Co se má bourat? Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

TOP 10 problémů města Vsetína z roku opatření a řešení Fórum s občany S námi pro vás, za jeden provaz, Vsetín, , Dům kultury.
Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Řešení příkladů Daň z nemovitostí Marie Manková. 1. Vypočítejte základ a výši daně z nemovitosti pro rok 2012 u stavebního pozemku o výměře 950 m 2 ležícího.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci je na základě tísňové výzvy, není-li.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
______________________________________ CHVALSKÝ ZÁMEK
Naplněnost Centrálního registru administrativních budov (CRAB) ÚŘAD PRO ZASTUPOVÁNÍ STÁTU VE VĚCECH MAJETKOVÝCH.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Projekty vytvářející příjmy dle článku 55 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 Praktické zkušenosti ŘSD ČR při přípravě projektů Ing. Tomáš Brázdil.
Využití 3D dat při územním plánování v Českém Krumlově (Regulační plán Rybářská) Miluše Dolanská odbor územního plánování a památkové péče (OUPPP) pořizovatel.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Účast ČR v H2020 a v programu EURATOM v období leden 2014 – červenec 2015 Základní výstupy 1. průběžné zprávy o účasti ČR v H2020 (Frank,Albrecht – plánované.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
„Podsklepený bytový dům 4 nadzemní podlaží cca 22 BJ “
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Digitální učební materiál
Úřad práce České republiky
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Vznik pracovního poměru
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Aktuální stav
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Zpráva o uplatňování územního plánu
Název školy Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Pozemkové úpravy.
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zákon č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-07
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Sociální a dostupné byty
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE Erbovní sál Krkonošského muzea
Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s
Transkript prezentace:

Co se má bourat? Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů

Bourat, či nebourat? Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů historická budova z konce 19. století v průběhu 20. století přebudována, v 70. letech vybudován spojovací krček dostavba polikliniky na přelomu 70. a 80. let 20. století od 90. let útlum zdravotnických činností v objektu – změna provozovatele ze státu na soukromý subjekt v r dostavba nových operačních sálů za 90 mil. Kč nad budovou polikliniky definitivní dokončení přestěhování nemocnice do modernějších prostor od intenzivní snaha o hledání využití, vyhlášen záměr na využití, hledání investora, spolupráce s Agenturou regionálního rozvoje, Moravskoslezským krajem červenec 2012 na základě předchozí soutěže zpracována architektonická studie říjen 2012 zpracována studie ekonomického vyhodnocení využití plochy a objektů bývalé nemocnice Bruntál – 4. varianty a finanční modely vč. porovnání (KPMG) nastává sociální problém – objekt v zájmu vandalů, bezdomovců, narkomanů nemožnost účinného zabezpečení objektu – výjezdy městské policie riziko újmy na zdraví ekologicko-estetický problém – chátrající a rozpadající se budovy brání příjemnému výhledu z okolních rezidenčních částí města dotace z ROP Moravskoslezsko na demolici ve výši 85 %

Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů

Varianta 1 – rekonstrukce stávajících objektů a změny jejich funkce za účelem realizace bydlení seniorů, denního stacionáře, bydlení a chráněného bydlení Náklady na přední část pozemku (hlavní budova) Kč bez DPH (r. 2012) Náklady na zadní část (kožní, interna) Kč bez DPH (r. 2012)

Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů Varianta 2 – vybudování nového objektu a demolice zadní části za účelem bydlení seniorů, ordinací lékařů, denního stacionáře a privátního bydlení Náklady na přední část pozemku (hlavní budova) Kč bez DPH (r. 2012) Náklady na zadní část (kožní, interna) Kč bez DPH (r. 2012)

Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů Varianta 3 – vybudování nového objektu a demolice zadní části za účelem mezonetového bydlení, bydlení seniorů, denního stacionáře a privátního bydlení v řadových domech Náklady na přední část pozemku (hlavní budova) Kč bez DPH (r. 2012) Náklady na zadní část (kožní, interna) Kč bez DPH (r. 2012)

Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů

„Varianta 5“ – nepřijetí dotace a zachování stávajícího stavu Znalecký posudek č – 14/2014 pro stanovení vlivu projektu na změnu tržních cen okolních nemovitostí, vypracovaný Josefem Szcurkem – znalcem v oboru ekonomika a stavebnictví – ceny a odhady nemovitostí: Objekt nemocnice devalvuje tržní ceny okolních nemovitostí v zóně 1 (112 RD a 710 bytů) o 5 %.

Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů „Varianta 5“ – nepřijetí dotace a zachování stávajícího stavu

Areál nemocnice Bruntál – demolice objektů Dočasný stav po demolici

Co se má bourat? Demolice areálu Fügnerova ul. Bruntál

Bourat, či nebourat? Demolice areálu Fügnerova ul. Bruntál část budov z konce 19. a z počátku 20. století, část z 2. poloviny 20. století objekty sloužily k výrobě, po dostavbě závodu LNH využívány pro potřebu odborných škol 2010 – optimalizace sítě středních škol a provedení směny s KÚ MSK za objekty užívané MSK (Sagapo - Hybešova a Uhlířská, škola Rýmařovská) 2014 odchod nájemce Liga o.s., zelená dílna objekty jsou bez využití riziko sociálního problému – objekt může být předmětem zájmu vandalů, bezdomovců, narkomanů nemožnost účinného zabezpečení objektu riziko újmy na zdraví Ekologicko-estetický problém – zejména ze strany ul. Fügnerovy dotace z ROP Moravskoslezsko na demolici ve výši 85 %

Návrhy zástavby Demolice areálu Fügnerova ul. Bruntál

Dočasné řešení Demolice areálu Fügnerova ul. Bruntál