Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Informální edukace a její metody Přednáška č. 2 Volný čas, výchova ve volném čase a pro volný čas, možnosti výchovy v NZDM doc. Michal Kaplánek, Th.D.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn pro kluby DISTRICT 2240 RI, 2010.
Laxus o.s. sociální a zdravotní služby pro uživatele drog CENTRUM TERÉNNÍCH PROGRAMŮ PARDUBICKÉHO KRAJE.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Hlavní město Praha Protidrogová politika hl. m. Prahy Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Centrum na podporu integrace cizinců
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
31 Základní typy zdravotnických systémů
EMPATIE - JAK SE MAMINKA CÍTÍ… CO BY SE STALO KDYBY…
Základní informace o poskytovateli
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Nízkoprahová denní centra
Specifika práce s mladými lidmi v nízkoprahových programech pro děti a mládež Proxima Sociale o.p.s.​ Pavlína Mádlová mezinárodní konferencE v rámci PRojektu.
9. Heterogenní a homogenní skupiny
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
VY_32_INOVACE_SA4A_6 DUM 6. příprava aktivity pro 1
Děti jsou naše budoucnost
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Školní poradenské pracoviště
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
VY_32_INOVACE_SA4A_4 DUM 4. „Chlapec, uživatel služby-dramatizace “
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Kontakt dětí v PP s původní rodinou
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Dobrovolnická činnost ADRA se seniory a pro seniory
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Život bez střeva , Praha.
Podpora samostatného bydlení
Komunitně plánujeme na Brandýsku
Transkript prezentace:

Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden

Základní informace Zřizovatel:Biskupství královéhradecké Provozovatel:Oblastní charita Havlíčkův Brod Sídlo:Rubešovo nám Havlíčkův Brod Vznik:

Nízkoprahové kluby Nejsou to kluby pro volný čas, ale sociální služba. Řídí se Zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. (1) Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími jevy. Cílem služby je zlepšit kvalitu jejich života předcházením nebo snížením sociálních a zdravotních rizik souvisejících se způsobem jejich života, umožnit jim lépe se orientovat v jejich sociálním prostředí a vytvářet podmínky k řešení jejich nepříznivé sociální situace. Služba může být poskytována osobám anonymně. § 62 Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách V České republice je k prosinci 2015 registrováno 252 nízkoprahových zařízení pro děti a mládež (z toho 14 v Kraji Vysočina). Princip nízkoprahovosti

Naše poslání a cíle Posláním Nízkoprahového klubu BAN! je vytvářet prostor pro mladé lidi, ve kterém mohou trávit svobodně a bezpečně volný čas a kde mohou nalézt podporu a pomoc, pokud ji nemají v běžném prostředí. Chceme působit proti vzniku takového chování, které by mohlo mladé lidi negativně poznamenat do dalšího života nebo se snažit přivést je ke změně tohoto chování. Cíle: Vytvářet zázemí, kam se mohou mladí lidé obrátit v situaci, se kterou si neví rady. Poskytovat mladým lidem prostor, kde mohou trávit čas a setkávat se s vrstevníky, a kde pro všechny platí stejná pravidla. Poskytovat mladým lidem podporu a pomoc v těžkých situacích. Připravovat mladé lidi na situace, které mohou v životě přijít a se kterými by mohli mít potíže. Prostřednictvím zkušeností z prostředí klubu ukazovat i jiné způsoby, jak zvládat a řešit některé situace. Předávat informace o možných rizicích, s nimiž by se mohli setkat.

Cílová skupina děti a mládež ve věku 8 – 20 let; ohrožení situací či způsobem života. Službu nemůžeme poskytnout tomu, kdo není schopen domluvit se na průběhu poskytování služby (není schopen domluvit se česky, není ochotný mluvit s pracovníky apod.). Personální složení 1 vedoucí sociální pracovník; 2 sociální pracovníci.

Otevírací doba: Klub: Pondělí:14:00 – 18:00 Úterý:14:00 – 18:00 Středa:12:30 – 15:30 Čtvrtek:14:00 – 18:00 Pátek:12:30 – 15:30 Konzultační hodiny: Pondělí:12:30 – 14:00 Úterý:12:30 – 14:00 a 18:00 – 19:00 Čtvrtek:12:30 – 14:00 a 18:00 – 19:00 Konzultační hodiny slouží k přípravě do školy nebo k povídání s pracovníky (ne ke hraní her).

Jak to v klubu chodí 1. Jednání se zájemcem. (klubová pravidla, dokumentace, stížnosti, mlčenlivost,..) 2. Uzavření smlouvy. 3. Plánování služby.

BAN! v číslech 2012 – uživatelů služby průměrná denní docházka 15 osob 14 tematických programů dobrovolníci, praktikanti, stážisté 310,5 hodin 853 otevíracích dní

Nízkoprahový klub BAN! finančně podporuje MPSV, Kraj Vysočina a město Havlíčkův Brod. Kontaktní údaje: Nízkoprahový klub BAN! Rubešovo nám Havlíčkův Brod Tel.: , Facebook: Nízkoprahový klub BAN Web: hb.charita.cz

Děkuji za pozornost.