Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY 22. 9. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování sociálních služeb
Advertisements

MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Financování regionálního školství
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Pravidla řízení o přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb 1.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb – krajská síť a vyrovnávací platba Ing.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Vyrovnávací platba v MSK v odvětví sociálních věcí Ing. Hana Doleželová,
Jednání MT KP Ostrava Domov na Liščině od 9:00.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 OSV JMK.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Uvažované modely financování sociálních služeb v r PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Systém financování soc. služeb z úrovně JMK (krytý státním rozpočtem) v roce 2015 tzv. „ministerské dotace“ 1.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
P r o č to všechno děláme? Chceme:
Sociálně terapeutické dílny
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
odbor politiky bydlení
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing
Ing. Stanislava Správková
Vyúčtování dotace/vyrovnávací platby za rok 2018
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY OSV KÚ JMK

Dodatek č. 1 k Pravidlům  schváleno ZJMK dne  usnesení č. 2053/15/Z21

Provedené změny  Způsob podání žádostí o finanční podporu (kapitola III.)  Priority JMK  Věcná kritéria hodnocení žádosti (kapitola VI.)  Mechanismus výpočtu finanční podpory (kapitola VII.)  Spolufinancování služby z úrovně ÚSC (kapitola VII.I)  Výklad pojmů (hodina přímé péče/osobohodina, intervence, kontakty)

Způsob podání žádosti o finanční podporu (kapitola III.) Finanční podpora pro rok 2016 se poskytuje žadatelům na základě žádosti. Žádost o finanční podporu poskytovanou dle § 101a zákona o sociálních službách musí být podána výlučně prostřednictvím počítačového programu (software) pro podávání žádostí o dotace, který zajišťuje MPSV (§ 104 odst. 6 zákona o sociálních službách). Podání žádosti o finanční podporu poskytovanou dle § 105 zákona o sociálních službách bude upřesněno ve vyhlášeném řízení o přiznání finanční podpory pro rok 2016.

Priority JMK a) chráněné bydlení s převažující cílovou skupinou osob se zdravotním postižením V souladu se Střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb v JMK na období 2015 – 2017 se za cílovou skupinu osob se zdravotním postižením považují tyto podskupiny:  osoby s tělesným postižením,  osoby se smyslovým postižením,  osoby s mentálním postižením a kombinovaným postižením,  osoby s poruchami autistického spektra,  osoby s duševním onemocněním (s psychiatrickou diagnózou),  osoby s chronickým onemocněním.

Věcná kritéria hodnocení žádosti (kapitola VI.) Kritérium 3 – Personální zajištění sociální služby  Ukazatel výkonnosti služby na 1 úvazek přímé péče bez zdrav. pracovníků  ANO – 3 body  ANO s výhradou (tj. odchylka do 5 %) – 2 body  Téměř NE (tj. odchylka do 10 %)  – 1 bod  NE (tj. odchylka víc jak 10 %)  – 0 bodů  Poměr rozsahu přímé péče služby k nepřímé péči  ANO – 3 body  ANO s výhradou (tj. odchylka do 4 procentních bodů) – 2 body  Téměř NE (tj. odchylka do 8 procentních bodů)  – 1 bod  NE (tj. odchylka víc jak 8 procentních bodů)  – 0 bodů

Věcná kritéria hodnocení žádosti (kapitola VI.) Kritérium 4 – Kalkulace nákladů a výnosů – zdrojů financování soc. služby  Zda je vysvětlen meziroční nárůst/pokles celkové výše plánovaných nákladů sociální služby  NENÍ nárůst/pokles (tj. odchylka do 5 %) – 3 body  ANO – 3 body  ANO s výhradou – 2 body  Téměř NE – 1 bod  NE – 0 bodů  Poměr personálních a provozních nákladů služby  ANO – 3 body  ANO s výhradou (tj. odchylka do 3 procentních bodů) – 2 body  Téměř NE (tj. odchylka do 6 procentních bodů) – 1 bod  NE (tj. odchylka víc jak 6 procentních bodů) – 0 bodů  Nerelevantní – uvede se NR

Mechanismus výpočtu finanční podpory (kapitola VII.) Vyrovnávací platba je celková výše prostředků z veřejných rozpočtů, kterou konkrétní služba potřebuje k dokrytí svých provozních a osobních nákladů. Je vypočtena jako rozdíl nákladů a výnosů, které příjemci prokazatelně vzniknou v souvislosti s poskytováním základních druhů a forem sociálních služeb v rozsahu stanoveném základními činnostmi v rámci výkonu veřejné služby. Zákon o sociálních službách definuje financování sociálních služeb, jako financování vícezdrojové. Jednou z forem vyrovnávací platby je tedy i finanční podpora, poskytovaná v souladu s ustanovením § 101a a § 105 zákona o sociálních službách.

Mechanismus výpočtu finanční podpory (kapitola VII.)  Finanční podpora bude stanovena na základě reálných ukazatelů, uvedených v žádosti.  Výše vyrovnávací platby se tedy stanoví jako rozdíl mezi skutečnými náklady a výnosy, které příjemci v souvislosti s poskytováním základních druhů a forem sociálních služeb v rozsahu stanoveném základními činnostmi, v rámci výkonu veřejné služby prokazatelně vzniknou, maximálně však do výše částky vypočtené pro jednotlivou sociální službu dle kalkulačních vzorců, uvedených v oddílech A až D této kapitoly, viz níže.  Současně platí, že finanční podpora může být poskytnuta vždy maximálně do výše požadavku, uvedeného v žádosti.

Spolufinancování služby z úrovně ÚSC (kapitola VII.I) Spolufinancování služby z úrovně ÚSC je realizováno vždy, bez ohledu na to, zda se při výpočtu finanční podpory vychází z reálných či maximálních optimalizovaných nákladů. V praxi mohou nastat tyto varianty: a) reálné náklady služby uvedené v žádosti jsou nižší, než maximální optimalizované náklady dle kalkulačních vzorců v oddílech A až D => spolufinancování se počítá z reálných nákladů b) reálné náklady služby uvedené v žádosti jsou vyšší, než maximální optimalizované náklady dle kalkulačních vzorců v oddílech A až D => spolufinancování se počítá z maximálních optimalizovaných nákladů

Spolufinancování služby z úrovně ÚSC (kapitola VII.I)

Děkujeme za pozornost