Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.
Brána firewall a její využití
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Vizuální Systém Fotbal
Překlad síťových adres - NAT
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
(úložiště dat pro žáky a učitele naší školy)
Informatika Internet.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Internet.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_14 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
2 Ing. Jan Keprt Centrální správa uživatelů 3 Jak to bylo dosud Bylo třeba nastavení uživatelů provést zvlášť, v každém modulu samostatně. Uživatel si.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 3 Configuring a Router.
Bakaláři - žákovská knížka
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Popis a ovládání Plocha I
Práce s ICQ aneb začínáme komunikovat Instalace a základy práce s ICQ.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
2OP381 Manažerská informatika 1
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
1 Seminář 9 MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu na spoji. MAC adresu v paketu čte switch.
Základní informace o síti Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Základní ovládání a nastavení počítače Klávesnice – cizojazyčné rozložení.
Principy fungování sítě Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© Aastra Integrovaný DHCP server. © Aastra DHCP server DHCP server je určen pro distribuci IP adres a konfiguračních parametrů pro telefony.
WiFi NETHOME PLUS aplikace pro jednoty KITE. Vzdálené ovládání jednotky IOS Android Wifi Module Router Cloud server & Internet.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV15 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV16 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Synchronizace dat na iPadu Co se všechno naučíme??? iFiles.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV6 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
IP adresa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2.
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Internet – pojmy, služby
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
TÉMA: Počítačové systémy
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
TÉMA: Počítačové systémy
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Tvorba webových stránek – místa v síti
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
TÉMA: Počítačové systémy
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Kofigurace & napájení Windows
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Informační a komunikační technologie
Digitální učební materiál
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola – inovace výuky na SŠSI Tábor

Různé druhy připojení (winbox,web, SSH)

Úvod  Připojení k mikrotiku je několik druhů, základní webové rozhraní, winbox, SSH (konfigurace pomocí příkazů) a FTP pro možnost stahování nebo nahrávaní souborů ze zařízení.  Minulou prezentaci jsme se věnovali pořízení a instalaci programů, dnes si ukážeme jak se přes ně připojit.

Webfig – webové rozhraní  Pro připojení k webovému rozhraní se používá IP adresy tzn. musím mít počítač připojený do stejné sítě jako router a obě zařízení musí používat ip adresu ze stejného rozsahu.  Pokud máme nov koupený mikrotik má výchozí adresu  Jak nastavit IP adresu jsem popisoval v předchozí prezentaci

Webfig – webové rozhraní  Spustíme libovolný webový prohlížeč a zadáme adresu  Ve výchozím nastavení zadejme uživatele admin a bez hesla

Webfig – webové rozhraní Po stisknutí tlačítka login se nám zobrazí konfigurační prostředí

Winbox  Nejpoužívanějším programem pro správu routeru mikrotik je program Winbox  Program winbox má výhodu že nepotřebuje mít v počítači nastavenou ip adresu ze stejného rozsahu jako má router, protože se umí připojit pomocí mac adresy.  Kde získat program winbox jsem popisoval v předchozí prezentaci

Winbox - připojení Po puštění winboxu klikněte na tlačítko tří teček vedle políčka connect to

Winbox - připojení Nyní klikněte na MAC adresu mikrotiku ke kterému se chcete připojit

Winbox - připojení Vyplňte uživatelské jméno admin a heslo (ve výchozím nastavení bez hesla) a stiskněte tlačítko Connect

Winbox - připojení Pokud jste vše udělali správně, zobrazí se konfiguračního rozhraní jako na obrázku.

SSH (putty)  Pro dálkovou správu pomocí příkazu se používá protokol SSH, v našem případě použijeme program putty  Putty využívá pro připojení ip adresy, tzn. musíme mít zařízení a počítač na stejné síti se stejným rozsahem ip adres  Kde získat program putty jsem popisoval v předchozí prezentaci

Putty - připojení Po spuštění putty se zobrazí základní rozhraní kde vybereme SSH

Putty - připojení Dále vypíšeme ip adresu (výchozí ip adresa je ) a stiskneme tlačítko Open

Putty - připojení Po připojení nás program vyzve na zadání uživatelského jména a hesla (ve výchozím nastavení admin a bez hesla)

Putty - připojení Po úspěšném ověření se nám zobrazí tato obrazovka, kde můžeme zařízení konfigurovat pomocí příkazů

FTP (coreFTP)  Pro možnost dálkově nahrávat a stahovat soubory z routerů mikrotik slouží FTP protokol. Pro připojení tedy použijeme libovolný FTP client jako například coreFTP  CoreFTP využívá pro připojení ip adresy, tzn. musíme mít zařízení a počítač na stejné síti se stejným rozsahem ip adres jako v případe putty  Kde získat a jak nainstalovat program coreFTP client free jsem popisoval v předchozí prezentaci

coreFTP - připojení Po spuštění coreFTP se zobrazí základní rozhraní kde vypíšeme ip adresu a uživatelské jméno

coreFTP - připojení Na obrázku v pravé časti můžeme vidět soubory zálohy nahrané v routeru