Návrh koncepce a implementace CSR Česká zemědělská univerzita Jan Burian - ČZU Lucie Ceplová - ČZU Tereza Dohnalová - UK Kateřina Klimentová - ČZU Tereza.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ECVET v Programu celoživotního učení
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
managementu znalostí podle
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Projektový management
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Management kontinuity činností organizace
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu Smysl projektu Lidské zdroje Fin. analýza předkladatele.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Profesní rozvoj řídících pedagogických pracovníků k zajištění rozvoje služeb ICT ve škole Radek MacaKSM2 – Obhajoba závěrečné práce Mgr. Radek Maca.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Struktura podnikatelského plánu
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
Program rozvoje města Hostinné SEZNÁMENÍ VEŘEJNOSTI S VÝSLEDNÝM DOKUMENTEM 4. VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ ( , velká zasedací místnost MěÚ)
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Č ESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V P RAZE  Založena v roce 1906  6 fakult  studentů  Univerzita třetího věku Strategie CSR na ČZU  Výzkumná univerzita.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
DEPARTMENT OF HR MANAGEMENT UNIVERSITY OF ECONOMICS, PRAGUE | W. CHURCHILL Sq. 4 | Prague 3 | kp.vse.cz CSR jako součást výuky personálního managementu.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Při technické univerzitě v Liberci
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Návrh koncepce a implementace CSR Česká zemědělská univerzita Jan Burian - ČZU Lucie Ceplová - ČZU Tereza Dohnalová - UK Kateřina Klimentová - ČZU Tereza Vojtíšková - VŠE

Návrh koncepce a implementace CSR 1.Východiska (současný stav) Úvod do problematiky ČZU a společenská odpovědnost 2.Implementace CSR Cíle implementace Implementační plán Fáze implementace CSR 3.Návrh koncepce CSR Zapojení studentů do řídícího výboru CSR Propojení projektů a výuky Konkrétní návrhy na projekty

1. Východiska

Úvod do problematiky Cíl: návrh implementace a koncepce CSR aktivit na ČZU Inspirace – Více než korporátní sféra, zahraniční univerzity Koncepce CSR aktivit je zaměřena, více než na konkrétní projekty, na implementaci, celkové pojetí, koncepci a způsob řízení Výhody oproti korporátní sféře Zdrojové možnosti Časové možnosti

ČZU a společenská odpovědnost ČZU se hlásí k principům CSR Separátní projekty Neexistence jednotné strategie, koncepce a prezentace CSR aktivit Realizované CSR projekty „Kniha pro Ghanu“ „Začni s neziskovkou “ „obchod Fairtrade“ „Letní škola“ „Univerzita třetího věku“

2. Implementace CSR

Cíle implementace Cíl: Zavedení CSR na České zemědělské univerzitě Dílčí cíle (výstupy): Vytvoření CSR organizační jednotky Stanovení strategie CSR Stanovení koncepce CSR Vytvoření portfolia projektů Realizace konkrétních projektů Kontrola očekávaných přínosů

Implementační plán Zdroj:

Fáze implementace CSR Plánování Oslovení a přesvědčení vedení o zavedení CSR Přesvědčení vedení o zavedení jednotného CSR konceptu Výstup: alokace zdrojů, určení týmu CSR a CSR manažera Určení struktury, strategie a koncepce Určení klíčových stakeholderů Stanovení hodnot a principů Analýza současného stavu Stanovení cíle CSR Stanovení akčního plánu, včetně plánu komunikace Výstupem fáze je strukturovaná dokumentace, včetně akčního plánu, která je předložena vedení k odsouhlasení záměru.

Fáze implementace CSR Realizace Na základě sestaveného akčního plánu Realizace jednotlivých projektů Velký důraz na komunikaci k jednotlivým stakeholderům Hodnocení Monitorování Reportování Zlepšování V předem určených periodách a po vyhodnocení úspěšnosti CSR aktivit, vedení (popřípadě steering comitee společně s CSR managerem) navrhuje/akceptuje změny či návrhy pro následující období, včetně strategie CSR.

3. Návrh koncepce CSR

Zapojení studentů do řídícího výboru CSR Založení studentského klubu v rámci organizačního výboru CSR Alternativa: Navázání spolupráce s již existujícím studentským klubem (například SKPŘ) Úloha výboru Zajištění realizace akčního plánu Správa portfolia projektů Zajištění komunikace k jednotlivým stakeholderům Naplňování cíle CSR Rozvoj a tvorba strategie Monitorování a reportování vedení

Propojení projektů a výuky Cíl: Zapojení jednotlivých částí CSR projektů do školních projektů Příklad: Návrh komunikační kampaně – úloha bude zadána jako týmový projekt v rámci zápočtové semestrální práce v marketingových předmětech Výhody Využití zdrojového potenciálu Praxe v průběhu studia (práce na reálných projektech) Semestrální projekty dávají smysl (zvýšení úrovně projektů) Zvýšení prestiže školy (uchazeči o studium) Nulové zdrojové náklady pro daný projekt

Konkrétní návrhy na projekty Ekonomický pilíř  Hledání praxe pro studenty  Erasmus a pracovní stáže  Vzdělávání pro veřejnost - kurzy - PC dovednosti (školitele je možné vybrat i z řad studentů), kurzy jazyky, atd  Podpora start-up projektů Enviromentální pilíř  Sběr školních pomůcek/učebnic (šetření životního prostředí a podpora sociálně slabších) Sociální pilíř  Volnočasové aktivity  Sportovní aktivity (charitativní účel), soutěže, závody  Zdravá strava/ zdravý životní styl  Sbírky  Teambuildingové akce pro zaměstnance

Shrnutí ČZU již několik CSR projektů realizuje/realizovalo Pilíře navrhnuté implementace CSR Vytvoření jednotného konceptu a strategie CSR Vytvoření organizační jednotky zodpovědné za CSR (zaměstnanci ČZU + studenti) Realizace jednotlivých projektů/dílčích částí projektů do osnov předmětů Přínosy Vytvoření konkurenční pozice (oslovení uchazečů) Výhody spojené s propojením projektů a výuky Přínosy jednotlivých aktivit/projektů

Prostor k diskuzi

Zdroje University of Westminster. University of Westminster [online] [cit ]. Dostupné z: University of Phoenix. University of Phoenix [online] [cit ]. Dostupné z: content/uploads/2014/02/2013-csr-report.pdfhttp://s8378.p83.sites.pressdns.com/wp- content/uploads/2014/02/2013-csr-report.pdf Apollo Education Group. Apollo Education Group [online] [cit ]. Dostupné z: Společenská odpovědnost firem. Koncept CSR v praxi [online] [cit ]. Dostupné z: content/uploads/2013/09/Koncept%20CSR%20v%20praxi.pdfhttp:// content/uploads/2013/09/Koncept%20CSR%20v%20praxi.pdf Fairtradová města. Fairtradové školy [online] [cit ]. Dostupné z:

Děkuji za pozornost Jan Burian