Bezplatná právní poradna Chánov Cílem této aktivity je zvyšování právního vědomí romské mládeže směřující k jejich informovanosti v oblasti prevence kriminality,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář IVIG 2008, Kde plagiátorství začíná Moravská zemská knihovna Brno Mgr. Jana Nejezchlebová
Advertisements

Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Úvodní stránka.
Vzdělání a prosperita Nejlepší investice do budoucnosti je vzdělání.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
střední odborná škola služeb
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPrávní vztahy Datum vytvoření
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Veřejně správní akademie Vyšší odborná škola, s. r. o. BRNO
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Ing. Veronika Dostálková MBA PODNIKÁNÍ - ÚVOD Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
OVĚŘENÍ EFEKTIVITY FIE U ROMSKÝCH DĚTÍ PhDr. Anna Páchová, Ph.D. Katedra psychologie Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy.
S YSTÉM PRÁVA Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Květen 2016.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Studijní obor Management sportu
I. Setkání se starosty obcí
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Bezplatná právní poradna Chánov Cílem této aktivity je zvyšování právního vědomí romské mládeže směřující k jejich informovanosti v oblasti prevence kriminality, školní a domácí šikana, trestná činnost mladistvých, organizování besed s romskou mládeží při využívání znalostí studentů a studentek Střední školy diplomacie a veřejné správy, s. r. o.

Studentská bezplatná právní poradna Chánov Základní informace Studentská bezplatná právní poradna je projekt, který započala Střední škola diplomacie a veřejné správy, s. r. o. ve spolupráci se Statutárním městem Most a studenty a studentky této střední školy. Naše krédo: Baví nás právo a chceme pomáhat! Kdo jsme: Studenti a pedagogové Kde a kdy nás najdete: ZŠ Chánov Od 14:00 do 16:00, každou sudou středu

Studentská bezplatná právní poradna Chánov Naše krédo: Baví nás právo a chceme pomáhat! Poradna bude otevřena v následujících termínech: 27.června – Slavnostní otevření 11. července 25. července 8. srpna 22. srpna 5. září

Studentská bezplatná právní poradna Chánov Naše krédo: Baví nás právo a chceme pomáhat! Poradna bude nápomocna v této právní problematice Rodinné právo – výživné, opatrovnictví … Občanské právo – různé druhy smluv … Správní právo – občanské průkazy, řidičské průkazy, cestovní pasy, evidence obyvatel, registr vozidel … Přestupkové právo – přestupek, přestupková a správní řízení, pokuty a zákazy… Trestní právo – trestní činnost, odpovědnost, tresty, jednání policie a státního zastupitelství, soudy, exekuce A další otázky ze živnostenského a obchodního práva

Studentská bezplatná právní poradna Chánov Naše krédo: Baví nás právo a chceme pomáhat! Pro žáky a žákyně ZŠ Chánov jsme připravili besedy a přednášky ohledně právního vědomí. Sestavili jsme programy určené pro I. a II. stupeň základních škol s ohledem na romskou problematiku. Zároveň připravujeme různé aktivity pro místní děti ze základní školy, ať se jedná o hraní her Cashflow 101, která by měla zvýšit finanční gramotnost či různé sportovní hry, které by pomohly více se seznámit s dětmi. Právní poradna nebude sloužit jenom dětem ze základní školy, ale i jejich rodičům, příbuzným či kamarádům a místním lidem.

Studentská bezplatná právní poradna Chánov Naše krédo: Baví nás právo a chceme pomáhat!

Harmonogram projektu Červen  výzkumy na vytipování problematiky (dotazníky)  zpracovávání právních brožurek z jednotlivých právních úseků  vytvoření jednoduchého slovníku právních pojmů  zakoupení schránky na dotazy žáků a rodičů  hra Cashflow  otevření Studentské bezplatné právní poradny Červenec a srpen  výroba propagačních materiálů  nepřetržitá funkčnost u

Harmonogram projektu Září a říjen  hra Cashflow 101  plnění programu pro I. A II. Stupeň ZŠ  besedy v romském jazyce, které zajistí učitel romštiny a romský básník p. Jan Horváth Listopad  Závěrečné vyhodnocení projektu  Pozvaná média – Romské periodika Romano Voďi, Romea.cz a Mostecký deník

Zaměření projektu pro II. stupeň ZŠ Chánov Finanční gramotnost Společně jsme dospěli k názoru, že bude nejvhodnější tyto žáky a žákyně zasvětit do Finanční gramotnosti prostřednictvím hry Cashflow. Finanční gramotnost (FG) je celoživotní studium. Zabývá se penězi, fungování domácností a předkládá návod na to, jak mít finančně vyrovnaný život. Hra Cashflow kvadrant je jedinečnou možností, jak se FG naučit ještě předtím, než vkročíme do života, zábavnou formou.

Zaměření projektu pro I. stupeň ZŠ Chánov Chceme si hrát Pro děti z I. stupně základní školy jsme vytvořili plán, který bude zaměřen především na učení vytyčených právních problematik formou her, omalovánek, pexesa a různých scének... Budeme se snažit děti pobavit a zároveň poučit.

Střední škola diplomacie a veřejné správy, s. r. o. Škola života

Základní informace Název: Střední škola diplomacie a veřejné správy s.r.o. Adresa: ul. A. Jiráska, č. p. 1887, Most (CZ) IZO: IČ: Tel.: , 918 fax: WWW: Ředitelka: Ing. Vladimíra Ilievová Zřizovatel: Střední škola diplomacie a veřejné správy s.r.o. Školné: 1.500,- Kč/měsíc, (18.000,- Kč/rok) denní forma Typ školy: soukromá Stravování: je řešeno s jinou školou Délka studia: čtyřleté denní / 2-5 nástavba a kombinované Forma studia: denní a kombinovaná

Naše krédo "Žáci jsou smyslem naší práce, je naší povinností tuto práci zvládat a zajistit našim žákům kvalitní vzdělání založené na vstřícnosti, pochopení, odbornosti a partnerských vztazích" Naše vize: Dovést mladého člověka na práh života dospělých připraveného a zoceleného tak, aby mohl čelit překážkám, které mu Život dospělých připraví.

Studijní obory Naše škola nabízí tři studijní obory v denní formě:  Veřejnosprávní činnost se zaměřením na diplomatický protokol a public relations  Bezpečnostně právní činnost  Ekonomika a podnikání A tři obory v kombinované formě:  Podnikání (Denní i nástavbová forma)  Bezpečnostně právní činnost  Ekonomika a podnikání

Pedagogický sbor Naše škola zaměstnává vysoce kvalifikovaný pedagogický sbor.

Pedagogický sbor Ing. Vladimíra Ilievová ředitelka školy Ekonomika podniku, ekonomie, management, marketing, právo, ruský jazyk

Pedagogický sbor Plk. JUDr. Václav Jakubík Právo obchodní, právo, veřejná správa, bezpečnostní příprava, prevence a odhalování kriminality, garant Studentské bezplatné právní poradny v Chánově

Pedagogický sbor Mgr. Bc. Vladimír Vodička Základy společenských věd dějepis, zeměpis, etika a multikulturní výchova, politologie, mezinárodní vztahy, úvod do gender, veřejná správa

Pedagogický sbor Ing. Michaela Svitáková Diplomatický protokol, etika, etiketa, politologie, latinský jazyk, public relations, kultura ve veřejné správě

Studenti Naši studenti se zapojují do mnoha projektů a vyvíjí vlastní mimoškolní aktivity Studentská bezplatná právní poradna Chánov Projekt Cashflow Cirkus mini Soutěž Prezentiáda, Soutěž v grafických disciplínách Na škole je cca 210 studentů, i přesto jsme škola rodinného typu! Ve naší škole se netráví čas jenom učením, máme i spoustu možností, jak využívat volný čas – posilovna, hřiště, tělocvična, studovna, knihovna.. Neučíme se pro školu, ale pro život!

Fota ze života školy

Aula školy

Máme i vlastní kantýnu

Možnost využití volného času

Specifická imatrikulace