Profesní inženýr nositel technických inovací Profesní titul euroinženýra a vedení registru jeho držitelů Ing. Zdenka Dahinterová EUR ING Praha 14.12.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
(DE)REGULACE EVROPSKÝCH ŽELEZNIC A AKTUÁLNÍ VÝVOJOVÉ TRENDY V OSOBNÍ A NÁKLADNÍ DOPRAVĚ Mgr. Daniel Seidenglanz, Ph.D. Mgr. Filip Chvátal Studijní materiál.
EVROPSKÝ DŮM, 28. LISTOPADU 2012 MILENA VICENOVÁ MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ KSAP Jaký vliv má střední Evropa v EU?
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Koordinační centrum pro EQF Implementace EQF v Evropě – současný stav Valná hromada AVOŠ, 19. dubna 2012 Milada Stalker
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Česká asociace adiktologů
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 5 - Přístup ke cross compliance Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
EURES – vaše práce v Evropě
ZÁKON 360/1992 Sb. o výkonu povolání
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Studentská PARDUBICE
Evropský průvodce kompetencemi v oblasti knihovnických a informačních služeb – minulost, přítomnost, budoucnost? Miloslava Faitová Univerzitní knihovna.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zasedání výboru Lisabonské úmluvy Seminář NARIC, Š. Skuhrová.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Boj s rasovou diskriminací: Workshop pro instituce občanské společnosti v České republice.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim Živnostenské podnikání »Členění živností (1 příklad) »Podmínky provozování živnosti (1 příklad) Malé a střední.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Komentář ERÚ k cenovým rozhodnutím, kterými se stanovují ceny plynu, tepla a elektřiny pro rok 2008 Rámec práce ERÚ ve II. regulačním období a hlavní zásady.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
SPOLEČNÁ MĚNA EURO (EUR, €). ČR a €
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
ČINNOST FEANI V OBLASTI PÉČE O KVALITU INŽENÝRŮ Seminář ČSVTS – Svaz průmyslu a dopravy ČR Praha 14. prosince 2015 Doc. Ing. Daniel Hanus, CSc., EUR ING,
Ekonomika organizací Živnost. Příklad 1 Určete o jakou činnost se jedná z hlediska provozování živnosti (k řešení použijte živnostenský zákon v aktuálním.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
UZNÁVÁNÍ ODBORNÝCH (PROFESNÍCH) KVALIFIKACÍ V RÁMCI EU Seminář 2016.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Několik poznámek k zahraničnímu obchodu a k průmyslu ČESKÉ ZÁVISLOSTI.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Informace z úseku regulace NLZP
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Veřejná podpora a podpora de minimis
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Přínos studijních návštěv pro experty ve vzdělávání
PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S.
Europass – dodatek k osvědčení 2018
Střední škola obchodně technická s. r. o.
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Transkript prezentace:

Profesní inženýr nositel technických inovací Profesní titul euroinženýra a vedení registru jeho držitelů Ing. Zdenka Dahinterová EUR ING Praha

Co je EUR ING – euroinženýr? Euroinženýr EUR ING je profesní označení, které mohou používat osoby zapsané v registru FEANI. FEANI uděluje titul EURING inženýrům, kteří absolvovali vysokou školu akreditovanou v INDEXU FEANI. O titul se žádá na předepsaném formuláři prostřednictvím České monitorovací komise a žadatel musí mít odbornou praxi inženýrského charakteru, být členem společnosti zastoupené v Českém národním výboru FEANI, potvrdit souhlas s Etickým kodexem FEANI, dobře ovládat jeden z jazyků (angličtina, němčina, francouzština), zaplatit poplatek za registrační řízení a souhlasit s členstvím v klubu EURING. Po posouzení kvality uchazeče Českou monitorovací komisí je žádost předána k projednání Evropské monitorovací komisi FEANI, která rozhodne o udělení titulu. Přiznáním titulu kromě jiných předností je výrazně usnadněna mobilita při hledání zaměstnání v zahraničí. Zařazením držitele titulu do Registru FEANI je zaručena jeho kvalita vzdělání a kvalifikace k výkonu povolání.

Žadatel o udělení titulu EUR ING musí: 1.být absolventem školy, která byla akreditována FEANI a je zapsána v “Indexu FEANI”, 2.mít praxi “inženýrského” charakteru a v předepsané délce, 3.být členem společnosti, která je členem Národního výboru FEANI, 4.potvrdit souhlas s Etickým kodexem FEANI, 5.zaplatit poplatek za registrační řízení ve výši stanovené pro příslušný kalendářní rok, 6.souhlasit s členstvím v Klubu EUR ING a placením každoročních příspěvků, 7.dobře ovládat alespoň jeden z jazyků: angličtina, francouzština, němčina.

Jak je doloženo uznání titulu EUR ING

Jaký význam má titul EUR ING pro svého nositele? Přiznáním titulu EUR ING osvědčuje Evropská federace národních inženýrských asociací, že jeho nositel absolvoval inženýrskou školu, která poskytuje vzdělání na evropské úrovni a že získal základní inženýrskou praxi. Pro zaměstnavatele se stává doklad o udělení titulu EUR ING garancí profesní inženýrské kvality. Stále ve větší míře slouží tento titul v Evropě jako doklad o profesní zdatnosti inženýrů, kteří se ucházejí o zaměstnání v jiné zemi, než ve které absolvovali vysokoškolské studium, nebo u zahraničních firem působících v mateřské zemi uchazeče. Rovněž je respektován některými autorizačními institucemi při dokládání vzdělání ale i praxe. Nositel titulu EUR ING se dostává do zvýhodněného postavení při přijímání do zaměstnání i při dojednávání platových podmínek ve srovnání s ostatními inženýry. Mnohé firmy uvádějí počet euroinženýrů, které zaměstnávají jako doklad kvality jejich tvůrčího kolektivu v konkurenčním úsilí o uplatnění se na trhu a při propagaci svých produktů. Euroinženýři mají právo na informace o činnosti orgánů FEANI a osobní nehmotnou výhodou je podpora poskytovaná při vyhledávání vhodných partnerů v členských zemích FEANI, např. s využitím „Registru FEANI“. Při hledání zaměstnání mohou využívat služeb registru volných pracovních příležitostí.

EUR ING – listopad 2015 AT 441 FI 690 MT 195 BE 326 FR NL 659 BG 45 GB NO 192 CH 885 GR 375 PL 350 CY 84 HU 658 PT 92 CZ 117 IE RO 215 DE IS 17 RU 6 DK 348 IT SE 324 EE 43 LU 33 SL 104 ES MK 0 SK 121

EUR ING v ČR Elektr StavebDopr. Stroj Chem Metal Textil. Vojen Suma ČVUT Praha VUT Brno VŠB – TU Ostrava VŠCHT Praha UNI Pardubice ŽU v Žilině UNI obrany Brno TU Liberec ZČU Plzeň STU Bratislava Celkem