Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ Příklady dobré praxe úspěšných aktivit výzkumu a vývoje červenec 2013 Projekt „Propojení VaV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“. Příklady dobré praxe úspěšných aktivit výzkumu a vývoje Tomáš Vlasák Projekt „Propojení VaV.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Strategický rozvoj krajů s využitím ROP Střední Morava Milan Filip odbor strategického rozvoje Zlínského kraje Přerov,
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Předcházení vzniku odpadů Jana Blecherová Říjen 2015.
1. Význam a úloha malých a středních podniků (MSP) v HORIZON 2020 Táňa Perglová Ředitelka sekce, delegát ČR v programovém výboru SMEs and Access to risk.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 AnotaceFormou.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/3.2.04/ Název projektu:Inovace do praxe Název a číslo globálního grantu:Podpora nabídky dalšího vzdělávání v.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT DER ÖFFENTLICHEN.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Účast ČR v H2020 a v programu EURATOM v období leden 2014 – červenec 2015 Základní výstupy 1. průběžné zprávy o účasti ČR v H2020 (Frank,Albrecht – plánované.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Martina Vasková Hana Abbasová.  Cíle projektu  Profil společnosti  Nanotechnologie  Analýza prostředí – JAPONSKO  Strategie vstupu na japonský trh.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
RIS3 strategie a její vazba na OP PIK Ing. Marek Jetmar, Ph
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Procesní management v oddělení logistiky
Státní organizace.
Pracovní skupina PODNIKÁNÍ
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje VY_32_INOVACE_09_170 Projekt MŠMT.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Inovace a regionální rozvoj
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Účetnictví – význam informací
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
Marketing VY_32_INOVACE_41_822
Teoretické přístupy k pojetí a významu inovací
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název: Normy spotřeby času Autor: Ing. Petr Mareš
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní plán projektu
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Tisková konference ČMKOS
Ekologie a životní prostředí
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Grantová skupina a podpora vědy 2017
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Ekologie a životní prostředí
Národní akční plán čisté mobility
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ Příklady dobré praxe úspěšných aktivit výzkumu a vývoje červenec 2013 Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“

Subjekty inovační infrastruktury v ULK

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ Příklady transferu technologií Všechny VaV instituce mají historii spolupráce s privátní sférou (FŽP, FPř, FVTM, FUD, VÚAnCh, VÚHU, ChI); význam státní finanční podpory Ekologie, materiály, energetika – hlavní směry výzkumu a transferu Minimální objemy, minimální dopad do ekonomiky kraje

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ Transfer technologií z výzkumu v ULK Soukromé výzkumné ústavy mají často klienty mimo kraj, ve srovnání s UJEP dosahují výrazně vyšších objemů spolupráce Fakulty UJEP v posledních letech zvyšují nabídku a hledají partnery v privátním sektoru, často ale řeší problémy výzkumu / vývoje, který vznikl ve firmě (nejsou původcem nápadu)

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ Příklady z Ústeckého kraje Inovační materiály na bázi hydroxylapatitu Výzkum a ověření možnosti použití hnědého uhlí pro výrobu vysokopecního koksu Geopolymerní kompozity Český biochmel a biopivo Technologie pro pěstování vybraných energetických a průmyslových plodin za účelem biologické rekultivace antropogenních půd Design a vývoj nových porcelánových produktů Optimalizace technologie tepelného zpracování disků kol pro automobily a vývoj nové slitiny hliníku pro disky kol Optimalizace technologických procesů při výrobě forem pro vulkanizaci pneumatik a vývoj nového materiálu ze slitin hliníku pro tyto formy Zlepšení odolnosti zubů korečků na korečkových rypadlech v hnědouhelném dole Využití Biotechnologie Lentikats® pro čištění odpadních vod

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ Vybrané projekty: Biotechnologie LentiKat’s pro čištění odpadních vod Odstraňování dusičnanů z odpadních vod pomocí denitrifikačních bakterií imobilizovaných v PVA matrici z různých typů odpadních vod, které pro svůj vysoký obsah solí (až 8 %) a dusičnanů (až 10 g/l) i pro nedostatek živin nelze čistit zavedenými biologickými postupy PřF a LentiKat’s a.s. Praha

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ Příklady z ČR Vyvinutí a produkce výrobních linek Nanospider TM pro průmyslovou výrobu nanovláken Vývoj nového dopravního letounu EV-55 Outback Výroba tepla z biomasy – vytápění slámou a štěpkou v kotelně ve Žluticích Technologie výroby bioplastů Aplikace velkoplošné portálové zobrazovací jednotky do radioterapeutického ozařovače

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ UJP – ozařovač Terabalt vývoj nových řídicích modulů nový SW zpracování pořízených snímků FJFI ČVUT, Morsa Brno

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ Příklady ze Saska VIONA – online analytický systém na sledování zdraví hospodářských zvířat Taktický systém včasného varování pro střední podniky ERDQUAL – Zajištění a kontrola kvality při stavbě a provozu geotermálních systémů prostřednictvím měření teploty pomocí optických vláken Cerapid - Selektivní laserové spékání jako inovativní výrobní proces výroby komplexních dílů z technické keramiky GreenTaPIM – Inovativní sériová výroba vysoce přesných, multifunkčních mikrosoučástí prostřednictvím vstřikování přes zelenou fólii z práškového materiálu HPBioforce – Integrovaná platforma pro měření funkční pevnosti vrstev tkáně v rozsahu mikronů ChipCare – kompaktní měřidlo na základě SPR pro Point of Care Diagnostics SuperBond – Účinné nízkoteplotní lepení pro mikrosystémové technologie PreciGrind – Precizní bruska s magneticky uloženým vřetenem pro integrovanou procesní analýzu PolAR – Polymerové fólie s antireflexními vlastnostmi vyráběné leptáním plazmy

Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“ Závěr V Ústeckém kraji převyšuje nabídka výzkumných kapacit poptávku Některé firmy tradičně spolupracují s výzkumnými pracovišti mimo kraj V ČR a v Sasku existují případy transferu s mnohem větším ekonomickým dopadem Doporučuje se vytvoření efektivních nástrojů podpory VaVaI včetně chybějící institucionální kapacity