PŘEDSTAVENÍ VÝZVY Č. 03_16_043 Jakub Hajný 29.6.2016 (30.6.2016), Ostrava (Brno) seminář pro žadatele o podporu z OPZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Seminář pro žadatele OP LZZ Výzva pro předkládání GP 1.1 – Adaptabilita zaměstnanců sdružení.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
VÝZVA č. 03_15_037 (č. 37) PODPORA PROCESU TRANSFORMACE POBYTOVÝCH SLUŽEB A PODPORA SLUŽEB KOMUNITNÍHO TYPU VZNIKLÝCH PO TRANSFORMACI metodický den na.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Seminář pro žadatele OP LZZ – Zvýšení adaptability zaměstnanců podniků v profesních oborových a odvětvových sdruženích 6.února 2009 Praha.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele Výzva 02_16_041 VOŠ
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol II. Praha, 26. června 2017 Ing. Irena Havlová.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Výzva k předkládání žádostí
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Výzva č. 1/18_OPZ_MAS Karl_01 Sociální práce
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVENÍ VÝZVY Č. 03_16_043 Jakub Hajný ( ), Ostrava (Brno) seminář pro žadatele o podporu z OPZ

1 IDENTIFIKACE VÝZVY Název výzvy: Podnikové vzdělávání zaměstnanců Prioritní osa: 1 Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly Investiční priorita: 1.3 Pomoc pracovníkům, podnikům a podnikatelům přizpůsobovat se změnám Specifické cíle Zvýšit odbornou úroveň znalostí, dovedností a kompetencí pracovníků a soulad kvalifikační úrovně pracovní síly s požadavky trhu práce Zvýšit adaptabilitu starších pracovníků

1 IDENTIFIKACE VÝZVY Druh výzvy: kolová Určení z hlediska konkurence mezi projekty: otevřená

2 ČASOVÉ NASTAVENÍ Termín vyhlášení výzvy: Datum zpřístupnění žádosti o podporu v monitorovacím systému MS2014+: Datum zahájení příjmu žádostí o podporu: (pátek) ve 4:00 hod. Datum ukončení příjmu žádostí o podporu: (středa) v 17:00 hodin

2 ČASOVÉ NASTAVENÍ Maximální délka, na kterou je žadatel oprávněn projekt naplánovat: 24 měsíců Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu:

3 INFORMACE O FORMĚ PODPORY Alokace: Kč Příspěvek EU: Kč Zjednodušené vykazování – jednotkové náklady

3 INFORMACE O FORMĚ PODPORY Oprávnění žadatelé/partneři Nutno splnit základní podmínky oprávněnosti: Osoba (právnická nebo fyzická), která je registrovaným subjektem v ČR, tj. osoba, která má vlastní identifikační číslo (tzv. IČO někdy také IČ) Osoba, která má aktivní datovou schránku Osoba, která nepatří mezi subjekty, které se nemohou výzvy účastnit z důvodů insolvence, pokut, dluhu aj.

3 INFORMACE O FORMĚ PODPORY Nutno být zaměstnavatelem a mít jednu z těchto právních forem: Obchodní korporace – obchodní korporace vymezené zákonem č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích: Obchodní společnosti – veřejná obchodní společnost, komanditní společnost, společnost s ručením omezeným, akciová společnost, evropská společnost, evropské hospodářské zájmové sdružení Družstva – družstvo, evropská družstevní společnost Státní podnik – státní podnik dle zákona č. 77/1997 Sb., o státním podniku

3 INFORMACE O FORMĚ PODPORY OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná dle zákona č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění Právnické osoby vykonávající podnikatelskou činnost zřízené zvláštním zákonem

3 INFORMACE O FORMĚ PODPORY Z uvedených oprávněných žadatelů jsou vyloučeni: Školy a školská zařízení zapsaná ve školském rejstříku dle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a vysoké školy podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) Zadavatelé, poskytovatelé a další subjekty působící v oblasti sociálního začleňování/sociálních služeb Subjekty splňující výše uvedené podmínky oprávněnosti žadatele, které k okamžiku předložení žádosti již předložily jinou žádost o podporu v rámci této výzvy

3 INFORMACE O FORMĚ PODPORY Partnerství je přípustné (s příspěvkem i bez) Partner musí patřit mezi oprávněné žadatele (viz předchozí snímky prezentace) Partner se musí podílet na realizaci věcných aktivit projektu (ne zabezpečení běžné administrace projektu, ne dodavatel běžných služeb/dodavatel zařízení atp.) Počet partnerů není omezený

3 INFORMACE O FORMĚ PODPORY Míra podpory – rozpad zdrojů financování EU 85 % (maximálně) Státní rozpočet 0 % Žadatel 15 % (minimálně) Maximální a minimální výše celkových způsobilých výdajů projektu Max Kč Min Kč Forma financování – ex post

3 INFORMACE O FORMĚ PODPORY Informace o podmínkách veřejné podpory Výběr ze dvou režimů podpory De minimis Bloková výjimka na vzdělávání V rámci jednoho projektu není přípustná kombinace uvedených režimů podpor

4 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ Další profesní vzdělávání zaměstnanců podporované zaměstnavateli Podporované oblasti vzdělávání: Obecné IT; Měkké a manažerské dovednosti; Jazykové vzdělávání; Specializované IT; Účetní, ekonomické a právní kurzy; Technické a jiné odborné vzdělávání; Interní lektor Podpora nesmí být poskytnuta na vzdělávání, které podnik organizuje za účelem, aby dodržel závazné vnitrostátní normy vzdělávání V rámci projektu může jedna podpořená osoba absolvovat maximálně 10 kurzů

4 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ Indikátory Nezávazné Celkový počet účastníků (výstup) Závazné Účastníci ve věku nad 54 let (výstup) Účastníci, kteří získali kvalifikaci po ukončení své účasti (výsledek) Účastník = osoba, která získala v daném projektu podporu v rozsahu minimálně 40 hod. v prezenční formě vzdělávání (dojde k překročení tzv. bagatelní podpory)

4 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ Podporovaná cílová skupina Zaměstnanci Osoby, které jsou v pracovněprávním nebo obdobném vztahu k organizaci žadatele/partnera S výjimkou osob zaměstnaných na dohodu o provedení práce

5 ÚZEMNÍ ZAMĚŘENÍ Programová oblast a území dopadu: ČR bez hl. m. Prahy Místo realizace: ČR bez hl. m. Prahy

6 INFORMACE O ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ Podporované aktivity: další profesní vzdělávání zaměstnanců podporované zaměstnavateli (výhradně prezenční formou) Podporované oblasti vzdělávání (jednotkový náklad): 1. Obecné IT(324 Kč) 2. Měkké a manažerské dovednosti(593 Kč) 3. Jazykové vzdělávání(173 Kč) 4. Specializované IT(609 Kč) 5. Účetní, ekonomické a právní kurzy(436 Kč) 6. Technické a jiné odborné vzdělávání(252 Kč) 7. Interní lektor(144 Kč)

6 INFORMACE O ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ Finanční prostředky budou propláceny na základě vykázaného počtu skutečně absolvovaných osobohodin v ukončených kurzech Způsobilé k proplacení jsou pouze osobohodiny účastníků (upozornění – myšleno jako osob zapojených do projektu), kteří získají osvědčení, tj. zakončí kurz úspěšně (dle předepsaných podmínek v dokumentaci k danému kurzu) a zároveň absolvují nejméně 70 % délky kurzu stanovené v dokumentaci k obsahu vzdělávacího kurzu

6 INFORMACE O ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ Věcná způsobilost Jednotky musí být dosaženy v souladu s pravidly (tj. zejména v souladu s vymezením oprávněné cílové skupiny, kterou představují zaměstnanci, kteří budou absolvovat kurzy, a také v souladu s požadavky týkajícími se pravidel realizace projektů) Správné zařazení kurzu pod aktivitu a stanovení maximální časové dotace Správné zařazení zaměstnance pod skupinu CZ-ISCO

6 INFORMACE O ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ Časová způsobilost Časově způsobilé jsou náklady vzniklé v době realizace projektu Datum zahájení realizace nesmí předcházet datu vyhlášení výzvy ( ) V případě podpory poskytované v režimu blokové výjimky ze zákazu veřejné podpory může platit omezení, že zahájení realizace projektu musí následovat po termínu předložení žádosti o podporu

6 INFORMACE O ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ Pro výzvu není relevantní: Křížové financování Nepřímé náklady Rozpočet projektu v žádosti o podporu bude tvořen pouze jednotkovými náklady, ničím jiným

7 NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O PODPORU… Povinná příloha žádosti o podporu Tabulka pro věcné hodnocení žádosti

7 NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O PODPORU… Informace o způsobu podání žádosti o podporu Žádost o podporu z OPZ se zpracovává v elektronickém formuláři v IS KP14+ Žádost se podává pouze elektronicky a pouze prostřednictvím IS KP14+, proto nezasílejte žádost v listinné podobě ani prostřednictvím jiné formy doručování Bližší informace k vyplňování žádosti v IS KP14+ bude prezentovat kolegyně K. Chadimová

8 INFORMACE O ZPŮSOBU HODNOCENÍ A VÝBĚRU PROJEKTŮ 1 oprávněný žadatel může podat 1 žádost Hodnocení bude probíhat po datu ukončení příjmu žádostí o podporu (od ) Hodnocení přijatelnosti (HP) + formální hodnocení (FH) 8 kritérií (HP) + 2 kritéria (FH) 1 možná oprava ze strany žadatele v rámci FH Oprava v rámci HP není možná

8 INFORMACE O ZPŮSOBU HODNOCENÍ A VÝBĚRU PROJEKTŮ HP 1) Oprávněnost žadatele 2) Partnerství 3) Cílové skupiny 4) Celkové způsobilé výdaje 5) Aktivity 6) Horizontální principy 7) Trestní bezúhonnost 8) Ověření administrativní, finanční a provozní kapacity žadatele FH 1) Úplnost a forma žádosti 2) Podpis žádosti oba bloky hodnocení probíhají současně

8 INFORMACE O ZPŮSOBU HODNOCENÍ A VÝBĚRU PROJEKTŮ VH Dvě skupiny kritérií (potřebnost a účelnost) Detaily bude prezentovat kolega P. Korecký Následně bude projektům dle přiřazených bodů přidělována finanční podpora až do vyčerpání alokace

KOMUNIKACE S VYHLAŠOVATELEM 1.Fórum ESF – klub s názvem „Výzva č. 43 Podnikové vzdělávání zaměstnanců“ vzdelavani-zamestnancu vzdelavani-zamestnancu 2. ové a telefonické kontakty, viz výzva k předkládání žádostí o podporu, bod Osobní konzultace – až po (informace budou zveřejněny na

DĚKUJI ZA POZORNOST