 Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VODA 8. třída.
Advertisements

Nedostatek pitné vody Autoři : Vošterová, Nováková, Petrák.
Energie pro vodu nejenom v domácnosti
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Význam vody pro člověka
Přelidnění planety.
PROJEKT „ BEZ VODY NELZE ŽÍT“
Extrémy Čech a Slovenska v EU
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Více…. Modrá planeta Představuje ve vesmíru vysoce nepravděpodobný, ale jak se ukazuje, v zásadě možný stav: ve vesmíru zatím unikátní nastavení fyzikálních.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
HLAD A NEDOSTATEK VODY VE SVĚTĚ
Michal Broža, iCentrum OSN v Praze,
Zpracovala: Natali Hoffmannová
V.O.D.A.
Znečišťování ovzduší Karel Severa.
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
Registrační číslo projektu
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Ekologické problémy Společenské problémy
Ekologické problémy Společenské problémy
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
Kontaminace (znečištění) vody
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Populační problém Vypracovali:Adam Páv,Marek Nedvídek.
Autor: Mgr. Radek Bílý Datum: Naše voda. Náš život.
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Bohatství versus chudoba
Nemoc AIDS v Africe.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_758.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
CHUDOBA.
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Proč je voda důležitá? Život Každá živá hmota obsahuje vodu
Voda ( environmentální příručka – 5.ročník )
Znečistěný vzduch, půda a voda
Orientační spotřeba vody při splachování Lucie Drábková, P07233
Prvouka 2.roč.ZŠ „NEŽIVÁ PŘÍRODA – VODA“
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Více než miliarda lidí na světě nemá přístup ke kvalitnímu zdroji pitné vody. Nejhorší je situace v subsaharské Africe, kde má přístup k nezávadné pitné.
Proč je voda důležitá? Život Každá živá hmota obsahuje vodu –embryo 94%, dítě 65%, starý člověk 55% –krev 83%, mozek 75%, kosti 22% –okurek 98%, jablko.
Afghánistán. Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Zákoucká Lucie Mlynářová Dominika ZŠ CHRASTAVA vODA Déšť nikdy nepadá jen na jedinou střechu.
+. Adam Mach 12 let, 7.A Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
PROBLÉM SVĚTOVÉHO HLADU. nejstarší z globálních problémů – akutní hlad vede k bezprostřednímu umírání, chronické podvýživě, náchylnosti k nemocem a degeneraci.
VODA Jiří Bednář ZŠ CHRASTAVA. LEDOVCE V ledovcích se skrývá 2/3 pitné vody. Kdybychom ji mohli využívat, nemuseli by lidé v afrických zemích trpět.
VODA ŽIVÁ. EKOŠKOLA CÍL EKOŠKOLY: snižovat ekologický dopad školy na životní prostředí a zlepšovat prostředí ve škole a jejím okolí.
Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada43 Anotace.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_06_Chudoba a hlad TEMA:Člověk a.
Ikona je okno do jiného světa, dimenze, která nás přesahuje, jednoduše řečeno okno do nebe. Nechává nás nahlédnout do svého tajemství a zároveň skrze ni.
Voda v domácnosti zpracovali : Matyáš Kříha, František Erlich, Magdaléna Hanušová, Jan Melnyčok a Tadeáš Macák. 7.B ZŠ Litvínovská 600.
Rizika ohrožující zdraví
Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,
Zákoucká Simona Polášková Lucie
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Voda.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Časová osa, periodizace dějin
Eva Zaplatílková Lucie Vostárková ZŠ Chrastava
12. f Problémy s vodou Znečištění, Nedostatek vody, Vysychání toků,
Výzvy v politice duševního zdraví 2019+
Transkript prezentace:

 Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava

Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě se myjeme, v létě nás dokáže ochladit. Pitné vody jsou v supermarketech plné regály a kdykoliv si vzpomeneme, můžeme si ji natočit z kohoutku. Voda je bezesporu jedním z nejcennějších zdrojů planety a je nezbytná pro lidský život. Přístup ke kvalitní pitné vodě je základním lidským právem a je základním předpokladem trvale udržitelného rozvoje.

Rozvojové zem ě a jejich voda  Každých 20 sekund zemře jedno dítě na nemoci spojené s nedostatkem čisté vody (průjmová onemocnění) - celkem 1,8 milionů dětí do pěti let za rok.  800 milionů obyvatel planety nemá přístup k nezávadné pitné vodě. Ročně zemřou 2,2, miliony lidí na průjmová onemocnění způsobená špinavou vodou.

Kolik vody č lov ě k spot ř ebuje?

Spot ř eba vody  Nejvíc vody spotřebují v USA, nejvíce zaplatí v Dánsku.  Spotřeba vody: S přírůstkem světové populace paralelně vzrůstá spotřeba vody. Od roku 1940 do roku 2006 se spotřeba vody na Zemi zvýšila čtyřikrát.  Lidé by si měli vody vážit a neplýtvat s ní, někteří lidé by za čistou vodu dali cokoliv.