Porada vedoucích 27/8/13 Personální změny (JL) Finance (ZV) Marketing/PR – Dr. Max (ZK,BB, RP) – Žít déle doma (ZK) – B7 (JL) – Kampaň TPA (RP) Příbram.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Zákon o sociálních službách
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Geriatrická komunitní centra Zdeněk Kalvach 1.LF UK Praha.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Informace ze sociální oblasti
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Aktuální informace o výzvách MAS JmK – oblast sociální služeb
SmoČR a senioři v obcích
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Obor zdravotních služeb MZ
Dobrý život v našich obcích – pro všechny Iva Holmerová, Radka Vepřková, Olga Starostová Petr Wija et al. CELLO-ILC-CZ.
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Porada vedoucích 27/8/13 Personální změny (JL) Finance (ZV) Marketing/PR – Dr. Max (ZK,BB, RP) – Žít déle doma (ZK) – B7 (JL) – Kampaň TPA (RP) Příbram (RP) Seniorská míle (ZK) Doporučení pro primátora (JL) Konference Stáří spojuje 2013 (OS) Dotace & granty (MD) Dračí lodě (RP) Národní divadlo 1/10 (MP) CDS & aktivizace& dobrovolníci (RP,LH,JL) 10let divadla (BL) Divadelní sezóna (BL) Senior bazar (MP) Soud s Turkem (JL)

Zaměstnání a péče o závislé seniory v rodině. B7 sociální inovace, inovace ve službách – Cílem projektu je prokázat efektivnost při zavedení nových synergických procesů partnerství s pečujícími osobami při poskytování terénních sociálních služeb. Spoluprací s pečujícími, kterým péče o závislé rodiče/blízké brání setrvat v zaměstnání, pokračovat v kariéře a uplatnit se na trhu práce, vytvořit nové modely sdílených služeb. Začlenit pečující do procesu poskytování sociálních služeb a zvýšit jejich šanci udržet se, nebo znovu získat zaměstnání. Zreálnit podíl pečujících rodin na péči o závislé seniory, upravit režim a rozsah služeb. Odlehčit pečujícím jejich psychickou i fyzickou zátěž vyplývající z péče a zlepšit jejich podmínky pro uplatnění na trhu práce. – Pečující jako koneční příjemci příspěvku na péči, analýza jejich potřeb, optimalizace nástrojů a podpory. Podpora pečujících pro jejich udržení v zaměstnání či obnovení zaměstnatelnosti a nalezení souladu mezi pracovním a soukromým životem (koncept Age managementu) – Provést základní edukaci pracovníků úřadů práce v oblasti terénních a ambulantních služeb pro seniory. – Vytvářet příležitostná školící prostředí v obcích, kde bychom seznamovali místní seniory, pečující osoby v aktivním věku a nezaměstnané s možnostmi řešení jejich problémů. Budeme hledat i další oboustranně přínosné podoby spolupráce s ÚP a obcemi. – Využít výhod synergie terénních služeb: tísňová péče, pečovatelská služba, centrum denních služeb, osobní asistence, odlehčovací, pobytové a rehabilitační centrum a také domácí zdravotní a rehabilitační péče. Tyto služby jsou zásadní k deinstitucionalizaci služeb pro seniory

CO POTŘEBUJÍ SENIOŘI V HLAVNÍM MĚSTĚ PRAZE Diskusní dokument pro primátora HMP zpracoval kolektiv o.s. ŽIVOT 90 OSNOVA: KONCEPČNÍ ČINNOST MĚSTO PŘÁTELSKÉ K SENIORŮM PARTICIPACE UNIVERZÁNÍ DESIGN KOMUNITNÍ ŽIVOT BYDLENÍ DEPISTÁŽE SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO STÁRNOUCÍ MĚSTO TERÉNNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE INFORMOVANOST, PORADENSTVÍ, VZDĚLÁVÁNÍ, UČENÍ KRIMINALITA A SENIOŘI DOSTUPNOST SLUŽEB (FINANČNÍ, MÍSTNÍ, ČASOVÁ) BEZBARIÉROVOST KULTURA ZDÁNLIVÉ MALIČKOSTI FINANCOVÁNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA – EVROPSKÉ FONDY

Divadlo U Valšů vstoupí do jubilejní 10. sezóny stylově, protože 26. září uvedeme benefici Luby Skořepové a oslavíme tak její 90. narozeniny. Dvě devadesátky, tou druhou je číslovka v názvu našeho sdružení, se tak propojí. Budeme pokračovat v reprízování úspěšných inscenací: Manžel pro Opalu, Manželské štěstí, Past, Hodný pan doktor. Připravujeme benefice, Marie Tomášové, Libuše Domanínské, fotografa Jindřicha Štreita a dalších významných osobností. Vzpomínku na režiséra Jiřího Krejčíka. Novinkou v našem repertoáru budou tzv. scénická čtení. To je žánr, ve kterém se uplatní divadelní inscenace i četba. Věřím, že si společně s interprety vychutnáte kupříkladu Vančurovo Rozmarné léto, Čapkovo Jak se co dělá, Langrovu Periferii.