Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Christina Bočáková 3. ročník
Advertisements

RISKUJ ! Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Chemie Ročník: 9.
Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Chemie Ročník: 9. ročník
Riskuj ANOTACE: Žák si formou hry zopakuje cukry, tuky, bílkoviny a deriváty uhlovodíku AUTOR: MGR. ŠÁRKA BADUROVÁ JAZYK: ČEŠTINA OČEKÁVANÝ VÝSTUP: upevnění.
Karbonylové sloučeniny Chemie 9. ročník Mgr. Daniela Ponertová.
PřírodaZábavaVzorceHistorie  Tento plyn mohli nebo mohou produkovat bakterie žijící ve vlhčích oblastech hluboko pod suchým povrchem.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Kyslíkaté deriváty Aktivita č. 6: Poznáváme chemii Prezentace č. 28
Alkoholy a Fenoly.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Kyslíkaté deriváty deriváty obsahující vázané atomy kyslíku dělí na:
SACHARIDY.
Cukry Sacharidy, glycidy.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: červen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: duben 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: duben 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: červen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: červen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_174.
RISK Chemie 8 I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: červen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Vitamíny Lépe přírodní než umělé! Obr. 1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Příprava na lomené výrazy
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
CHEMICKÝ KUFR Chemické prvky
VYBRANÉ CHEMICKÉ VÝROBY I. Chemie 9. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Šáfrová. Dostupné z Metodického.
Chemické riskuj! Opakování – chemických prvků, laboratorního skla, směsí a oddělování složek ze směsí © Mgr. Petra Vojtěšková, Mgr. Irena Plucková, Ph.D.
1 Alkoholy názvosloví, příprava, vlastnosti, užití Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Ch_037_Kyslíkaté deriváty uhlovodíků - alkoholy Ch_037_Deriváty uhlovodíků_Kyslíkaté deriváty uhlovodíků - alkoholy Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola:
Výpočet hmotnosti chemických látek z chemických rovnic Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_CH18 Název školy Církevní střední odborná škola Bojkovice Husova 537, Bojkovice
CHEMICKÝ KUFR Deriváty uhlovodíků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Organická chemie Chemie 9. r..
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
RISK Chemie 9 I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
RISKUJ Z ORGANICKÉ CHEMIE.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Stejskalová Hana Název : VY_32_INOVACE_11C_07_Molekuly
Proč ovoce voní Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Enzymy a hormony Obr.1 – Jak fungují enzymy?
Výskyt a příprava karboxylových kyselin
Škola: Základní škola Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín,
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Najdi dva stejné obrázky
VY_32_INOVACE_Slo_III_01 Organická chemie ppt.
Název učebního materiálu
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Převody jednotek objemu − 2. část
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Převody jednotek času – 2. část
CHEMICKÝ KUFR Deriváty uhlovodíků
Částicové složení látek
Kyslíkaté deriváty deriváty obsahující vázané atomy kyslíku dělí na:
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Hrací pole Deriváty uhlovodíků Přírodní látky Chemie kolem nás Opakování učiva 9.ročníku

Hrací pole Deriváty uhlovodíků 1000 Která z uvedených látek není hořlavina? a) ethanol b) chlorethylen c) p ropan d) e thylen

Hrací pole Deriváty uhlovodíků 2000 K derivátům uhlovodíků nepatří: a) glycerol b) kyselina octová c) acetylen d) chlorethylen

Hrací pole Deriváty uhlovodíků 3000 C 2 H 5 OH je vzorec pro: a) methanol b) acetaldehyd c) glycerol d) ethanol

Hrací pole Deriváty uhlovodíků 4000 Deriváty uhlovodíků, ve kterých jsou ke karbonylové skupině vázány dva uhlovodíkové zbytky, se nazývají: a) ketony b) aldehydy c) fenoly d) aminy

Hrací pole Deriváty uhlovodíků 5000 Deriváty uhlovodíků, ve kterých jsou ke karbonylové skupině vázány atom vodíku a uhlovodíkový zbytek, se nazývají: a) ketony b) aldehydy c) fenoly d) aminy

Hrací pole Přírodní látky 1000 Škrob, glykogen a celulosa patří mezi: a) tuky b) sacharidy c) bílkoviny d) vitamíny

Hrací pole Přírodní látky2000 Přírodní látky 2000 Z uvedených látek určete tu, ve které je nejvíce bílkovin: a) špenát b) dřevo c) kosti d) svaly

Hrací pole Přírodní látky3000 Přírodní látky 3000 Ze kterých přírodních materiálů bychom mohli získat největší množství tuků? a) ovoce b) slunečnicová semena c) hovězí maso d) řepa cukrovka

Hrací pole Přírodní látky4000 Přírodní látky 4000 Jak lze nejlépe přechovávat tuky jako potraviny? a) v chladu, na světle, v otevřené nádobě b) v chladu, v temnu, v otevřené nádobě c) v chladu, v temnu, v uzavřené nádobě d) ve vytápěné místnosti, v temnu,v uzavřené nádobě

Hrací pole Přírodní látky 5000 Makromolekulární přírodní látky, které působí v organismech jako biokatalyzátory a chemickým složením patří mezi bílkoviny, se nazývají: a) hormony b) enzymy c) vitamíny d) proteiny

Hrací pole Chemie kolem nás1000 Chemie kolem nás 1000 K tenzidům patří: a) vápenná voda b) kyselina sírová c) ethanol d) mýdlo

Hrací pole Chemie kolem nás2000 Chemie kolem nás 2000 Která z uvedených drog se u nás samostatně nebo jako součást některých výrobků podle platných zákonů volně prodává? a) alkohol (ethanol) b) heroin c) kokain d) marihuana

Hrací pole Chemie kolem nás3000 Chemie kolem nás 3000 Která kyselina nemůže být ani v malém množství složkou potravy? Kyselina a) vinná b) sírová c) citronová d) octová

Hrací pole Chemie kolem nás4000 Chemie kolem nás 4000 Látky používané k hubení škůdců rostlin a hospodářských zvířat se nazývají: a) enzymy b) detergenty c) proteiny d) pesticidy

Hrací pole Chemie kolem nás5000 Chemie kolem nás 5000 Jako průmyslové hnojivo se nepoužívá: a) K 2 SO 4 b) Na 2 CO 3 c) NH 4 NO 3 d) KCl

Hrací pole Opakování učiva 9.ročníku 1000 Reakcí organických kyselin s alkoholy vznikají: a) uhlovodíky b) soli c) estery d) halogenderiváty

Hrací pole Opakování učiva 9.ročníku2000 Opakování učiva 9.ročníku 2000 Kterým postupem můžete oddělit ethanol ze zkvašené ovocné šťávy? a) filtrací směsi přes husté plátno b) filtrací směsi přes filtrační papír c) destilací směsi v destilačním přístroji d) usazováním ve velké nádobě

Hrací pole Opakování učiva 9.ročníku3000 Opakování učiva 9.ročníku 3000 Jen obnovitelné suroviny jsou v souboru: a) železná ruda, ropa, dusík b) mramor, sůl kamenná, síra c) uhlí, voda, grafit d) dřevo, bioplyn, kyslík

Hrací pole Opakování učiva 9.ročníku4000 Opakování učiva 9.ročníku 4000 Která látka se nepoužívá jako surovina v chemickém průmyslu? a) sůl kamenná b) bronz c) ropa d) vápenec

Hrací pole Opakování učiva 9.ročníku5000 Opakování učiva 9.ročníku 5000 Nejméně významné pro průmyslové hnojivo je: a) rozpustnost ve vodě b) barva c) způsob výroby d) obsah vázaného dusíku, draslíku a fosforu

Použitá literatura: BENEŠ, Karel; PUMPR, Václav; BANÝR, Jiří. Základy praktické chemie 2, pracovní sešit. 1. vyd. Praha : FORTUNA, ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.