2005 115 2451 6 6 20 Holistic management – celostní řízení Řeší: Formální strukturu vs. reálné work-flow Nefunkční strtategické nastavení firmy Špatnou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
managementu znalostí podle
Portfolio projektů – firma sobě Odborná skupina pro optimalizaci a predikci projektů Pavel Pivoňka 25. srpna
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Faktory prosperity Tvrdé a měkké faktory.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Nabídka personálních služeb
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
CHEMIE KOLEM NÁS Brno, GUMOTEX OBSAH 1.Představení firmy 2.Trh práce a očekávání zaměstnavatele 2.1 Vzdělanostní struktura 2.2 Hard a soft.
Řídící struktury v organizaci
Myšlenkové základy skautingu
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Naši klienti  V současnosti naše systémy užívá 45 zdravotnických zařízení  Naši klienti jsou  rozmístěni v rámci celé ČR (všechny regiony)  tvoří cca.
Význam informací a dat a znalostí
Management a jeho funkce
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Zdravá škola.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Jak na rovné příležitosti? V 5 krocích. 1. Vyjasnění postoje Tlak na rovnost žen a mužů, zejména na rovnost žen a mužů při práci, roste. Je to dáno zvláště.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Národní konference kvality ve veřejné správě
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková. Tým – základ dobré spolupráce Neustálý růst týmů a jejich výkonnosti Zlepšování klíčových postupů Schopnost efektivně.
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice. Proč znalostní ekonomika ? silná konkurence ekonomická krize efektivní výroba a prodej.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Psychologie pro sportovní praxi
8. Zavádění procesního řízení
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Řízení a plánování kariéry
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T.G. MASARYKA 4 Ekonomika podniku.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_08 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Závislost na nikotinu, odvykání.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Nenaplněné cíle a vize majitelů
Společenská odpovědnost a školy
Zátěž a rizika povolání a optimismus učitele
Osobní management – modul č.4
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Co je to zdravá výživa ?
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Transkript prezentace:

Holistic management – celostní řízení Řeší: Formální strukturu vs. reálné work-flow Nefunkční strtategické nastavení firmy Špatnou komunikaci mezi odděleními Nefunkční a neefektivní vzdělávání Neochotu převzít odpovědnost Neschopnost realizace změny Nespokojenost zaměstnanců Generační předání firmy Optimalizaci work-flow Pomalost rozhodování Zkostnatělost systému Výkonnost celé firmy Syndrom vyhoření Nesourodost Formálnost Pasivitu Chaos Stres …

Vraťme firmám srdce Řeší: Konzervativnost, stereotypy, neochotu, opozici, apatii, nezájem, nesdílení Zařizuje: Vize, poslání, hodnoty, motto Směr, smysl, pravidla Strategické nastavení společnosti – všichni táhnou za jeden provaz – jeho stejný konec (v souladu srdce i mozek) Aktivně se zapojují, vylepšují, angažují se, otevřená komunikace… Smysluplná procesní struktura –samo ladící se Podnikatelský duch, vášeň, radost, nadšení, poučení se z chyb, užívání si úspěchu SRDCAŘI Řeší: Konzervativnost, stereotypy, neochotu, opozici, apatii, nezájem, nesdílení Zařizuje: Vize, poslání, hodnoty, motto Směr, smysl, pravidla Strategické nastavení společnosti – všichni táhnou za jeden provaz – jeho stejný konec (v souladu srdce i mozek) Aktivně se zapojují, vylepšují, angažují se, otevřená komunikace… Smysluplná procesní struktura –samo ladící se Podnikatelský duch, vášeň, radost, nadšení, poučení se z chyb, užívání si úspěchu SRDCAŘI

Kompetenční akademie® Řeší: Zlozvyky, zastaralé postupy práce, nefunkční řídící procesy, nízký výkon obchodu, rezistenci vůči změnám, špatnou komunikaci Zařizuje: Dovednostní vzdělávání Ihned používá nové dovednosti v praxi Aktivně zavádí novinky do své práce Mění své návyky, postoje a předsudky – prostřednictví své změny ovlivňuje druhé Lépe prodává, zvyšuje výkon a zlepšuje komunikaci Je kompetentní… manazer.czwww.super- manazer.cz Řeší: Zlozvyky, zastaralé postupy práce, nefunkční řídící procesy, nízký výkon obchodu, rezistenci vůči změnám, špatnou komunikaci Zařizuje: Dovednostní vzdělávání Ihned používá nové dovednosti v praxi Aktivně zavádí novinky do své práce Mění své návyky, postoje a předsudky – prostřednictví své změny ovlivňuje druhé Lépe prodává, zvyšuje výkon a zlepšuje komunikaci Je kompetentní… manazer.czwww.super- manazer.cz

Health tuning® Řeší: Syndrom vyhoření, nadváhu, pohybové problémy, nízkou sebedůvěru vrcholových sportovců Zařizuje: Ladění zdraví Předchází či řeší syndrom vyhoření Zlepšuje výkon vrcholovým sportovcům Propojuje a synergicky využívá mentální, výživové a pohybové nastavení osoby Je lepší být zdravý a výkonný… Řeší: Syndrom vyhoření, nadváhu, pohybové problémy, nízkou sebedůvěru vrcholových sportovců Zařizuje: Ladění zdraví Předchází či řeší syndrom vyhoření Zlepšuje výkon vrcholovým sportovcům Propojuje a synergicky využívá mentální, výživové a pohybové nastavení osoby Je lepší být zdravý a výkonný…

Jak na to? Popis cílového stavu – do kdy – Jak poznám, že jsem cíle dosáhl – Kdo tam se mnou bude – rodina, kolegové, zákazníci, přátelé – Co v cíli dělám jinak já a co ostatní Co a koho k dosažení potřebuji – Co za vybavení, nástroje apod. potřebuji – Kdo mi může pomoci Co se musím naučit – Jaké znalosti a dovednosti potřebuji Jak se musím změnit (chování, jednání) – Co nově začnu dělat a od kdy – Co přestanu dělat A chci to opravdu tak? – Opravdu to takto chci?

Kotva pro pomoc Vyberte kotvu Jaký má být cílový stav Spustit kotvu, kotvit, pustit kotvu Opakování 5 x Ověření Každý den cca 1 měsíc

BCF s.r.o. Lipová 1789/ České Budějovice Leoš Kubíček