4.10.2010 Vítejte na Úřadu práce ve Vyškově! Setkání regionálních poboček AMS s vedením ÚP Vyškov Vyškov, 4. října 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Advertisements

Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Sociální správa - prosinec
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Podnikatelské setkání 2013 Hotel ALLVET Ing. Jan Marek ředitel KOP ÚP ČR Vyškov.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
května 2012 Workshop ”Bilan de competences” for job seekers: exchange of international experiences and application of new findings in public employment.
Evropský sociální fond v ČR
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Organizace sociální správy
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
ÚŘAD PRÁCE.
REKVALIFIKACE REALIZOVANÉ ÚŘADEM PRÁCE HL. M. PRAHY
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Veřejná služba 2017.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Zpráva o činnosti ÚP ČR osnova
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Kontaktní pracoviště v Mostě
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

Vítejte na Úřadu práce ve Vyškově! Setkání regionálních poboček AMS s vedením ÚP Vyškov Vyškov, 4. října 2010

Herzlich wilkommen in Vyškov! Vážené kolegyn ě, vážení kolegové! Srde č n ě Vás vítám na našem Ú ř adu práce ve Vyškov ě. Závažné pracovní povinnosti mi bohužel neumož ň ují se s Vámi setkat osobn ě. Mrzí m ě to o to více, že s ř adou z Vás se znám osobn ě a rád bych Vám ukázal co nejvíce z č innosti našeho ú ř adu i z bohaté historie našeho regionu. Zastoupí m ě proto moji kolegové Ing.Josef Bürger a Mgr.P ř emysl Král, kte ř í Vás doprovodí i do Slavkova u Brna, známého p ř edevším jako Austerlitz. P ř eji Vám p ř íjemný pobyt a velmi si vážím toho, že jste si ze 77 ú ř ad ů práce v Č R vybrali k návšt ě v ě práv ě ten náš. Je to pro nás č est. Srde č n ě Vás zdraví Ing. Jan Marek ř editel ÚP Vyškov

Kdo jsme? Služby zaměstnanosti v moderní formě fungují v ČR od roku 1990 ÚP ve Vyškově byl zřízen V ČR funguje 77 úřadů práce, všechny jsou samostatnou účetní jednotkou a přestože jsme organizační složkou státu, máme právní subjektivitu 14 pověřených ÚP s koordinační rolí (nikoliv řídící)

Ministerstvo práce a sociálních věcí MPSV ČR: ministr Dr.Ing. Jaromír Drábek kabinet ministra + 7 odborných sekcí Odborné zaměření ÚP spadá pod úsek 4 - Sekci politiky zaměstnanosti a trhu práce, vrchní ředitel Mgr. Karel Machotka Aktuální téma - reorganizace stávající struktury služeb zaměstnanosti, očekávaný termín

Právní úprava činnosti ÚP Činnost úřadů práce se řídí mnoha zákony a legislativními předpisy dle konkrétních odborností. K hlavním patří: Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů

Úřady práce zajišťují I. oblast služeb zaměstnanosti II. oblast státní sociální podpory III. ostatní činnosti (právní, kontrolní, ekonomická, správa úřadu práce)

Cílové skupiny I. oblast služeb zaměstnanosti Skupiny: všichni občané, uchazeči o zaměstnání, zájemci o zaměstnání, osoby se zdravotním postižením, zaměstnavatelé, cizinci II. oblast státní sociální podpory Skupiny: všichni občané, žadatelé o příspěvky a dávky státní sociální podpory

Základní činnosti – I. I. oblast služeb zaměstnanosti Zprostředkování vhodného zaměstnání Výplata podpory v nezaměstnanosti a při rekvalifikaci Komunikace se zaměstnavateli při získávání a obsazování volných míst Poskytování příspěvků aktivní politiky zaměstnanosti zaměstnavatelům; Zprostředkování rekvalifikací a poradenských aktivit, včetně doprovodného poradenského servisu Informačně poradenské středisko Zvýšená péče věnovaná UOZ, kteří ji pro svůj zdravotní stav, věk, péči o dítě nebo z jiných závažných důvodů potřebují (§ 33 ZoZ)

Základní činnosti – II. II. oblast státní sociální podpory Plná administrace sociálních dávek a příspěvků, včetně kontrol legálnosti čerpání těchto dávek III. Ostatní Kontrolní a právní činnost Monitoring trhu práce + Volná pracovní místa Insolvence (ochrana zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele) Sledování a vyhodnocování statistických ukazatelů EURES ESF a projekty z evropských zdrojů

Vezměme to z nadhledu…

Okres Vyškov 3 mikroregiony Vyškovsko, Slavkovsko, Bučovicko 5 měst a 75 obcí Počet obyvatel k cca 87000, Integrovaná doprava, dopravní spojení D1, blízkost Brna (letiště)

Organizační schéma ÚP ve Vyškově Ředitel Odbor evidence a zprostředkování 3x oddělení evidence a zprostředkování Oddělení Kancelář úřadu Odbor trhu práce a speciálního poradenství Oddělení APZ Oddělení speciálního poradenství Odbor kontrolně právní Oddělení právní a správního řízení Oddělení kontrolní Odbor ekonomický Oddělení ekonomické Oddělení VS a financování Odbor SSP 3x oddělení dávek Oddělení metodiky

Dislokace ÚP Vyškov Okresní pobočka Vyškov: dvě pracoviště v různých objektech Pobočka Slavkov u Brna: dvě pracoviště (v jednom objektu) Pobočka Bučovice: dvě pracoviště v různých objektech Ve vlastnictví ÚP pracoviště Vyškov-Palánek, zbytek v nájmu Celkový počet zaměstnanců 89 z toho 9 zaměstnáno prostřednictvím projektů

Vývoj nezaměstnanosti na okrese Vyškov

Míra nezaměstnanosti v jednotlivých mikroregionech a obcích okresu Vyškov Vyškovsko 8,6% Bučovicko 9,5% Slavkovsko 7,7% Vyškov 8,18% ČR 8,6% JmK 9,6% Míra nezaměstnanosti (%) ( počet obcí ) % (2) % (48) % (23) 15 - více % (7)

Zaměstnavatelé Průmyslové zóny: Vyškov – Tovární I. a II. – jedna z prvních v ČR (mj. BKR ČR, s.r.o., Fritzmeier s.r.o.) Vyškov – Nouzka I. a II. (mj. SMC Corporation) Slavkov u Brna (mj. LOHMANN & RAUSCHER, s.r.o) Brankovice (EMS-PATVAG s.r.o.) Největší výrobní zaměstnavatel JmK: European Data Project s.r.o. (NOVOMATIC GROUP)

Informace pro klienty

Galerie Úřadu práce ve Vyškově

Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí – bude již XIV. ročník VVPP

Projekty ESF (Příležitostná registrovaná práce)

Výjezdy na obce

Kuželky 2010 – 10. ročník

Počet uchazečů na jedno místo

Délka nezaměstnanosti

Projekty ESF - rekvalifikace Název projektuPočet účastníků PHARE Leonardo da Vinci50 OP RLZ 2004 – 2006 – granty543 OP RLZ NP318 OP LZZ – NIP, RIP986 Od roku 2004 se Úřad práce ve Vyškově zapojil do cca 50 různých projektů ESF. Významné místo zaujímá i projekt EXPAK.

Projekt ESF – Vzdělávejte se! Realizace Cíl: pomoc překlenout současné problémy firem Počet zapojených firem35 Počet zapojených osob2455 Počet žádostí177 Uzavřeny dohody na částku 18,2 mil. Kč Nejefektivnější opatření v současné době při řešení ekonomických potíží firem (Vyhodnoceno na poradě ministrů práce států EU)

Naše cíle: Co nejkvalitněji obsazovat vznikající pracovní místa uchazeči o zaměstnání z naší evidence Ten, kdo poctivě pracuje, se musí mít mnohem lépe než ten, kdo se práci vyhýbá! Jsme tady pro lidi a ne naopak…

Děkuji za pozornost. Ing. Jan Marek, ředitel Úřadu práce ve Vyškově