Možnosti pro poskytovatele služeb v cestovním ruchu MAS NAD ORLICÍ, o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Regenerace sídliště Hromůvka
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotační příležitosti.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Jak žádat o dotace z programu Leader?
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Královská stezka o.p.s. Byla vybrána k realizaci strategie SPL v programu LEADER Mezi 32 vybraných z 96 přihlášených.
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Region spokojeného života pro všechny
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Možnosti pro poskytovatele služeb v cestovním ruchu MAS NAD ORLICÍ, o.p.s.

Fiche A.1 Upravený venkov – vlídná tvář našeho regionu Cíl fiche: Podporovat obnovu a rozvoj obcí, jejich vybavení a vzhled, rozvíjet základní služby pro obyvatele a návštěvníky. Dlouhodobým cílem je zajistit občanům pro jejich běžné potřeby a zájmy potřebnou infrastrukturu, služby a prostředí. Dílčí cíle: zlepšování vzhledu obcí, provázat obnovu veřejných prostor s prvky rekonstrukce a modernizace základní dopravní a technické infrastruktury, zlepšení životních podmínek a zvýšení atraktivity vesnic pro život obyvatel, podnikání a cestovní ruch, využití prvků komunitního plánování především v přípravných fázích projektů, obohacení a obnovu prvků veřejných prostor v intravilánu a extravilánu, zapojení mladých lidí a tvůrčích skupin do tvorby veřejných prostor.

Typy aktivit (obce, svazky obcí, církve, ZSPO): nákup techniky pro údržbu veřejně přístupných prostranství, obnova tradiční zeleně, výsadba alejí, úprava parku v obci, vybudování lávek přes vodní toky, úprava veřejných prostranství či parkovišť, úprava chodníků, vybavení veřejných prostranství (altány, lavičky, vodní a herní prvky,...), vybudování zázemí pro spolkovou činnost a kulturní dění v obci, vybudování jakýchkoli stezek a jejich vybavení mobiliářem (lavičky, označení, infotabule, rozhledny, plošiny, úpravy komunikací a cest, ozelenění,...), rekonstrukce veřejného osvětlení, instalace bezdrátových a bezpečnostních systémů, nákup mobilních zařízení pro udržení života v obci (dle kódů výdajů), rekonstrukce, obnova a vytváření uměleckých, výtvarných a architektonicky cenných prvků v intravilánu obcí (např. kašny, fontány, sochy, sloupy), oprava, obnova a budování železničních a autobusových zastávek, úpravy jejich okolí včetně zeleně, zvýšení jejich atraktivity,

Podpořené projekty v rámci této fiche: Zeleň v obci Běstovice (výsadba zeleně v neudržovaných lokalitách, stroje na údržbu zeleně, posezení u zastávky) Zvelebení obce Hřibiny – Ledská (oprava místní komunikace, oprava hráze rybníka a výměna veř. osvětlení)

Fiche B.1 Radosti na venkově Cíl fiche: Cílem fiche je zlepšit nebo obnovit odpovídající zázemí pro spolkový a kulturní život a rozšířit rovnoměrně dostupnou nabídku služeb potřebných pro život na venkově. Dosáhnout pestřejšího veřejného života na vesnicích, kde obyvatelé i návštěvníci mají k dispozici základní služby a bohatou nabídku příležitostí k trávení volného času. Dílčí cíle: zlepšování vzhledu obcí vytváření zázemí pro společenské, sportovní a kulturní akce, které přispívají k zachování tradic a upevňují mezilidské vztahy zajištění nových nebo obnova původních služeb pro občany, příp. návštěvníky oživení a zachování vzdělávacího potenciálu venkovských škol a podpora mimoškolních vzdělávacích aktivit, využití prvků komunitního plánování především v přípravných fázích projektů

Typy aktivit (obce, svazky obcí, NNO, církve, ZSPO): stavba či rekonstrukce hasičské zbrojnice, rekonstrukce objektu a vytvoření zázemí pro kulturní, vzdělávací, církevní a společenské akce, vybudování zázemí pro spolkovou činnost a kulturní dění v obci, nákup vybavení pro činnost spolků a zájmových organizací, vybudování veřejného sportoviště, vybavení sportovních organizací, budování a vybavení prostor pro mimoškolní aktivity dětí a mládeže, vybudování vzdělávacího centra, centra dětí a mládeže, vytvoření bezbariérového přístupu na veřejná prostranství, rekonstrukce městského/obecního úřadu, pošty a dalších obdobných služeb na venkově jako zázemí pro nové a obnovené služby v obcích, obnova tradiční zeleně, výsadba alejí, úprava parku v obci, vybudování lávek, přístřešků, vybavení veřejných prostranství, nákup mobilních zařízení pro udržení života v obci (mikrobus, stánek), rekonstrukce, obnova a vytváření uměleckých, výtvarných a architektonicky cenných prvků v intravilánu obcí, obnova drobných památek na venkově, péče o prvky kulturního dědictví, restaurování movitých památek,

Podpořené projekty v rámci této fiche: Auto a záhon květin Kozodry Rekonstrukce antukového kurtu Sudslava MC Kamínek - vybavení nových prostor Vodácké přístaviště Blešno Vybavení skautského střediska a ohledem na organizaci volnočasových aktivit pro veřejnost Choceň Areál pro sport a volnočasové aktivity - Zázemí sportoviště Altán a dětské prolézačky ve Dvořisku Renovace sportovního hřiště na Hemžích spojená s výstavbou dětského koutku Rozšíření dětského hřiště ve Štěnkově Zastřešená terasa (Plchůvky) Rekonstrukce hasičské zbrojnice - oprava fasády - Sudličkova Lhota Rekonstrukce a opravy bývalé hasičské zbrojnice na klubovnu Lípa nad Orlicí Zázemí pro spolkový život v obci Běstovice Vybavení pro pořádání hasičských soutěží, slavností a výstav Kostelecké Horky

Fiche C.1 Vytváření pohostinné tváře regionu Cíl fiche: Zvyšovat atraktivitu a vybavenost území pro cestovní ruch. Dílčí cíle: zvýšit návštěvnost regionu, zlepšit infrastrukturu pro cestovní ruch zvýšit počet a kvalitu ubytovacích a stravovacích zařízení, podporovat podnikání v CR

Typy aktivit (zemědělský podnikatel, ZSPO, podnikatelé v cestovním ruchu, obce, svazky obcí, NNO): výstavba, rekonstrukce nebo modernizace stravovacích zařízení rekonstrukce charakteristických venkovských stavení pro rozšíření ubytovacích kapacit ve venkovském prostoru výstavba, rekonstrukce nebo modernizace ubytovacích zařízení rozvoj agroturistiky zařízení půjčovny sportovních potřeb budování zázemí pro zvýšení atraktivity regionu navazujícími produkty zejména pro aktivní využití volného času, podpora zázemí pro zážitkové aktivity Podpořené projekty v rámci této fiche: Sportovně - relaxační zázemí penzionu Pod Rozhlednou ve Vrbici Vybavení a modernizace ubytovny Střediska environmentální výchovy Kostelecké horky Agroturistika – modernizace Sudslava

Penzionu Pod Rozhlednou ve Vrbici

Sportovně - relaxační zázemí Penzionu Pod Rozhlednou ve Vrbici Stavební část prací byla financována napřímo z PRV v rámci žádosti „Dostavba penzionu Vrbice“ Název MAS: NAD ORLICÍ, o.p.s. Název fiche: C.1 Vytváření pohostinné tváře regionu Číslo fiche: 4 Hlavní opatření z PRV: III.1.3 Podpora cestovního ruchu Vedlejší opatření z PRV: III.1.1 Diverzifikace činnosti nezemědělské povahy, záměr a) diverzifikace činnosti nezemědělské povahy Vedlejší opatření z PRV: III.3.1 Vzdělávání a informace

Záměrem projektu bylo realizovat: Venkovní bazén o rozměrech 9,5 x 4,2m – hloubka 1,5m se zastřešením zastřešení z lehké Al slitiny s výplní z polykarbonátových desek (rozměr zastřešení cca. 12 x 6 m). Voda bazénu bude ohřívána solárními kolektory Certifikovaný dětský herní prvek (věž se skluzavkou, hradby, lanová dráha, žebříky, šplhací rampa, šplhací síť, řetězová houpačka, prolézací žebřík apod.) – pro věkovou kategorii 3-14 let Trampolína – sada - trampolína, ochranná síť, schůdky, využití pro děti i dospělé (bodová nosnost převyšující 100 kg) Soubor vybavení pro kolektivní sporty a hry Vybavení hřiště pro volejbal, nohejbal, přehazovanou (volejbalové sloupky na upnutí sítě, volejbalová síť); Vybavení pro badminton včetně hrací sítě; Mini fotbalové branky pro malou kopanou; Ruské kuželky; Komplet vybavení pro zahradní minigolf.

Harmonogram Fáze projektuČasový harmonogram realizace projektu 12/ / / / / / / / / / / / / 2010 Příprava projektové dokumentace Podání Žádosti o dotaci Realizace výběrového řízení Realizace projektu Podání Žádosti o proplacení

Chcete žádat v programu LEADER? Co k tomu potřebujete? Nápad, námět, cíl - zkrátka mít jasno v tom, co chcete a k čemu to bude dobré Odolnost v administraci - LEADER čerpá evropské prostředky a tak je třeba správných postupů a trocha administrativní odolnosti (zkušenosti naberete od MAS) Předfinancování - všechny investiční projekty je nutné předem financovat (peníze mít nebi si je půjčit) a po zdárním ukončení čekat na proplacení dotace Spolufinancování - až na výjimky je nutné něco málo (nebo více) přidat k dotaci Znalosti, jak na to - přijďte na školení pro žadatele, na semináře o projektech, sledujte naše stránky - MAS je tu pro Vás. Vyplatí se také číst naši strategii nebo alespoň opatření a tzv fiche, které umožňují žádatstrategiiopatření Dokumenty a formuláře - MAS k jednotlivým možným tématům vyhlašuje výzvy, u nich vždy najdete potřebné dokumenty a termínyvýzvy Přijít včas - sledujte naše výzvyvýzvy

6. výzva - duben 2012 (příjem žádostí v květnu 2012) Témata projektů vyplývají z připravovaných fichí: A.1 - Upravený venkov - vlídná tvář našeho regionu B.1 - Radosti na venkově D.1 - Stezky, pěšiny a mosty mezi lidmi D.2 - Lesy pro odpočinek a pro lidi

Děkuji Vám za pozornost! Ing. Kateřina Loučková Projektová manažerka LEADER Koordinátorka projektu spolupráce Orlické hory pro všechny