Domovní přípojky kanalizace 1. Projektová dokumentace a stavební povolení 2. Realizace domovní přípojky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kotlíkové dotace – výzva pro fyzické osoby Ing. Martin Plucha.
Advertisements

Informace stavebníkům před provedením kanalizačních přípojek Obec Luběnice Jaroslav Matiáš starosta obce.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Pracovní právo. Pohovor
Voda jak ji neznáme Povolení k nakládání s vodami k Ing. Jana Zmeškalová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Kanalizace: V roce 2011 jsme podali žádost o dotaci u SZIF z Programu rozvoje venkova – v celkové výši ,--Kč Podání žádosti bylo podmíněno tím,
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Téma 3: Dovolená a překážky v práci, srážky ze mzdy.
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Úřad práce České republiky
EU_62_B_sada 1_06_M_Příkaz k úhradě_Poliačíková
Domovní elektrická instalace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Seminář pro příjemce OPVK
Stavební uzávěra základní informace
Občanské soudní řízení I.
E-knihy z pohledu autorského zákona
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2013
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základní pravidla přípravy slavnostních hostin
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
VYTYČOVÁNÍ HRANIC POZEMKU
Benefit7.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Pozemkové úpravy.
Obec Pstruží pro občany
Zákon o vodovodech a kanalizacích č. 274/2001 Sb
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Zákon o vodovodech a kanalizacích a jeho prováděcí vyhláška
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Program na podporu lesních ekosystémů
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Občanské soudní řízení I.
Občanské soudní řízení I.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Informace stavebníkům před proJEKTOVÁNÍM kanalizačních přípojek
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Územní plán s prvky regulačního plánu
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Odbor dopravy - Bc. Petr Fehér
Transkript prezentace:

Domovní přípojky kanalizace 1. Projektová dokumentace a stavební povolení 2. Realizace domovní přípojky

1. Dokumentace a stavební povolení  Dokumentace byly zhotoveny firmou Šindlar na objednávku obce  Obec dále k těmto dokumentacím zabezpečila vyjádření správců sítí, informativní výpis z katastru nemovitostí, smlouvy o právu provést stavbu a žádost o vydání územního souhlasu  Žádáme o kontrolu projektové dokumentace a o součinnost při zajištění podpisů k vyřízení stavebního povolení.

Žádost o vydání územního souhlasu  Žádost musí podepsat všichni vlastníci nemovitosti  U těch přípojek, kde je vzdálenost od sousedního pozemku menší než 2,0 m je nutné zabezpečit na PD podpis vlastníků sousedního pozemku – je uvedeno u výkresu situace „Se stavbou souhlasím“  Tam, kde přípojka prochází po cizím pozemku, je přiložena Smlouva o právu provést stavbu, která bude podepsána všemi účastníky smlouvy.  Kdo má uvedeno zrušení septiku nebo jímky, má ve smlouvě k podpisu ještě plnou moc k zastupování. Pokud si někdo rozmyslel a chce ještě septik zrušit, plnou moc podepíše při odevzdání složky.

Složka zpět na úřad  Po tom co budou dokumenty ve složkách podepsány, vrátíte nám dokumentaci zpět a uhradíte správní poplatek 500,- Kč  Smlouvu o právu provést stavbu nám vrátíte pouze v jednom vyhotovení pro stavební úřad. Další výtisky slouží pro účastníky smlouvy. Pokud je smluvní stranou obec, pak se vrátí 2 vyhotovení.  Vrácení nejlépe do poloviny srpna 2014  Starosta bude žádosti o vydání územního souhlasu hromadně odvážet na stavební úřad a opět ze stavebního úřadu dovážet zpět po vyřízení.

2. Realizace přípojky  Realizaci přípojky bude možné zahájit až v době kdy: - bude vydán územní souhlas stavebním úřadem - bude vydán územní souhlas stavebním úřadem - bude kanalizace uvedena do předčasného provozu – to se očekává na začátku měsíce října bude podepsána smlouva o připojení

Základní podmínky připojení  Napojení pouze odpadních vod – koupelny, WC, kuchyně nebo prádelny  Srážkové vody nesmí být napojeny  Nesmí být zaústěny závadné látky z chlévů a hnojišť, přepady z jímek  Obsah rušených septiků a žump nesmí být do kanalizace přečerpán – musí být likvidovány způsobilou firmou

Poskytnutí materiálu na přípojku  Materiál na zhotovení domovní přípojky bude poskytnut těm vlastníkům, kteří se zavážou připojit na kanalizaci do  Vlastníci, kteří se připojí ještě v letošním roce, budou osvobozeni od placení stočného po celou dobu zkušebního provozu tj. do října 2015

Materiál na přípojku  Množství potřebného materiálu na zhotovení přípojky ke každé nemovitosti je uveden v projektové dokumentaci  Obec bezplatně poskytne potrubí, patřičná kolena a tvarovky  Revizní šachty poskytne obec pouze u dlouhých přípojek přesahujících délku 40 m  Pro ostatní zájemce může obec revizní šachty zajistit v rámci výběrového řízení na materiál.

Napojení přípojky a zrušení septiků  V některých dokumentacích je nesprávně zakreslen začátek domovní přípojky na vyústění ze septiku. Domovní přípojka musí být napojena na vtoku septiku a přes septik již prochází potrubí přípojky. Nebo se napojí před vtokem do septiku a septik se obejde novým potrubím.  Oznamte nám potřebu zeminy na zásyp septiku, abychom požádali dodavatele stavby o ponechání potřebného množství.

Kontrola přípojky před záhozem  Před napojením domovní přípojky provede pověřený pracovník obce kontrolu provedení celé přípojky – přípojka může být kontrolována i po částech  Provede se i kontrola odpojení septiku a vyloučení napojení dešťových vod  O kontrole bude sepsán protokol a bude proveden odečet hodnoty na vodoměru

Smlouva o odvádění odpadních vod  Před samotným zřízením přípojky je nutné podepsat na obecním úřadě smlouvu o odvádění odpadních vod  Současně s tím, majitel nemovitosti podepíše žádost o vydání materiálu a prohlášení, že nepřipojí na přípojku dešťové vody a nepřečerpá obsah septiku do nové kanalizace  Podepíše souhlas s předáváním údajů o spotřebě vody od společnosti SMVAK

Fakturace stočného  Předpokládá se, že bude pololetní  Mohou být hrazeny i zálohy dle dohody ve smlouvě Možné způsoby fakturace:  Výpočet dle spotřeby vody od SMVAKu  Výpočet dle vyhl.č.428/2001 Sb. podle počtu osob v nemovitosti  Kombinace předchozích způsobů

Stočné  Výše stočného byla stanovena výpočtem již při podání žádosti o dotaci a pro rok 2015 je stanoveno ve výši 29,54 Kč bez DPH tj. 35,74 vč. DPH  Stočné musí být každoročně navyšováno a je předpoklad, že bude ve stejné výši jako je tomu u SmVaK Ostrava

V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na obecním úřadě Děkuji za pozornost