OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-13 Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Výroční konference OP VK Dorint Hotel Don Giovanni, Vinohradská 157a,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
GLOBÁLNÍ GRANTY realizované Moravskoslezským krajem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost na léta Kateřina Švrčková.
Strategie rozvoje lidských zdrojů Jihomoravského kraje 2016–2025 Pojetí dokumentu a proces tvorby Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Strukturální fondy v gesci Ministerstva vnitra Ing. Pavel Kryštof Ředitel odboru strukturálních fondů MV ČR.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
Informační a poradenské centrum ZČU
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Interreg V-A Česká republika – Polsko
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Seminář pro příjemce OPVK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační programy 2007 – 2013 pro podnikatele
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní informace o programu
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Ing. Stanislava Správková
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Transkript prezentace:

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006

Obsah prezentace Proč OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost? Proč OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost? Kdy realizace? Kdy realizace? Co bude realizováno? Co bude realizováno? Pro koho? Pro koho? S jakými výstupy a výsledky? S jakými výstupy a výsledky? Jak se bude program realizovat? Jak se bude program realizovat? Za jakých podmínek a pravidel? Za jakých podmínek a pravidel? Za kolik? Za kolik? Kde najít další informace? Kde najít další informace?

Programové období  návaznost na zkrácené období  finanční alokace pro ČR z fondů EU:26,6 mld. €, tj. 774 mld. Kč  Ministerstvo pro místní rozvoj - hlavní koordinátor  tvorba operačních programů, na jejichž základě bude ČR čerpat finanční pomoc  celkem v ČR připraveno 18 OP (tématické a regionální) –2 operační programy pro Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (tj. celkem 15% veškeré pomoci pro ČR; cca 132 mld.Kč)

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VpK)  spolufinancování bude zajištěno z 85% z Evropského sociálního fondu (ESF)  respektuje Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 o ESF  Tvorba: na principu partnerstvína principu partnerství při respektování vyšších programových dokumentů ČR (zejména Národní strategický referenční rámec)při respektování vyšších programových dokumentů ČR (zejména Národní strategický referenční rámec) na základě národních a evropských strategických dokumentů a ve vazbě na ostatní operační programyna základě národních a evropských strategických dokumentů a ve vazbě na ostatní operační programy  schvalován vládou ČR  schvalován Evropskou komisí  realizace: , resp.2015

Struktura OP VpK Analýza současné ekonomické a sociální situace v oblasti vzdělávání, včetně SWOTAnalýza současné ekonomické a sociální situace v oblasti vzdělávání, včetně SWOT Strategie OP VpKStrategie OP VpK Prioritní osy a indikátoryPrioritní osy a indikátory Implementace programuImplementace programu Finanční ustanoveníFinanční ustanovení

Prioritní osy Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 3 Další vzdělávání Prioritní osa 4 Technická pomoc

Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblasti podpory: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti žáků, včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

Příjemci podpory v Prioritní ose 1  Ústřední orgány státní správy  Přímo řízené organizace ústředních orgánů státní správy  Kraje, města a obce  Školy a školská zařízení  Nevládní neziskové organizace  Profesní organizace zaměstnavatelů  Zaměstnavatelé  Organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství  Organizace působící v oblasti volného času dětí a mládeže

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblasti podpory: 2.1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji 2.2 Modernizace vyššího odborného vzdělávání 2.3 Modernizace vysokoškolského vzdělávání 2.4 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji 2.5 Partnerství a sítě

Příjemci podpory v Prioritní ose 2  Vysoké školy  Vyšší odborné školy  Instituce vědy a výzkumu  Vývojová a inovační centra  Ústřední orgány státní správy  Kraje, města a obce  Vědecké a výzkumné instituce  Profesní organizace zaměstnavatelů

Prioritní osa 3 Další vzdělávání Oblasti podpory: 3.1 Systémový rámec dalšího vzdělávání 3.2 Individuální další vzdělávání 3.3 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

Příjemci podpory v Prioritní ose 3  Ústřední orgány státní správy  Přímo řízené organizace ústředních orgánů státní správy  Kraje, města a obce  Školy a školská zařízení  Nevládní neziskové organizace  Zaměstnavatelé  Sdružení podnikatelů  Provozovatelé inovační infrastruktury pro podnikání (inkubátory)  Organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství  občané ČR

Výstupy a výsledky OP VpK Výsledky Uplatnění absolventů (pokračování ve studiu, nastupující do zaměstnání, zahajující podnikání, nezaměstnaní)Uplatnění absolventů (pokračování ve studiu, nastupující do zaměstnání, zahajující podnikání, nezaměstnaní) Výsledky ČR v mezinárodních studiíchVýsledky ČR v mezinárodních studiích Nárůst počtu výzkumných pracovníkůNárůst počtu výzkumných pracovníků Kvalita terciárního vzděláváníKvalita terciárního vzdělávání Podíl obyvatel ve věku účastnících se dalšího vzděláváníPodíl obyvatel ve věku účastnících se dalšího vzděláváníVýstupy Počet podpořenýchPočet podpořených organizací organizací Počet projektůPočet projektů Počet podpořených studentůPočet podpořených studentů Počet podpořených klientůPočet podpořených klientů Počet podpořených poskytovatelů služebPočet podpořených poskytovatelů služeb Počet podpořených partnerství v terc.vzděláváníPočet podpořených partnerství v terc.vzdělávání

Typy projektů 1) Individuální projekty (v Prioritě 1, 2, 3) 2) Grantová schémata (v Prioritě 1 a 3; administrátoři kraje) (v Prioritě 1 a 3; administrátoři kraje)

Řízení OP VpK Řídící orgán MŠMTMonitorovacívýbor Zprostředkující subjekt Ministerstvo financí Platební orgán Interní audit příjemce příjemce příjemce Financující útvar

Podmínky a pravidla realizace programu Prováděcí dokument OP VpK (listopad 2006) Manuál OP VpK (leden - únor 2007) Příručka pro žadatele OP VpK (duben 2007) Výzvy k předkládání projektů (2.pol.2007)

Finanční alokace na OP VpK  1 811,8 mil € z Evropského sociálního fondu pro léta (tj. 85%)  Celkem se spolufinancováním (15%) ze státního rozpočtu: 2,13 MLD €, tj. cca 61,79 mld. Kč

Finanční alokace na Prioritní osy

Kontakty a další informace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - Odbor pro záležitosti Evropské unie   odkaz Evropská uniewww.msmt.cz

Aktuální informační semináře o OP VpK Eurocentrum Praha Eurocentrum Brno Eurocentrum Hradec Králové euroskop.cz euroskop.cz Eurocentrum České Budějovice euroskop.cz euroskop.cz Eurocentrum Ostrava eurocentrum.ostra eurocentrum.ostra

Děkuji Vám za pozornost Děkuji Vám za pozornost.