Skořápkoviny. Pořadové číslo projektu:III/2 – 8.1.17. Autor: Mgr. Kamil Tabášek Období:listopad 2012 – duben 2013 Ročník:7. Tematický okruh: Životní prostředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Advertisements

KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_03 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluVýživa – základní složky potravy.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_CHARAKTERISTIKA_SLOZENI_A_PUVOD_ OVOCE_PREZENTACE_01 Název školyStřední.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Evropské zahrady. Pořadové číslo projektu:III/2 – Autor:Mgr. Kamil Tabášek Období:listopad 2012 – duben 2013 Ročník:8. Tematický okruh: Životní.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_09_Př7 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: čeleď bobovité.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_21_01_složky potravy.
Léčivé části rostliny. Pořadové číslo projektu:III/2 – Autor:Mgr. Kamil Tabášek Období:listopad 2012 – duben 2013 Ročník:9. Tematický okruh: životní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Šimotová Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_08_VZORY_PODSTATNYCH_JMEN_RODU_MUZSKEHO
Charakteristika rybího masa
Energetická hodnota potravin (EH)
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Odraz světla na rovinném zrcadle
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU
Přizpůsobivost rostlin
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Další jižní ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_04-52 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Diferencované stravování
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Složení potravin Ing. Petra Pechová, 2012.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Plodiny budoucnosti Vypracovala: Veronika Vojáčková
KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor:
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Rostliny a živočichové Evropy VY_32_Inovace_08KR-3
VY_32_INOVACE_04-51 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
Minerální látky jako podmínka života
Výukový materiál VY_52_INOVACE_26_OLEJNINY
VY_62_INOVACE_ – Bezhotovostní platební styk
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
VY_32_INOVACE_04-48 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
EU_32_sada 2_04_PV_Sluneční soustava_Duch
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Sada číslo 15 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_264_ČJ
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
Člověk Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_17_Člověk-strava
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Téma: Tvrdé souhlásky Číslo projektu : 11
Transkript prezentace:

skořápkoviny

Pořadové číslo projektu:III/2 – Autor: Mgr. Kamil Tabášek Období:listopad 2012 – duben 2013 Ročník:7. Tematický okruh: Životní prostředí

Základní popis materiálu: Anotace: Prezentace seznamuje se zástupci skořápkovin Očekávané výstupy: rozpoznává základní odrůdy skořápkovin Klíčová slova: ořešák, líska, mandloň

 Významné obsahem tuků, bílkovin a minerálních látek  Ořešák  Líska  mandloň

 Mohutný strom s košatou korunou  Až 20 metrů vysoký  Přizpůsobivý i horším podmínkám  Nezralé plody se zavařují  Podle plodů:  Papírky – tenká skořápka  Křapáče – velká rozbrázděná skořápka  Kamenáče – tvrdá skořápka  Vitamín B, vápník, železo, fosfor

MARS – PAPÍRÁK, KRÁLOVSKÝVLAŠSKÝ OŘEŠÁK

 Nenáročný, rozvětvený, rychle rostoucí keř  Podhorské polohy  Přizpůsobivý druh  Podle tvaru: oválné, podlouhlé  Nejvíce tuku ze skořápkovin  Důležitá pochutina pro výrobu čokolády  Vitamín B, vápník, železo fosfor

LÍSKA OBECNÁLÍSKA KATALÁNSKÁ - OVÁLNÁ

 Keřovitá nebo stromovitá rostlina  Teplé oblasti Evropy  Některé druhy se dají pěstovat i v ČR  Dobrá skladovatelnost plodů  Skořápka je polopapírová, zvrásnělá, korkovitá  Sladké – přímý konzum  Hořké – zdroj oleje (kosmetika), plod může být až jedovatý (kyanovodík)  bílkoviny,tuk,cukry,vlákninu, vitamíny B, E, vápník, hořčík, draslík, zinek, fosfor, selen, železo

SLADKOPLODÁ PRAŽENÉ

1. MANDLOŇ 2. LÍSKA 3. OŘEŠÁK 3 2 1

 cht_1.JPG   pg  potraviny-49605/  pe%C4%8Den%C4%9B-matice-83766/  o%C5%99echy-sko%C5%99%C3%A1pka-74362/  /  34.JPG  Kladin%C3%A1ch_(1).jpg