S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Č OKOLÁDOVÉ CUKROVINKY
CHARAKTERISTIKA jsou výrobky, ve kterých podíl kakaových součástí (kakaový prášek, kakaové máslo) nesmí být nižší než 5%
SKLÁDAJÍ SE: 1. z vrchní vrstvy /potahové, tvarové/ 2. z vložky, náplně /uprostřed/ 3. ze spodní vrstvy/uzavírací víčko/
ROZDĚLENÍ PODLE ZPŮSOBU VÝROBY 1. FORMOVANÉ ČOK. CUKROVINKY 2. POTAŽENÉ ČOK. TYČINKY A TABULKY 3. MÁČENÉ ČOK. CUKROVINKY 4. ČOKOLÁDOVÉ DRAŽÉ 5. NUGÁTY 6. ČOKOLÁDOVÉ POCHOUTKY 7. ČOKOLÁDOVÉ DEZERTY 8. SEZONNÍ ČOK. CUKROVINKY 9. VÁNOČNÍ KOLEKCE 10. ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY S HRAČKOU 11. ČOKOLÁDOVÉ KRÉMY 12. ČOKOLÁDOVÉ POLEVY
DRUHY V PRODEJI 1. FORMOVANÉ - Ledové kaštany, Kofila, tabulkové čokolády s náplní (jahodovou, nugátovou, malinovou…) 2. POTAŽENÉ – Margot, Snickers, Lion, Deli, Koko… 3. MÁČENÉ - Pralinky, Banánky, Pepermitky… 4. ČOKOLÁDOVÉ DRAŽÉ – Lentilky, Rozinky v čokoládě, Mandle v čokoládě, Lískové oříšky v čokoládě… 5. NUGÁTY – Arašídové, Lískooříškové, Mandlové nugáty 6. ČOKOLÁDOVÉ POCHOUTKY – Arašídová, Sojová pochoutka 7. ČOKOLÁDOVÉ DEZERTY – jednodruhové, směsi 8. SEZONNÍ – vánoční, velikonoční plněné figurky 9. VÁNOČNÍ KOLEKCE – plněné mléčné, hořké, dětské… 10. ČOK. CUKROVINKY S HRAČKOU – Kinder vajíčko…. 11. ČOKOLÁDOVÉ KRÉMY – Nugeta, Nutella, čok. krémy… 12. ČOKOLÁDOVÉ POLEVY – mléčné, hořké, bílé
OPAKOVÁNÍ 1. ČÍM SE LIŠÍ ČOKOLÁDOVÉ CUKROVINKY OD ČOKOLÁDY? 2. VYJMENUJTE 5 ZPŮSOBŮ VÝROBY ČOKOLÁDOVÝCH CUKROVINEK. 3. VYJMENUJTE 10 DRUHŮ ČOKOLÁDOVÝCH CUKROVINEK.
ZDROJE chomped-2-300x288.jpg chomped-2-300x288.jpg _bella-vista-8x216g.jpg _bella-vista-8x216g.jpg
KONEC