Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účtování Daně z přidané hodnoty Označení.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náklady a výnosy.
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Sociální ekonomika a účetnictví v sociálních podnicích „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“, CZ.1.07/3.2.05/ Vzdělávací.
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
DPH v účetnictví města Přeštice od Přeštice Obec s rozšířenou působností obyvatel, obyvatel správního obvodu ve 30 obcích Nevykonává.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Struktura faktury Ivana Plevková, Kristýna Kňapová, Daniela Vojtová, Zdenka Borová1.ročník VSRR.
Nedaňové výdaje Nedaňovými výdaji jsou obecně ty výdaje, které nesouvisí se zajištěním, dosažením a udržením příjmů, Nedaňovými výdaji budou také ty výdaje,
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účtování DPH účet 343.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
STRUKTURA OBCHODNÍ FAKTURY Administrativní technika: Martina Kotrčová, Martina Rychlíková, Marie Tošovská VSRR, 1. ročník, 2007/2008.
Účetnictví kapitola: deník příjmů a výdajů u neplátce dph, plátce dph
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_07.
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
DANĚ Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 1. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
1 Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji Finanční stránka: cena za poskytování sociální služby, platební podmínky, fakturace, smluvní sankce,
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Anotace Materiál je určen pro 1. a 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu EKONOMIKA DOPRAVY, inovuje výuku použitím multimediálních.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Struktura obchodní faktury
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Daňová evidence Bilanční právo
Sál zastupitelstva Královéhradeckého kraje, 23
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Finanční účetnictví RADNICE
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Účtování DPH účet 343.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji

DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Financování sociálních služeb:  úhrady záloh budou probíhat podle „Smlouvy o poskytování sociální služby „Smlouvy o poskytování sociální služby čl. IV. odst. 3“ formou: čl. IV. odst. 3“ formou: zálohových faktur zálohových faktur zúčtovacích faktur zúčtovacích faktur

Povinné náležitosti faktur:  vyplývají ze zákona o účetnictví, zákona o DPH a obchodního zákoníku, v platném znění 1. Náležitosti účetního dokladu - řeší zákon o účetnictví č. 563/1991 Sb., tzn.: číslo faktury, obsah úč. případu, peněžní částku, datum vystavení, datum splatnosti… 2. Náležitosti daňového dokladu - řeší zákon o DPH č. 235/2004 Sb., obecně: přesný název a sídlo dodavatele i odběratele, DIČ (v případě neplátce uvést „nejsme plátci, nebo osvobození od daně“), cena bez DPH, sazba a výše DPH, cena včetně DPH, datum zdanitelného plnění...

3. Náležitosti dle obchodního zákoníku č. 513/1991 Sb. = ukládá ustanovení v § 13a odst. 1, tzn.: údaj na faktuře o zápisu do OR nebo údaj o zápisu do jiné evidence (registrace u MVČR, MKČR, apod.)  Zálohová faktura musí mít stejné požadované náležitosti jako zúčtovací faktura.  Doporučené vzory faktur s povinnými náležitostmi a s nápovědou jsou zveřejněny na webových stránkách Ústeckého kraje.

Soupiska účetních dokladů  je vždy součástí zúčtovací faktury a monitorovací zprávy o realizaci služby za sledované období o realizaci služby za sledované období  celková částka způsobilých nákladů (výdajů) na soupisce musí souhlasit s částkou uvedenou na soupisce musí souhlasit s částkou uvedenou na zúčtovací faktuře v řádku: „mělo být zaplaceno" zúčtovací faktuře v řádku: „mělo být zaplaceno"  vzor platného formuláře soupisky účetních dokladů s nápovědou je zveřejněný na webových stránkách nápovědou je zveřejněný na webových stránkách Ústeckého kraje. Ústeckého kraje.

Tabulka rozboru hospodaření (finanční rozvaha poskytované sociální služby za sledované období)  doporučená orientační pomůcka pro sledování čerpání jednotlivých nákladových (výdajových) a čerpání jednotlivých nákladových (výdajových) a výnosových (příjmových) položek výnosových (příjmových) položek  analyzuje hospodaření s finančními prostředky, poskytnuté na realizaci služby za sledované období poskytnuté na realizaci služby za sledované období  vzor doporučeného formuláře tabulky je zveřejněn na webových stránkách Ústeckého kraje webových stránkách Ústeckého kraje

Kontakt: Krajský úřad Ústeckého kraje odbor sociálních věcí a zdravotnictví Bc. Irena Kalinová tel.: