Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Sociální služby SOZ.
Co jsme v kraji už pro reformu udělali?
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Regionální péče v Praze
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Plánovaný rozvoj služeb
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Stanislava Správková
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
PREZENTACE ORGANIZACE
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
ohroženým domácím násilím
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Duševně nemocní a jejich znovuzačlenění do společnosti Praktická odborná část maturitní zkoušky z psychologie Jana Klingerová, 4. A.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Fokus Mladá Boleslav – Karlovy Vary –
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
MUDr. František Schneiberg
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Sociálně terapeutické dílny
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Týdenní stacionáře.
Aktuální informace o výzvách MAS JmK – oblast sociální služeb
Ing. Stanislava Správková
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
metodik služeb Podpory bydlení
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická léčebna

Cíle sdružení Poskytovat podporu v naplňování přání našich uživatelů pracovat, samostatně bydlet, vyplnit volný čas, vzdělávat se, najít přátele, zlepšit vztahy s rodinou, umět pečovat o své zdraví, najít smysl a význam svého života Prosazovat a hájit práva uživatelů a jejich nejbližších Podporovat svépomocné aktivity Zlepšit vztah veřejnosti k lidem s duševním onemocněním

Principy poskytování služeb Rovnoprávný vztah s uživateli služeb Individuální práce s uživateli Práce s uživateli v souladu s jejich přáním a rozhodnutím

Typy služeb – Zákon 208/2006Sb. Odborné sociální poradenství Centrum denních služeb Sociální rehabilitace Chráněné bydlení Podpora samostatného bydlení Sociálně terapeutické dílny – šicí a provozní (dnes Trojlístek), rukodělná, kavárna

Služby ze zákona poskytované za úplatu Centrum denních služeb Chráněné bydlení Podpora samostatného bydlení Předpokládaná úhrada z příspěvku na péči

Příspěvek na péči –počet uživatelů srpen uživatelů CHB - 3 uživatelé (dva první stupeň a jeden druhý) PSB - 4 uživatelé (všichni první stupeň) STD - Café Práh - 1 (první stupeň) rukodělná - 1 ( první stupeň) Trojlístek - 2 ( první stupeň) SOCIÁLNÍ REHABILITACE : 5 ( první stupněm 4 a 1 s druhým stupněm) CDS 5 uživatelů (všichni první stupeň)

Kromě poskytovaných služeb Služby fakultativní: Psychoterapie individuální Psychoterapie skupinová ( Podpůrná skupina pro osoby blízké lidem s duševním onemocněním, Zážitková a sebepoznávací skupina ) Chráněná dílna, chráněná pracovní místa

Práh 10 let v číslech Počet zaměstnanců zaměstnanců (srpen ) 94 zaměstnanců – z toho 52 uživatelů služeb s PS

Práh 10 let v číslech Počet služeb jediná služba – chráněná dílna šicí 2009 – 6 registrovaných služeb + chráněná dílna + chráněná pracovní místa + volnočasové aktivity (vedené dobrovolníky) + psychoterapie individuální a skupinová

Práh 10 let v číslech Počet uživatelů služeb 1999 – 4 uživatelé služby uživatelů služeb v registrovaných službách

Práh 10 let v číslech Finanční rozpočet sdružení 1999 – ,00 Kč ,00 Kč

Akce destigmatizačního charakteru Měsíc bláznovství Dny duševního zdraví ( Anonymní psychiatricko-psychologická poradna)

Služby pro osoby s duševním onemocněním Jsou financovány nejméně ve vztahu k jiným cílovým skupinám (osobám s tělesným nebo mentálním postižením, nebo osobám tzv. nepřizpůsobeným)

Co považujeme za úspěch? Fungující spolupráci s PL Černovice Rozvíjející se spolupráci s PK Brno-Bohunice Dobrou spolupráci asi s deseti ambulantními psychiatry Poskytování služeb, které jsou vzájemně provázané Vznik Café Práh v Galerii Vaňkovka Služby pro osoby s duševním onemocněním jsou součástí KP města Brna i Střednědobého plánu JMK

Největší problémy se kterými se potýkáme Nejistota financování Neposkytování příspěvků na péči osobám s duševním onemocněním Pořadníky uživatelů hlavně ve službách chráněného bydlení a centra denních služeb P.S. S tím, že veřejnost si stále spojuje duševní onemocnění s mentálním postižením…..

Plány do budoucna – na čem začínáme pracovat Rozvoj chráněného bydlení - chráněné bydlení skupinové s větší mírou podpory- žádost o dům na Křenové Vytvoření koncepce v oblasti práce - sociálně- terapeutické dílny – Trojlístek, rukodělná, Café Práh, chráněná místa v dílnách i při provozu organizace, chráněná dílna, místa ve spřátelených firmách –Agro Tuřany, VHS Brno, Agora plus…. Rozvoj nácvikových míst ve spřátelených firmách, kavárnách - přijetí speciální pracovnice Podpora vzdělávání – rozšíření cílové skupiny pro mládež od 15 let (zkušenosti z Plzeňského kraje) – podpora vzdělávání

Co v tuto chvíli nedokážeme ovlivnit ačkoli by to lidé s duševním onemocněním potřebovali: Vznik a provozování mobilního krizového týmu Jistotu financování kvalitních služeb ze strany donátorů Vznik chráněného bydlení v jednotlivých městech JMK

Kontakty Sdružení Práh občanské sdružení Tuřanská 12, Brno Tel.: Fax: