Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Advertisements

VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET_PREZENTACE_11 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
Technika obsluhy – Příprava káv s alkoholem Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Kultura stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
Náležitosti nápojových lístků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Rozdělení inventáře, MSI
Předběžná příprava drůbeže
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: Moderní škola
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Strojní zařízení – Zhutňování
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Technika obsluhy – Příprava míchaných nápojů
Algoritmizace - opakování
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Technika obsluhy – Příprava mléka šlehaným parou
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Náležitosti výkresu VY_32_INOVACE_26_516
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Základní pravidla přípravy slavnostních hostin
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Seznámení se s technikou a příprava základního čtverce
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Opakování rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Věcné učení První pomoc
Střední škola obchodně technická s. r. o.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_30_ Převody jednotek obsahu-procvičení.
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů
Transkript prezentace:

Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuTEO B Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastSlužby Vzdělávací oborTechnika obsluhy Vzdělávací okruhBanket Druh učebního materiáluPrezentace, test Cílová skupinaŽák, let AnotacePrezentace komplexně seznamuje žáky s banketem, výzdobou, společenskými zásadami Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaBanket, kuvér DatumDatum vytvoření –

Slavnostní tabule

Banket Je velká hostina se slavnostní tabulí organizovaná při významné příležitosti Tabule je sestavena z více stolů do různých tvarů ( I, E, U, kulatá...) Jídlo se podává vzorovým slavnostním způsobem ze společných mís, vždy z levé strany hosta, na předem založené talíře

Základní etapy pořádání hostin: Předběžná dohoda o termínu, počtu hostů, charakteru hostiny, financích a zvláštních přáních hosta Písemná objednávka Osobní návštěva hostitele a dojednání všech podrobností Sepsání pracovního příkazu Složení finanční zálohy

Základní etapy pořádání hostin: Organizační zajištění hostiny Předání pracovního příkazu personálu Zajištění vlastní hostiny Vystavení a ověření účtu za hostinu Fakturace

Výzdoba měla by odpovídat charakteru a účelu hostiny například květiny, vlaječky zemí, jejichž zástupci se hostiny zúčastní součástí jsou tištěné menu, které informují o podávaných pokrmech a nápojích, jméno hostitele či pořadatele, účel konání, datum a místo

Menu Slavnostní menu má každý host na stole u svého místa Bývá tištěný na kvalitním papíře a různě zdobený podle charakteru akce a také prostření stolu, se kterým by měl ladit V menu jsou uvedeny pokrmy a nápoje v tom pořadí, ve kterém se budou podávat Pokud jsou na hostině i cizinci, je menu dvojjazyčné

Jmenovky Na jmenovky na slavnostních tabulích se uvádí: Jméno Příjmení Akademický titul

Zasedací pořádek Ke stolu zve přítomné hostitelka Každý host by měl mít na stole svoji jmenovku podle zasedacího pořádku Pokud je pozván velký počet hostů, je před vchodem do jídelny vyvěšen plánek stolů s očíslovanými místy a abecední seznam hostů s čísly jejich místa Ke stolu si nejdříve sedá hostitelka, poté přítomné dámy a nakonec pánové. Pánové pomáhají dámám při usednutí. Při sestavování zasedacího pořádku spolupracují hostitelé s personálem restaurace již při objednávání hostiny

Založení inventáře pro 1 osobu - kuvér

Nákres kuvéru

Popis: 1. Klubový talíř 2. Dečka 3. Dezertní talíř 4. Plátěný ubrousek 5. Dezertní příbor (dezertní vidlička a dezertní nůž) 6. Polévková lžíce 7. Rybí příbor 8. Masový příbor (masová vidlička a masový nůž) 9. Moučníková vidlička 10. Pečivový talíř 11.Sklenice na červené víno 12. Sklenice na bíle víno (růžové) 13.Sklenice na sekt 14. Menu 15. Jmenovka

Příruční stůl

Kontrolní otázky: Co je to banket? Popiš základní etapy pořádání hostin. Kdo sestavuje zasedací pořádek a jaké údaje píšeme na jmenovky? Co je kuvér ?

Zdroje: SALAČ, G. Stolničení. 1. vyd. Praha: Fortuna, ISBN Obrázky – vlastní archiv