Ekosystém – pole Polní plodiny název: VY_32_INOVACE_02_Ekosystem_poleI škola: ZŠ a MŠ Komenského 103, Jilemnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Povrch krajiny VY_III/2_inovace_10_ Povrch krajiny Autor: Mgr. Karin Cahlíková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
AutorMgr. Ludmila Eisová Vytvořeno dne20. března 2012 Odpilotováno dne26. března 2012ve tříděIII.A Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací oborPrvouka.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_ZEMĚPIS TEMA: Hospodářství.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 32) Rozmanitost.
20. Zemědělské plodiny PŘÍPRAVA POKRMŮ Eva Malovaná 2016.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY Téma: OBILNINY
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Rostliny z našeho okolí
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VY_52_INOVACE_70_Rostliny polí - učební text
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Vztahy mezi organismem a prostředím – ekologická přizpůsobivost organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Polní ekosystémy luskoviny krmné plodiny.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Cukry – přírodní sladidla
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
1 Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
VY_32_INOVACE_32_ Prvouka 3.ročník Pícniny, olejniny, textilní plodiny
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_17_Ekosystém_pole_plodiny.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
Zemědělství.
LES Les hraje v životě každého člověka důležitou roli.
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
zpracovaný v rámci projektu
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: 3.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
Neživá příroda - vzduch
VY_32_INOVACE_12 12 Polní plodiny autor: Mgr. Soňa Kubíčková
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_01_Ekosystémy
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_15_Louka_opakování
Rozmnožování organismů
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Transkript prezentace:

Ekosystém – pole Polní plodiny název: VY_32_INOVACE_02_Ekosystem_poleI škola: ZŠ a MŠ Komenského 103, Jilemnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Pohořalá.

Ekosystém pole – malé opakování Co nebo kdo vytvořil pole? příroda/člověk člověk Jak se nazývá zemina na poli? ornice K čemu na poli slouží meze a remízky? zabraňují větru a vodě odnos půdy z pole jsou vhodným prostředím pro živočichy

Jaké polní plevele znáš? vlčí mák, chrpa polní, svlačec rolní, pýr plazivý, svízel přítula Jaké polní škůdce znáš? mandelinka bramborová, hraboš polní, bělásek zelný Vysvětli pojem ekologické zemědělství. hnojí se jen přírodními hnojivy podporují přirozené nepřátele škůdců

Jak jdou po sobě polní práce? příprava půdy – orba setí nebo sázení péče o rostoucí rostliny sklizeň

Na našich polích pěstujeme tyto polní plodiny: Obiloviny Okopaniny Luskoviny Olejniny Různé druhy zeleniny Průmyslové rostliny – len setý

OBILOVINY nejrozšířenější a nejdůležitější polní plodiny zrna nazýváme obilky Pšenice Ječmen Oves Žito Kukuřice Proso

Pšenice Využití: mouka pro výrobu pečiva, těstovin suchá stébla = sláma pro výrobu např.: ošatek, košíků… odpadním produktem při mletí jsou otruby

Ječmen Využití: K výrobě sladu (pivo), krup a krupek Jako krmivo

Oves Využívá se: K výrobě ovesných vloček, krupice Sláma jako stelivo Ovesný šrot jako krmivo

Žito Využívá se : K výrobě chlebové mouky Jako náhražka kávy melta, cikorka K výrobě perníku a alkoholu Jako krmivo

Kukuřice Využívá se zejména jako krmivo pro dobytek, v menším množství jako zelenina

Proso Využívá se: Jako krmivo pro domácí ptactvo Loupáním se získávají jáhly, které neobsahují lepek

Co jsme si zapamatovali? Z čeho se vyrábí pečivo a těstoviny? pšenice Z čeho získáváme slad, kroupy a otruby? ječmen Z čeho se vyrábí ovesné vločky a krupice? oves Z čeho se vyrábí chlebová mouka, perník? žito

Internetové odkazy – obrázky Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons- na cs. wikipedia. org