Knížová N, Nováková. 1.právo stavby 2.věcná břemena 3.zástavní právo 4.zadržovací právo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Advertisements

Právní vztahy k nemovitostem
VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV GEODÉZIE
Dopad nového stavebního zákona do praxe KÚ
Absolutní majetková práva
Věcná práva (vlastnické právo, věcná práva k věci cizí) Mgr
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
VY_32_INOVACE_06_EKO_313_Dri
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
VYVLASTNĚNÍ Jiří Matějíček.
Občanskoprávní minimum 2. část „Učíme se pro život“ Mgr. Tomáš Pavlů.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Oceňování věcných břemen
Dědění a práva k cizím věcem Petr Machala. 1.Která listina nám garantuje právo vlastnit majetek? 2.Který zákoník upravuje majetkové vztahy fyzických a.
Základní právní předpisy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha – Bratislava – Kyjev Mgr. Pavla P ř ikrylová Advokát, Partner.
Listy vlastnictví - číslovány v rámci katastrálního území
Obecně o věcných právech, právo stavby, věcná břemena
OBČANSKÉ A OBCHODNÍ PRÁVO
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03B18_Věcné_právo AutorIng. Věra Štverková Období vytvořeníBřezen.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_ABSOLUTNÍ.
Právní normy Milana Reichlová.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
VLASTNICKÉ PRÁVO Milana Reichlová.
Věcná práva v novém občanském zákoníku základní změny
OCEŇOVÁNÍ LESA Vlastnictví a vyvlastnění Jiří Matějíček Listopad 2014.
Právní vztahy k nemovitostem Držba a vydržení, věcná práva k věci cizí a katastr nemovitostí Mgr. Jakub Kříž.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 1 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Hospodaření s majetkem obcí a krajů. Úvodem právní úprava obsažená v OZř a KZř je velmi kusá široký prostor pro uplatnění obecných předpisů (občanský.
Právní režim pozemků sloužících dopravě
Milana Reichlová.  1)co jsou právní vtahy  2)účel právních vztahů  3)prvky právního vztahu  4)subjekty právních vztahů  5)druhy subjektů  6)co je.
Umístění síťové infrastruktury v cizí nemovitosti Věcná břemena
Pojem a význam právní metodologie
Vlastnictví.
Daň darovací Darování majetku =
Daň dědická, darovací, daň z převodu nemovitostí
Podzim 2006, I.Průchová 1 Právní režim pozemků sloužících dopravě teze přednášky z PP.
Oceňování věcných břemen OCMB David Slavata. Definice Věcné břemeno je právní vztah ze kterého vyplývá právo na určité plnění na straně jedné a povinnost.
Věcná práva k věci cizí v občanském zákoníku
Základy občanského práva
KURZ OCEŇOVÁNÍ LESA Vlastnictví a vyvlastnění Jiří Matějíček duben 2014.
Vyvlastnění.  představuje nejzávažnější veřejnoprávní zásah do majetkových práv  jednou ze základních hodnot v demokratickém právním státě je ochrana.
KURZ OCEŇOVÁNÍ LESA Vlastnictví a nucené omezení vlastnického práva (věcná břemena – služebnosti inženýrských sítí) Jiří Matějíček.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
MGR. JIŘÍ BOZDĚCH Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_07.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Spoluvlastníctví. § 1115 (1): Osoby, jimž náleží vlastnické právo k věci společně, jsou spoluvlastníky § 1116: Vzhledem k věci jako celku, se spoluvlastníci.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Knížová N, Nováková. 1.právo stavby 2.věcná břemena 3.zástavní právo 4.zadržovací právo.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_12_ Vlastnictví, druhy majetku Číslo projektu:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_10.
VLASTNICKÉ PRÁVO Mgr. Michal Oblouk.
Název vzdělávacího materiálu
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Státní pozemkové vlastnictví - prameny právní úpravy -
Závazkové právo Změna závazků
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Absolutní majetková práva I. Věcná práva
Název školy: Základní škola Městec Králové
Daň dědická, darovací, daň z převodu nemovitostí
Evidence vlastnických práv v období let
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
Vyvlastnění a stavebně právní instituty omezující majetková práva VOSPaVS I Sylabus k tématu přednášky.
Katastr nemovitostí přednáška 5 - 4
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Transkript prezentace:

Knížová N, Nováková

1.právo stavby 2.věcná břemena 3.zástavní právo 4.zadržovací právo

 omezují vlastníka nemovitosti ve prospěch jiného( vlastník je povinen něco strpět nebo něčeho se držet) omezení spočívá v povinnosti něco konat  nabytí: smlouvou, vydržením, ze zákona..  vzniká zápisem do veřejného seznamu