Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL 8. 6. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Investiční potřeby & dluhové financování Jan Šnajdr Odbor poradenství infrastrukturních projektů Česká spořitelna.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 15. dubna 2015 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Snídaně starostů , Jedlí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Novinky z IROP.
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Interní postupy MAS Brdy
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Michal Šperling - EUREDIS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Pracovní skupina Parkoviště P+R
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL

Jednání řídícího výboru – Modernizace KNL Program: 1.Kontrola úkolů z minulého jednání ŘV 2.Soutěž o návrh (architektonická soutěž) 3.Poptávkové řízení – administrátor soutěže o návrh 4.Rozpočet 5.Harmonogram 6.Ostatní

Jednání řídícího výboru – Modernizace KNL Kontrola úkolů z minulého jednání ŘV: 1.Vytvořit varianty řešení projektu s ohledem na možnosti financování a rozpočet – pokračuje (viz bod Rozpočet) 2.Kontaktovat externí odborníky s žádostí o oponenturu projektu – hotovo (viz bod Ostatní) 3.Zahájit přípravu ZD poptávkového řízení na administraci arch. soutěže – pokračuje (viz bod Poptávkové řízení) 4.Informovat detailněji o nákladech a časovém harmonogramu soutěže o návrh – viz bod Soutěž o návrh

Jednání řídícího výboru – Modernizace KNL Soutěž o návrh (arch. soutěž): Proběhla informativní jednání ohledně průběhu a nákladech soutěže Diskutován rozdíl a dopad jednokolové a dvoukolové soutěže Jednokolová soutěž přináší časovou úsporu cca 4 měsíce a úsporu finanční 1 – 2 mil. Kč. Neumožňuje ovlivnit podobu návrhu budovy CULP. Administrativně i procesně jednodušší – doporučení ze strany oponenta. Dvoukolová soutěž: celkový náklad vč. cen a odměn - cca 10 mil. Kč; celková doba soutěže od přípravy soutěžních podmínek po SoD na projektanta – až 17 měsíců. Mezinárodní soutěž? – je možné vyhlásit ji jako mezinárodní a získat tak více relevantních návrhů – vícenáklady na překlad dokumentů a zvýšený nárok na administraci a komisi hodnotitelů.

Jednání řídícího výboru – Modernizace KNL Poptávkové řízení – administrátor architektonické soutěže: Zajištěny vzorové dokumenty ZD a SoD. Administrátor je kombinací služeb věcného (architektonického) a formálního (právního) charakteru. Možnost dvojího přístupu při výběru: přísné kvalifikační předpoklady a soutěž o cenu nebo mírnější kvalifikace a multikriteriální hodnocení (zatím nenalezena vhodná kritéria hodnocení). V současnosti nemáme odezvu od akcionářů (LK, SML) ohledně aktivní spolupráce na ZD Obsahem plnění bude full-service soutěže o návrh a následného JŘBÚ – v SoD musí být možnost ukončit spolupráci před JŘBÚ, nebude-li souhlas akcionářů s financováním projektu. Předpoklad vyhlášení - konec června; vyhodnocení – konec srpna

Jednání řídícího výboru – Modernizace KNL Rozpočet: Pokračují práce na optimalizaci rozpočtu Zredukovány zbytné části investice – VŠ pracoviště, parking, heliport, atd. Oddělení částí investice, které lze/je potřeba financovat z jiných zdrojů, než úvěrem na CULP – demolice (okolí ul. Kristiánova), křižovatky, atd. Medicínské technologie budou ve větší míře přestěhovány ze stávajících provozů nebo financovány ze zdrojů KNL v rámci obměny tech. vybavení. Bude pokračovat práce na zpřesňování rozpočtu – cena za 1m 3 medicínské plochy (dle druhu), investice do mobiliáře a vyvolaných nákladů ve stávajícím areálu. Rozpočet bude rozdělen dle financování tak, aby se oddělila čistá investice CULP (úvěr).

Jednání řídícího výboru – Modernizace KNL Harmonogram: Poptávkové řízení – administrátor soutěže o návrh – 3 měsíce Soutěž o návrh (2 kola) – 15 měsíců JŘBÚ – 2 měsíce Projektová dokumentace k ÚR – 12 měsíců Projektová dokumentace k SP – 10 měsíců Projektová dokumentace k provedení stavby – 8 měsíců Veřejná zakázky na zhotovitele stavby – 12 měsíců CELKEM – 62 měsíců, tj. 5 let a 2 měsíce ! Možnost sdružit některé činnosti (příprava některých částí PD) – časová úspora v řádu jednotek měsíců x rezerva.

Jednání řídícího výboru – Modernizace KNL Ostatní: Jednání s náměstkem MZ (p. Kotris) a vedoucím odboru investic (p. Kot) – Schválený program na podporu investic do 2016 – možnost menších projektů. MZ jedná s MF o podpoře strategických projektů do zdravotnictví na úrovni krajských i městských nemocnic. Příští jednání – září Jednání na odboru hlavního architekta (p. Kincl, p. Rozsypal) o umístění a velikosti parkoviště - není nutné do podzemí, budou požadovat min. 200 parkovacích míst; investice do křižovatek – nutné jednání relevantních institucí (LK, SML, ŘSD, KNL). Jednání s architekty o podobě a průběhu soutěže o návrh – definice full- service služby, časový a finanční rozsah soutěže. Jednání o možnosti oponentury vytvořených dokumentů – nabídka HC-Logic - cca 200 tis. Kč; 9.6. schůzka k upřesnění výstupů. Jednání s tvůrcem nového návrhu ÚP Liberec – možnost žádosti o změnu ve stávajícím nebo novém ÚP pro areál Lokomotivy Liberec. Existence pozemku v areálu Sport parku Liberec pro výstavbu nové tělocvičny. Připomínkování stavebního programu – upravený materiál od dodavatele k 10.6., naváže PS Architektura – 19.6.

Jednání řídícího výboru – Modernizace KNL Děkuji za pozornost Lukáš Černý – manažer modernizace KNL