Nákup služeb kapitola rozpočtu 5 Jiří Haken 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Jiří Vícha 1.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční řízení projektů
Dokladování výdajů projektu Jiří Vícha 1. Obsah 2 nejdůležitější pravidla při čerpání rozpočtu kap. 1 – osobní náklady – stručné opakování kap. 1 – vzory.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost FINANČNÍ ČÁST IP Obecné informace CZ.1.07/1.1.00/ (seminář pro partnery)
Finanční řízení Lenka Geržová. 2 Rozpočet Rozpočet* 3 *Pro OSS jsou platné pouze kapitoly 1.1. a 1.3.
Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Martina Čapková, DiS. 1.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 2. výzva, 3.2)
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 4. výzva oblast podpory
Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Aneta Marková Finanční rámec grantových projektů z OP VK pro prioritní osy 1 a 3, oblasti podpory 1.1, 1.2, 1.3 a 3.2 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Alena Zítková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Marketing. nástroje marketingu mix 5P product – produkt product – produkt price – cena (prodej) price – cena (prodej) place – distribuce (pozice) place.
Obsah  Hlavní zásady financování projektu  Finanční řízení (účetnictví, BÚ)  Způsobilost nákladů/výdajů  Struktura EFRR projektu  Kategorie způsobilých.
Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část Jana Švarzbergerová1 Projekty SOVA 21 a INZA Finanční část Jana Švarzbergerová
Seminář pro příjemce finanční podpory veřejně prospěšným projektům.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Markéta Lisová Finanční rámec grantových projektů 2. výzva, prioritní osa 1, II. globální granty a 4. výzva, oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce 3. výzva PO 3.2 Finanční část projektu Finanční část projektu
1 Finanční řízení Ing. Lenka Nováková. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Ing. Šárka Hrabinová projektový manažer Způsobilé výdaje a rozpočet projektu OP VK OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost  seminář pro pracovníky FAME,
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Petra Němcová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 1. výzva 2 GG PO 1)
Tvorba projektu OP VK – Benefit 7 Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra veřejné ekonomie.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část (Obecné informace) 3. výzva listopadu 2011 Ústí nad Labem.
1 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Finanční část projektu Rozpočet projektu Operační.
Finanční řízení Lenka Geržová. Rozpočet Sestavování rozpočtu do žádosti o podporu.
VYÚČTOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ A PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH MO STŘEKOV Platné od
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
24. října 2008Ing. Helena Viktorie Barbořáková I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Rozpočet.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
VÝZVA Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj – finanční část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Finanční řízení Lenka Geržová.
Seminář pro příjemce OPVK
Marketingový výzkum. Marketingový výzkum Organizace marketingového výzkumu Cíl výzkumu Typ výzkumu Příprava výzkumného projektu Sběr dat Analýza výsledků.
Vznik pracovního poměru
Informace k e-tržišti Gemin
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Charakteristika daňové evidence
Zdroje financování majetku - PASIVA
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Teritoriální setkání - Finsko
IRP 2017 (Internacionalizace) Výměnná laboratorní praktika FM TUL/HSZG
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Ing. Hana Procházková finanční manažer
HOSPODAŘENÍ , Rada ÚŽFG AV ČR, v.v.i.
Transkript prezentace:

Nákup služeb kapitola rozpočtu 5 Jiří Haken 1

Obsah 1. Pravidla pro nákup služeb 2. Rozpočet kapitoly 3. Publikace/školící materiály/manuály 4. Odborné služby/studie a výzkum 5. Výdaje na konference/kurzy 6. Podpora účastníků (stravování, ubytování) 7. Jiné výdaje 2

Pravidla pro nákup služeb -dodávky služeb musejí být v souladu s cíli projektu a musejí bezprostředně souviset s jeho realizací -výběr dodavatelů musí být proveden v souladu s postupy pro zadávání zakázek dle pravidel OP VK -dodavatelem projektu nemůže být v žádném případě osoba, která má uzavřený pracovněprávní vztah s příjemcem/partnerem a výdaje na něj jsou hrazeny z kap. 1 Osobní náklady 3

Rozpočet kapitoly 4 5. Nákup služeb 5.1 Publikace / školící materiály / manuály 5.2 Odborné služby / Studie a výzkum 5.3 Výdaje na konference/kurzy 5.4 Podpora účastníků 5.5 Jiné výdaje

Publikace/školící materiály/manuály -nákup na zakázku vyvíjených publikací, školících materiálů (učebnice, knihy, manuály, příručky apod.) nebo multimediálních pomůcek POZOR Již vydané knihy, učebnice, prodávané v obchodní síti se zahrnují do kap. 3, položky 3.3 Drobný hmotný majetek 5

Odborné služby/studie a výzkum -výdaje na zpracování studií, analýz, tlumočení a dalších dílčích výzkumných úkolů nezbytných pro realizaci projektu -odměny zahraničním expertům, za činnosti na základě smlouvy o dílo 6

Výdaje na konference/kurzy -výdaje na zajištění realizace konferencí a kurzů -tyto náklady zahrnují výdaje na pronájem školící místnosti, konferenční techniky apod. -náklady související s účastí pracovníků projektu na zahraničních konferencích jsou hrazeny z kap. 2 7

Podpora účastníků (stravování, ubytování) -výdaje na občerstvení a ubytování účastníků kurzů a konferencí -ubytování je možné hradit jen cílové skupině, stravné je možné poskytnout i dalším účastníkům kurzu, pokud je zdůvodněna jejich souvislost s realizací projektu -stravné i ubytování realizačního týmu je hrazeno z kap. 2 Cestovní náhrady 8

Podpora účastníků (stravování, ubytování) -cenový limit pro stravování/občerstvení účastníků je stanoven na 300,- Kč/osobu/den v případě celodenní akce -dle PpP 5 v případě výjezdní akce spojené s ubytováním účastníků je cenový limit 400,-/os./noc -cenový limit pro ubytování v ČR je stanoven na 1.500,- Kč/osobu/noc (dle PpP 4, 5 pro Prahu 2.000,- Kč/osobu/den/noc) 9

Jiné výdaje - výdaje na právní poradenství, znalecké posudky, administraci zakázek externím dodavatelem, doprava pro cílovou skupinu v případě fakturace apod. Celkové výdaje kap. 5 Nákup služeb nesmí přesáhnout 49% celkových způsobilých výdajů projektu. Dle PpP 4, 5 nesmí být v případě projektů aplikujících nepřímé náklady překročen limit 60% výdajů kap. 5 na celkových způsobilých výdajích projektu v závěrečném vyúčtování. 10

Prostor pro vaše dotazy 11