MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Velvyslanectví České republiky v Kodani srdečně zve na SVATOVÁCLAVSKÉ SETKÁNÍ v pondělí 27. září 2010 v 18 hod. k připomenutí svátku sv. Václava – Dne.
Advertisements

Název šablony: Inovace v HV 32/Hv07/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Autor: Květa Stejskalová
Fojtíková Kateřina Havlíková Hana obsah
 Narodil se po deseti dcerách do rodiny sládka v Litomyšli 2. března  Smetana se již od svých 4 let na popud svého otce věnoval hudbě. Učil.
Leoš Janáček.
Populární hudba v letech v ČSR
Bedřich smetana Život a dílo
VÝVOJ ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
Vývoj populární hudby v ČSSR v letech
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
KDO JE TO? Na základě stručných životopisných údajů se pokus uhodnout, o kterou významnou osobnost se jedná.
Vývoj populární hudby v letech
Vždycky je smutné, když z tohoto světa navždy odejde někdo známý Dívčí idol sedmdesátých a osmdesátých let Pavel Novák.
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
Česká popová hudba 70. – 90. léta 20. století.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
JOHANN SEBASTIAN BACH.
EDUARD BASS 9. ročník.
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Nejznámější písně: Pánu Bohu do oken, Cesta
Chtěla bych být jako… Zdenka Suchánková. Jako Tereza Kerndlová protože: Je hezká Umí zpívat.
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv11/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Vznik tělovýchovné jednoty SOKOL
Leoš Mareš.
Daniel Landa v Praze.
Vývoj domácí populární hudby po roce 1970
Periodizace nonartificiální hudby
4.Února 1808, Kutná Hora 11.července 1856, Plzeň český dramatik, novinář a spisovatel.
Zemřel nečekaně v předvečer svých osmdesátých narozenin..
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Emil František Burian
Karel Čapek. Kdo to je? Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Narodil se v Malých Svatoňovicích. Studoval na gymnáziu.
FLORIDA JEHO ZAČÁTKY  Narodil se ve městě Carol City, státu Florida, okolo roků 1979 a 1980, přesné datum je nejasné, ale vychází se z 16 prosince.
ZeměpisFilmyČeský jazykHudba
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
One Direction One direction je britsko-irská chlapecká skupina, tvoří je:Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles a Louis Tomlinson nejdřív,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Konopová Název : VY_32_INOVACE_06_Zlatí.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_18_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : Č ESKÁ POPULÁRNÍ.
NPDM Národní parlament dětí a mládeže. Co je to NPDM ? Národní parlament dětí a mládeže spadá pod organizaci DUHA participace Byl založen v roce 1997.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_02_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
POP Ventrubová Eva Kvarta.
Suchý a šlitr AUTOR: Mgr. Aleš Skála
50. a 60. léta – divadla malých forem
Název školy: Základní škola Netvořice
Michal Karel a Petr Nedbal ZŠ F. J. Řezáče Liteň
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/12
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/14
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného umění. Když nebyl přijat, odešel do učení v oboru elektromontér. Během učňovských let se věnoval své druhé velké lásce – hudbě a zpěvu. Aby se stal zpěvákem, šel na konzervatoř. V 50. Letech příležitostně vystupoval zároveň jako zpěvák – amatér a účastnil se různých pěveckých soutěží.

ÚSPĚCHY V roce 1960 se začal profesionálně věnovat pouze zpěvu. V roce 1962 dostal nabídku na angažmá do divadla Semafor Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. V roce 1963 vyhrál čtenářskou anketu časopisu Mladý svět Zlatý slavík. Koncem 60. let v pop music vzniká pozdější styl zvaný střední proud. V zahraničí získal přívlastek „Zlatý hlas z Prahy‘‘. Na domácí scéně zpíval hity jako Lady Carneval, skladby složené jedním z nejčastějších spolupracovníků Karla Gotta – Karlem Svobodou.

RODINA Karel Gott se dne 7.ledna 2008 v Las Vegas oženil s dlouholetou přítelkyní Ivanou Macháčkovou, se kterou má dceru Charlottu Ellu a Nelly Sofii. Z předchozích vztahů má dcery Dominiku a Lucii. Karel Gott se stal i dědečkem syna dcery Lucie.

ČESKÝ SLAVÍK V průběhu své více než padesátileté pěvecké kariéry Karel Gott 37× zvítězil v anketě Zlatý Slavík, pětkrát skončil druhý a třikrát třetí. V anketě o nejoblíbenější tváře a pořady televizních obrazovek TýTý vyhrál Karel Gott celkem 27x v kategorii Zpěvák.

NEJVĚTŠÍ HITY Kávu si osladím Léta prázdnin Cest la vie Být stále mlád Lady Karneval Trezor Kdepak ty ptáčku hnízdo máš Když milenky pláčou Když muž se ženou snídá Včelka Mája Lady karneval Zůstanu svůj

Vypracovaly: Barbora Páčová Nikol Pavková 8.A