Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TÉMA: Počítačové systémy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TÉMA: Počítačové systémy"— Transkript prezentace:

1 TÉMA: Počítačové systémy
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ TÉMA: Počítačové systémy

2 Tiskárny v síti Windows
Tiskárny mohou v k síti připojeny dvěma způsoby: Síťová tiskárna (s vlastní IP adresou) Sdílená tiskárna (připojená ke stanici)

3 Síťová tiskárna Potřebujeme tiskárnu se síťovou kartou kde nastavýme IP protokol (adresu a masku). Tiskárna je do sítě připojená pomocí ethernetu ke switchi, nebo pomocí wifi k access pointu. K tiskárně přistupujeme přes webový prohlížeč kde do URL názvu zadame její IP adresu.

4 Přístup na síťovou tiskárnu

5 Připojení síťové tiskárny
Ovládací panely – Tiskárny a faxy – Přidat místní tiskárnu

6 Připojení síťové tiskárny
Vybereme port síťového připojení TCP/IP

7 Připojení síťové tiskárny
Zadáme její síťovou adresu

8 Připojení síťové tiskárny

9 Sdílená tiskárna Tiskárna je připojena k počítači v místní síti pomocí USB kabelu a ten ji sdílí ostatním uživatelům.

10 Zdroje informací: [1] Vlastní zdroje [2] Nápověda OS Microsoft Windows XP Citace: [3] Obrázky použity z OS Microsoft Windows XP

11 Metodický list č. 15 – tiskárny v síti Windows
Zpracoval: Bc. Petr Poledník Cílová skupina: žáci středních škol Rok vytvoření: 2012 Anotace a cíl: sdílená a síťová tiskárna Předpokládaný přínos (výstup): žáci se naučí prakticky nastavovat síťovou a sdílenou tiskárnu OS Windows Pomůcky: dataprojektor, počítač, tiskárna Předpokládaný čas: 30 minut Postup: Prezentace slouží jako návod pro nastavení tiskárny Souhlasím se zveřejněním mého příspěvku v knižní či elektronické podobě, jako metodického materiálu.


Stáhnout ppt "TÉMA: Počítačové systémy"

Podobné prezentace


Reklamy Google