CV FHS Fakultní setkání, 7.9.2012 Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ECVET v Programu celoživotního učení
Advertisements

CASALC Review Odborný časopis České a slovenské asociace učitelů jazykových center na vysokých školách.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Celoživotní vzdělávání a projektová metoda vyuČování
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
ROLE ÚJOP UK VE VZDĚLÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH VYUČUJÍCÍCH ČEŠTINY Dana Hůlková Nývltová ÚJOP UK.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Seminář pro výchovné poradce SŠ
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Kariérní řád a motivace k dalšímu vzdělávání učitelů
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
TTnet (Training of Trainers Network)
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Název operačního programu:
Hlavní manažér SP Kvalita I
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Kompetence kariérových poradců ke kariérovému vzdělávání
Transkript prezentace:

CV FHS Fakultní setkání, Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.

Vznik CV FHS jako samostatná součást FHS 2 vědecko-výzkumní pracovníci a 1 THP pracovník (koordinátor projektů) Záměr realizovat základní (případně aplikovaný) výzkum v souvislosti s řešením vědecko- výzkumných projektů

Co nabízí CV? Při přípravě výzkumných projektů Monitorování grantových příležitostí (výzev) a možností prezentace výsledků výzkumu (tuzemské i zahraniční konference, odborné recenzované periodické a neperiodické publikace v ČR i zahraničí) Bulletin CV FHS Poskytování konzultací ke konkrétně vymezeným metodologickým otázkám připravovaných návrhů vědecko-výzkumných projektů

Co nabízí CV? Při řešení výzkumných projektů Administrace řešených projektů Konzultační činnost v metodologické oblasti Využití software (IBM SPSS, Amos, Statistica Base, Atlas.ti)

Co nabízí CV? Další činnosti Organizace specializovaných metodologických kurzů pro AP FHS Spolupráce na profilování ediční činnosti fakulty (příprava vzniku odborného recenzovaného časopisu)

Realizace základního výzkumu V rámci řešení výzkumných projektů evidovaných na CV FHS Determinanty rozvoje multikulturní kompetence studentů pomáhajících profesí (GA ČR, dr. Hladík). Výzkum sociálních jevů v kulturním kontextu – komparace českých a slovenských vysokoškolských studentů (mezinárodní, dr. Vávrová). Podpora autoregulace učení při rozvíjení čtenářských dovedností žáků mladšího školního věku (IGA, dr. Hrbáčková). "Off-line" metakognitivní procesy žáků mladšího školního věku při řešení problémových slovních úloh v matematice (RF FHS, dr. Hrbáčková).

Realizace základního výzkumu V rámci výzkumného zaměření pracovníků CV FHS "Off-line" metakognitivní procesy žáků mladšího školního věku při řešení problémových slovních úloh v matematice – prezentace na mezinárodní konferenci ISSBD 2012 v Edmontonu. Podpora autoregulace učení při rozvíjení čtenářských dovedností žáků mladšího školního věku (aplikační výzkum). Relationship between locus of control, metacognition and academic achievement – prezentace na mezinárodní konferenci ICEEPSY 2012 v Istanbulu. Využití sociálních pobytových služeb pro seniory ve Zlínském kraji (rozsáhlý průzkum původně realizovaný pro potřeby Zlínského kraje). Motivační aspekty autoregulace učení studentů pomáhajících profesí. Výzkum self-efficacy učitelů základní školy.

Mezinárodní spolupráce Spolupráce se Slovenskem v rámci mezinárodního projektu (Prešovská univerzita v Prešově, Pedagogická fakulta) Spolupráce se Spojenými Arabskými Emiráty (United Arab Emirates University, Faculty of Humanities and Social Sciences) Learning and education issues, Social and family problems, Cross-cultural counselling, Help-seeking behaviour, training and supervision, Personality, mental health, and health-related behaviors, Concepts of self, personal growth, and psychological well-being.

Externí spolupráce Spolupráce na přípravě projektu výzvy Zlínského kraje na podporu kvality ve vzdělávání - testování žáků ZŠ a SŠ - zavádění evaluačního systému - vytváření metodických kabinetů - zavádění mentoringu pro práce škol Evaluace efektivity zavádění mentoringu do pilotních škol Zlínského kraje. Spolupráce s Asociací lektorů a konzultantů v ČR.

Možnosti Vytvoření databáze zájemců o projektové příležitosti (návrh tématu a obsahového zaměření plánovaného výzkumu). Profilace výzkumného zaměření jednotlivých ústavů (stěžejní výzkumná témata, rozšiřování výzkumných týmů, na interdisciplinárním základě). Snaha o rozšíření CV FHS (prostřednictvím projektů ESF nebo vědecko-výzkumných projektů).

Prezentace CV FHS Webové stránky (kontakty, bulletin, akce, aktuality, apod.). type=0http://web.fhs.utb.cz/?id=0_2_8&iid=0&lang=cs& type=0

Děkuji za pozornost