Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zákon o sociálních službách
O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Ing. Stanislava Správková
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Individuální projekt kraje
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
VÝZVA č. 03_15_037 (č. 37) PODPORA PROCESU TRANSFORMACE POBYTOVÝCH SLUŽEB A PODPORA SLUŽEB KOMUNITNÍHO TYPU VZNIKLÝCH PO TRANSFORMACI metodický den na.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
„Zvyšování kvality života uživatelů soc. služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji“ Luhačovice Projekt Zvyšování kvality života uživatelů.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Vzdělávání lidí s postižením
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v Moravskoslezském kraji III Mgr. Gabriela Rajdusová

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Naše východiska  jsme spolutvůrci životního příběhu osob se zdravotním postižením

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Naše východiska  slovo transformace přináší poselství návratu k tomu, co je přirozené

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Naše východiska  chceme umožnit všem lidem s postižením prožívat plnohodnotný život ve společnosti

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Našim cílem je podpořit probíhající proces transformace přispět k začlenění osob se zdravotním postižením do běžné společnosti

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Obsah projektu – klíčové aktivity KA 1 – podpora kvality pobytových sociálních služeb KA 2 – Rozvoj profesionálních dovedností v sociálních službách KA 3 – Vzdělávání osob se zdravotním postižením KA 4 – Systémová podpora organizací KA 5 – Medializace procesu transformace

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu KA 1 Podpora kvality pobytových soc. služeb audity kvality - situace soc. služby v oblasti naplňování standardů kvality procesní audity - zjištění zda soc. služba podporuje uživatele v začleňování klientské audity - pohled na kvalitu služby z úhlu člověka s postižením

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu KA 2 – Rozvoj profesionálních dovedností v sociálních službách podpora vedoucích pracovníků (formou manažerských supervizí a koučování) podpora sociálních pracovníků (formou vzdělávání) podpora pracovních týmů (formou případové supervize, odborných konzultací, řízených stáží)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu KA 3 – Vzdělávání osob se zdrav. postižením Plánujeme realizaci těchto kurzů:  Moje práva  Jak vést domácnost  Zaměstnávání  Snadné čtení  Vztahy s lidmi  Jak vystupovat na veřejnosti  Práce na PC  Hodnocení kvality

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu KA 4 – Systémová podpora organizací metodické vedení (externí průvodci kvalitou, možnost využití systémového balíčku, zpracování rozvojového plánu) vzdělávací program (zaměřený na kvalitu života lidí s postižením, proškolení nových lektorů) metodika dobrovolnictví (pro pobytové soc. služby s cílovou skupinou osob s mentálním postižením a duševním onemocněním)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu KA 5 – Medializace procesu transformace besedy s žáky devátých ročníků základních škol výroba série 10 televizních 2 minutových mikropořadů odborná konference se zahraniční účasti

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Předpokládané období realizace: březen 2016 – únor 2019 Celkové náklady projektu: cca 21 mil. Kč Možnost zapojení zejména těchto sociálních služeb: domovy pro osoby se zdravotním postižením domovy se zvláštním režimem chráněná bydlení podpora samostatného bydlení

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Často se podceňujeme, a neuvědomujeme si, že naše znalosti a práce někomu skutečně může pomoci žít lepší život. Petr Havránek

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Gabriela Rajdusová odbor sociálních věcí Moravskoslezský kraj – Krajský úřad 28. října Ostrava Tel.: