Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_543 Spotřeba potravin a výroba mouky - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_52_INOVACE_ZBP1_3364VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Advertisements

Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_10
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Potraviny rostlinného původu
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_09
Užitkové rostliny.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VY_52_INOVACE_ZBP1_3464VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Zpracování obilovin Střední odborná škola Otrokovice
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
CO JE EKOSYSTÉM? Soustava živých organismů = společenstvo a jejich neživého prostředí, které se vzájemně ovlivňují a vyvíjejí v určitém prostoru a čase.
Produkce obilovin Obiloviny výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace ve všech světadílech a mají mezi ostatními zemědělskými produkty výsadní.
STŘEDN Í ODBORN Á Š KOLA A STŘEDN Í ODBORN É UČILI Š TĚ MĚSTEC KR Á LOV É T.G. MASARYKA 4 Sada číslo 13.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_564_ Výkup mléka Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
OBILNINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_576_ Jatečné zpracování zvířat 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_548_ Výroba cukru Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_585_Trávící soustava_5 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_555_ Výroba vína 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_570_ Výroba másla Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc.Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_568_ Výroba sýrů a jogurtů 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Kakao o Kakao se vyrábí úpravou semen stromu kakaovníku pravého o Plody obsahují semena – tzv. kakaové boby, které mají ledvinovitý tvar o Největší.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_563_ Výroba olejů Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
OBILOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: obiloviny, charakteristika, složení, pšenice, žito, ječmen,
STŘEDN Í ODBORN Á Š KOLA A STŘEDN Í ODBORN É UČILI Š TĚ MĚSTEC KR Á LOV É T.G. MASARYKA 4 Sada číslo 13.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_560_ Výroba lihu Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_453_Vlastnosti plynů Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_577_ Bourání masa Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_546_ Výroba cukru 3 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Název projektu: Moderní škola
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přirozené a umělé ekosystémy.
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Hodnocení jakosti mouky:
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
CO ROSTE NA POLI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_569 Výroba sýrů a jogurtů -Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_16_Obiloviny
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
VY_32_INOVACE_657_OCHRANA MATERIÁLU NÁTĚREM Název školy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Mlýnské obilné výrobky
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Transkript prezentace:

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_543 Spotřeba potravin a výroba mouky - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor:Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma:Člověk a svět práce Tématický celek:Technologické procesy Ročník:4 Datum tvorby: Datum a místo ověření: Druh učebního mater.: Test Anotace: Prověření znalostí,druhy surovin, výkup, mletí zrna, třídění, hlavní a vedlejší produkty Klíčová slova: zrno, šrotování, třídění, mouka Metodický pokyn:Určeno k přezkoušení vědomostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

Test na výrobu mouky

1 bezlepková mouka se vyrábí z: a) pšenice b) ječmene c) kukuřice d) proso

2 výtěžnost při výrobě mouky je: a) 58 % b) 68 % c) 78 % d) 88 %

3 lepek má schopnost vázat: a) vodu a bílkoviny b) tuky a škroby c) bílkoviny a tuky d) vodu a škroby

4 minimální množství lepku u pekařské pšenice je: a) 20 % b) 23 % c) 26 % d) 29 %

5 mezi nebezpečná semena plevelů v obilí řadíme: a) koukol b) pcháč c) svízel d) šťovík

6 při kartáčování obilí získáváme: a) endosperm b) otruby c) plevy d) klíčky

7 kondiciování znamená: a) zvyšování vlhkosti před loupáním b) obrušování prachu c) míchání zrna na určitou kvalitu d) loupání obalu od endospermu

8 luštění znamená: a) mletí krupice na mouku hladkou a polohrubou b) oddělování krupice od šrotu c) drcení endospermu na šrot d) závěrečné mletí

9 nejlepší vlastností má mouka: a) ihned po mletí b) 1 týden po mletí b) 2 týdny po mletí c) 3 týdny po mletí

10 krmná mouka je: a) mouka, která má menší obsah lepku b) méně kvalitní šrot c) kousky zrn, které se po 2. šrotování nepodařilo rozbít d) kousky obilek, které se ani po 4. šrotování nepodařilo rozbít

Správné výsledky

1 bezlepková mouka se vyrábí z: a) pšenice b) ječmene c) kukuřice d) proso

2 výtěžnost při výrobě mouky je: a) 58 % b) 68 % c) 78 % d) 88 %

3 lepek má schopnost vázat: a) vodu a bílkoviny b) tuky a škroby c) bílkoviny a tuky d) vodu a škroby

4 minimální množství lepku u pekařské pšenice je: a) 20 % b) 23 % c) 26 % d) 29 %

5 mezi nebezpečná semena plevelů v obilí řadíme: a) koukol b) pcháč c) svízel d) mák

6 při kartáčování obilí získáváme: a) endosperm b) otruby c) plevy d) klíčky

7 kondiciování znamená: a) zvyšování vlhkosti před loupáním b) obrušování prachu c) míchání zrna na určitou kvalitu d) loupání obalu od endospermu

8 luštění znamená: a) mletí krupice na mouku hladkou a polohrubou b) oddělování krupice od šrotu c) drcení endospermu na šrot d) závěrečné mletí

9 nejlepší vlastností má mouka: a) ihned po mletí b) 1 týden po mletí b) 2 týdny po mletí c) 3 týdny po mletí

10 krmná mouka je: a) mouka, která má menší obsah lepku jak 23 % b) šrot z méně kvalitního obilí c) mouka smíchaná s otrubami d) kousky endospermu, který se ani po konečném šrotování nepodařilo rozbít