Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
ZLOMENINY A PORANĚNÍ HLAVY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, kvíz finančních pojmů AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Zopakování finančních pojmů.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Anotace – Otázky Anotace - Pracovní list k procvičení tvoření otázek pomocí tázacích zájmen, překlad vět Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština,
PRVNÍ POMOC PŘI ZDRAVOTNÍCH OBTÍŽÍCH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
AnotacePrezentace pro 5. třídu ZŠ speciální k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vlastivědných vědomostí o bydlení dříve a dnes. Je určeno pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Přírodopis – Neživá příroda Koloběh vody Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o neživé přírodě. Jejím obsahem je koloběh vody. Jednoduchými.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_36 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Anotace - Animals Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština, angličtina Očekávaný výstup - Plynulé.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
HMYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Anotace – Měsíce v roce Anotace Pracovní list k procvičení slovní zásoby – doplnění chybějících slov, spojování slov s čísly měsíců, křížovka, spojování.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
VY_32_INOVACE_
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ A PODVOJNÝ ZÁPIS
Anotace – Dny v týdnu Anotace Autor Čeština, angličtina Jazyk
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
BANKOVNICTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Číslo v digitálním archivu školy
Výroba špalíku na broušení
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Finanční gramotnost Základní pojmy
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti Autor
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Křížovky s VS po S II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Zpracování drátu II Háček na tabuli
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Přírodní vědy DUM 15 KOLOBĚH VODY
Převod souborů a kompatibilita
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Přírodní vědy DUM 23 HOUBY - TEST
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Rozumíš mi 2 HRAČKY Čtecí list:
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Představujeme a sestavujeme krychli
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
MŮJ DOMOV ANOTACE Pracovní listy, které shrnou znalosti o obci a jejím okolí. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Samostatné.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). AnotacePrezentace k finanční gramotnosti. Bankomat – co to je? Jak vybírat z bankomatu? AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstupZnát základní informace o bankomatu. Jak vypadá, k čemu slouží a jak s ním pracovat. Znát bezpečnostní pravidla při výběru z bankomatu. Speciální vzdělávací potřebyžádné Klíčová slovaBankomat, kód PIN, platební karta Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityAktivita Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníZákladní škola – praktická ( lehké mentální postižení ) Typická věková skupina let Celková velikost1680 kB

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). BANKOMATBANKOMAT

Co je to bankomat? Je to zařízení, ve kterém si můžeme vybrat peníze ze svého účtu. PLATEBNÍ KARTU K tomu abychom mohli z bankomatu vybírat peníze potřebujeme PLATEBNÍ KARTU. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Popis bankomatu 1.Displej 2.Tlačítka ovládající výběr položek z menu displeje 3.Klávesnice s čísly 4.Čtečka platebních karet 5.Výstup potvrzení z tiskárny o výběru peněz 6.Zařízení pro výstup bankovek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Jak ovládat bankomat? Je to jednoduché. Jednotlivé fotografie Vás provedou. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KROK 1 – VLOŽENÍ KARTY Platební kartu vložíme do čtecího zařízení. Platební karta se za pomocí podavače sama zasune dovnitř čtecího zařízení. Spustí se systém bankomatu, který s Vámi začne komunikovat. Nabídne Vám výběr jazyka a následně zadání kódu PIN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

N KROK 2 – ZADÁNÍ KÓDU PIN K zadání kódu PIN slouží klávesnice s čísly. PIN = osobní identifikační číslo Je to vlastně takový klíč k odemknutí účtu pomocí platební karty. PIN je čtyřmístné číslo, které zadáváme, pokud chceme kartu použít. Bez znalostí PINu není možné s platební kartou provádět žádné finanční operace !!! Po zadání PINu potvrdíme stiskem klávesy ENTER. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KROK 3 – ZADÁNÍ FINANČNÍ ČÁSTKY Pokud je kód PIN správný, bankomat Vás prostřednictvím displeje vyzve o zadání finanční částky, kterou chcete vybrat. Opět svůj výběr potvrdíte stiskem klávesy ENTER. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KROK 4 – ODEBRÁNÍ PLATEBNÍ KARTY Bankomat zpracuje Váš požadavek. Ověří si zda máte dostatek finančních prostředků na bankovním účtu. Bankomat Vás vyzve k vyjmutí karty. Až po vyjmutí karty Vám vydá bankovky!!! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KROK 5 – ODEBRÁNÍ HOTOVOSTI Z BANKOMATU BANKOVKY VŽDY IHNED ODEBERTE !!! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KROK 6 – DOKONČENÍ OPERACE A VYTIŠTĚNÍ POTVRZENKY Po odebrání platební karty a bankovek se vytiskne potvrzení o výběru. Potvrzení si uschovejte! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Co se stane, když zadám kód PIN špatně? Může se stát, že se spletete. NEVADÍ ! Máte ještě dva pokusy pro správné zadání. Pokud i potřetí uděláte chybu, bude karta zablokována – bankomat Vám ji nevydá zpět. Je to pojistka proti zlodějům, zabrání se tím v hledání vhodných kombinací a dalším pokusům při zadávání PINu. Pak musíte dojít do banky a zažádat o navrácení karty zpět. Pracovník v bance si nejprve ověří vaší totožnost a pak Vám bude karta vrácena. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI VÝBĚRU Z BANKOMATU nesleduje podezřelý Před výběrem z bankomatu se vždy rozhlédněte, zda Vás někdo nesleduje nebo není v blízkosti někdo podezřelý!!! nevybírejte V případě nejistoty raději nevybírejte peníze!!! správně Zadejte správně PIN, vždy si ho pamatujte!!! nepište PIN Nikdy nepište PIN na platební kartu nebo na papírek do peněženky!!! Nezapomeňte Nezapomeňte platební kartu a potvrzenku u bankomatu!!! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

ZDROJE Vlastní fotografie ( autor Čekalová Sylva) Galerie MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).