne setkání starostů.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Chytrý Jihomoravský kraj ?
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Společné setkání „minitýmů“
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Návrh rozpočtu kraje na rok 2018 a návrh střednědobého výhledu rozpočtu kraje na léta 2019 – 2021 úvodní slovo Ing. Jaroslav Kania
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Návrh rozpočtu JMK na rok 2018 Změna procesu reprodukce majetku JMK
Zasedání RSK
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

„Váš kraj, Váš rozpočet“

Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu zpracován a v souladu s právními předpisy zveřejněn 15 dní před projednáváním v zastupitelstvu kraje. Své připomínky mohou občané uplatňovat buď písemně, anebo ústně přímo při zasedání zastupitelstva.  Cíl projektu: rozšíření možnosti zapojení občanů do přípravy návrhu rozpočtu Jihomoravského kraje. Projekt umožňuje občanům Jihomoravského kraje vyjádřit své priority, kterým by se měl Jihomoravský kraj podle jejich názoru v roce 2014 věnovat, již ve fázi přípravy návrhu rozpočtu.

Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“ Forma zapojení občanů do projektu:  internetový dotazník zveřejněný na webových stránkách Jihomoravského kraje (  dotazník lze vyplnit prostřednictvím počítače i mobilní techniky (chytré telefony, tablety, apod.)

Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“ Obsah dotazníku:  10 oblastí, v každé z nich je uvedeno 5 konkrétních aktivit.  Občan vybírá z padesáti aktivit, maximálně může zvolit 10 aktivit.  Občan může vznést i konkrétní podnět k návrhu rozpočtu.  Pro lepší orientaci bude mít občan k dispozici informace o schváleném rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2013 a o požadavcích na rozpočet na rok 2014.

Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“ Oblasti, z nichž vybírá občan své priority: 1.Rozvoj venkova a zemědělství 2.Doprava a dopravní obslužnost 3.Školství, tělovýchova a zájmová činnost 4.Kultura a památková péče 5.Regionální rozvoj 6.Zdravotnictví 7.Ochrana životního prostředí 8.Sociální služby 9.Požární ochrana, integrovaný záchranný systém a bezpečnost 10.Zajištění chodu krajského úřadu a samospráva

Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“ Identifikační údaje:  Občanům bude umožněno vyplnit identifikační údaje: název obce, kde má občan trvalé bydliště, případně vlastní nemovitost, poštovní směrovací číslo obce, ová adresa.  Pokud občan uvede ovou adresu, obdrží odpověď hejtmana Jihomoravského kraje s informacemi o způsobu zpracování a vyhodnocení dotazníku a zveřejnění výsledků dotazníkového šetření.  Rozsah vyplnění identifikačních údajů nebude mít vliv na úspěšné odeslání dotazníku, ale ovlivní způsob jeho zpracování.

Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“ Zpracování a vyhodnocení dotazníků:  Zpracovány a vyhodnoceny budou pouze dotazníky občanů, kteří mají bydliště nebo vlastní nemovitost na území Jihomoravského kraje, (tj. dotazníky s uvedením obce a PSČ z Jihomoravského kraje).  Výsledky dotazníkového šetření a konkrétní podněty k návrhu rozpočtu budou předány Radě Jihomoravského kraje, která se jimi bude v rámci přípravy rozpočtu zabývat.  Vyhodnocení preferencí občanů, kteří se zapojili do dotazníkového šetření, bude zveřejněno na internetových stránkách Jihomoravského kraje.

Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“ Harmonogram realizace projektu: – hlasování občanů zveřejnění preferencí občanů na internetových stránkách kraje listopad 2013RJMK projedná zprávu o výsledcích dotazníkového šetření včetně konkrétních podnětů občanů k návrhu rozpočtu zveřejnění návrhu rozpočtu JMK na rok 2014 na úřední desce a webových stránkách kraje schválení rozpočtu JMK na rok 2014