ERASMUS+ Porada s fakultami - mobilita zaměstnanců Vysoké učení technické v Brně, 2.12.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
cestovné tuzemské cestovné zahraniční
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Přijímací řízení ke vzdělávání na středních školách pro školní rok 2015/2016 (9. ročník)
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
ERASMUS+ Infoschůzka pro zaměstnance Vysoké učení technické v Brně, Listopad 2014.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
ERASMUS+ ( ) Vysoké učení technické v Brně Rektorát, odd. zahraničních vztahů
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
R OZPOČET K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA Ing. Jana Švarzbergerová Ing. Tereza Modráková , FSS MU 1 Přímá podpora - kapitola 7.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Písemnosti při organizaci a řízení podniku III
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Pracovní stáže
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Seminář pro administrátory
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Informační schůzka k programu
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

ERASMUS+ Porada s fakultami - mobilita zaměstnanců Vysoké učení technické v Brně,

Program porady - zaměstnanci:  1. Podmínky k výběrovým řízením v programu Erasmus+  2. Nové Rozhodnutí rektora  2a. Novinky v dokumentaci  3. Ostatní  Diskuze

Výběrová řízení: Konání VŘ je stanoveno ve Finanční dohodě, v čl. 3, bod 3.5: „Oprávněný příjemce musí být k výukovému pobytu vybrán na základě předloženého Programu mobility prostřednictvím transparentního výběrového řízení, jehož organizace a podmínky jsou v kompetenci vysílající instituce. „

Minimální požadavky na výběrová řízení : VŘ musí být transparentně a veřejně vyhlášeno VŘ musí být zaprotokolováno. Minimální povinný obsah: datum konání VŘ, kritéria VŘ (přednost mají „prvovýjezdy“, naopak omezení opakovaných výjezdů apod.), způsob vyhlášení – webový odkaz, (poskytnutí seznamu partnerských univerzit), složení výběrové komise + podpisy, seznam uchazečů + seznam vybraných – viz. nominační tabulka. Formu přihlášení zaměstnanců si určí fakulta sama (formou přihlášky, em,…).

Termíny VŘ : Výsledky a protokoly zašlete po ukončení dodatečného VŘ do , pro hlavní VŘ do

Ostatní pokyny k VŘ : Pozn.: u dodatečného VŘ na jaro 2015 je potřeba ověřit, zda uchazeči nebyli již nominováni v hlavním VŘ pro ak. rok 2014/15. Doporučujeme, aby uchazeči o dodatečné VŘ měli již při nominaci domluvené přijetí na zahraniční instituci/univerzitě. U mobility školení připomínáme, že jazyková školení mohou tvořit pouze polovinu všech mobilit školení. Kvóty pro dodatečné VŘ: Na výukový pobyt nebudou kvóty stanoveny, předpokládá se přihlášení minimum zájemců (zejména nováčků a těch, kteří se na hlavní VŘ zapomněli přihlásit). Kvóty pro hlavní VŘ: nebudou. Nutno ale realisticky plánovat počty mobilit.

Rozhodnutí rektora – článek č. 1 Postup vyřizování cesty  Před cestou: nutno se nahlásit 14 dní před zahájením zahraniční cesty.  Po cestě: nutno zaslat vyúčtování spolu s originálními doklady přímo k rukám referenta Odboru zahraničních vztahů do 10 pracovních dnů po skončení cesty.

Rozhodnutí rektora – článek č. 2 Obecná pravidla pro mobility Definice pracovního dne: pracovním dne může být den oficiálního pracovního klidu v přijímající instituci. Pracovním dnem může být také den, kdy zaměstnanec cestuje (pokud aktivita nekoliduje s časem uvedeným v cestovním příkaze). Definice podniku u školení: důležitým faktorem je ekonomická aktivita, nikoliv právní forma. Tzn. že vedle firem, vysokoškolských institucí a výzkumných center mohou být považovány za podniky také osoby samostatně podnikající (soukromí podnikatelé), rodinné podniky, společenství a asociace zapojené do hospodářské aktivity. Pokud je cesta započata mimo Brno: lze Pokud na sebe bezprostředně navazují dvě cesty : lze Zrušený pobyt: řešení již zakoupené letenky

Rozhodnutí rektora – článek č. 3 Dokumentace mobilit I. Dokumenty před cestou: Program mobility (Teaching/Training Mobility Agreement) Dokument je oprávněna potvrzovat osoba uvedená v inter-institucionální smlouvě, vedoucí ústavu nebo děkan či proděkan fakulty. Cestovní příkaz Rozdělení financí na zdroje sdělí referent Odboru zahraničních vztahů zaměstnanci em, nebo doplní přímo do předvyplněného cestovního příkazu (v případě, že není doplatek z fakulty). Na vyžádání vypracuje referent tzv. licitační tabulku v členění na příspěvek z Erasmus+ a dofinancování z fakulty. Finanční dohoda (účastnická smlouva) Finanční podpora ve Finanční dohodě se uvádí pouze ze zdroje EU, a to pouze na pobytové dny. Cestovné se hradí pouze ze zdroje MŠMT.

Rozhodnutí rektora – článek č. 3 Dokumentace mobilit II. Dokumenty po cestě: Confirmation of Erasmus+ Teaching Mobility Agreement Ve zcela výjimečných případech lze dodat dokument po cestě naskenovaný (v dobré kvalitě), jinak je potřeba dodat vždy originál. Závěrečná zpráva Papírová závěrečná zpráva – při vyúčtování Elektronická (EU Survey)– po vyúčtování Vyúčtování Částka, kterou má uhradit fakulta se uvede na příslušný SPP prvek na zdroj 1500, ze kterého bude částka účtována vnitropřevodem. Pokud na cestě vznikl neočekávaný doplatek, je nutno jej nechat písemně schválit z fakulty (doloží se při vnitropřevodu doplatku na fakultu).

Rozhodnutí rektora – článek č. 4 Finanční podpora z Erasmus+ Jelikož grant z Erasmu+ je určen na pokrytí části nákladů souvisejících s výukovým pobytem a představuje příspěvek na zvýšené náklady spojené s pobytem v zahraničí, je nutné, aby každý zaměstnanec měl vlastní zdroj dofinancování pro případný vznik doplatku (neuznání nákladů nebo převýšení grantu). Do pobytového grantu se mohou zahrnout navíc také cestovní dny (nemusejí být pracovními), pokud bezprostředně navazují na výuku nebo školení a to za těchto podmínek: Pokud doplatek z fakulty činí více než Kč, lze proplatit 1 den navíc; pokud doplatek činí více než Kč, lze proplatit 2 dny navíc. Přidělení dnů navíc k pobytovému grantu není nárokové.

Rozhodnutí rektora – článek č. 5 Pravidla pro cestovní náhrady dle Erasmus+ I. Diety: Pokud zaměstnanec nečerpá snídaně, je nutné doložit vyjádření písemně). V případě, že snídaně byly čerpány a tato částka je vyčíslená na faktuře, odečte se tato částka z ceny ubytování a již se neponižují snídaně v rámci diet. Jízdné: Letadlo: K faktuře hrazené hotově je nutno doložit také doklad o zaplacení (např. příjmový pokladní doklad), nebo se platba doloží výpisem z účtu. Vozidlo : V prvé řadě se použije služebního auta fakulty – AUS. U AUS se řeší přeúčtování z fakulty na rektorát po cestě. Pokud není k dispozici AUS, lze použít auto vlastní – AUV. V případě, že nelze použít AUV ani AUS, lze použít zapůjčené vozidlo – AUC. U AUC z autopůjčovny se proplácí cena za zápůjčku a za benzín v rámci sazby za cestovní náklady. V odůvodněných případech, pokud se AUV, nebo AUC použije jako místní doprava (místo MHD), lze tyto náklady proplatit v rámci pobytových nákladů. Mýtné –lze proplatit pouze v rámci cestovních nákladů.

Rozhodnutí rektora – článek č. 5 Pravidla pro cestovní náhrady dle Erasmus+ II. Ubytování: ubytování v soukromí – nutno doložit potvrzní U faktury za ubytování je nutno uvést plný název rektorátu, jméno zaměstnance (uvést až v textu níže, nebo až na 2. místě v adrese). Nutné vedlejší výdaje: společně zakoupené doklady – řádě označit U lístků za MHD, kde není uvedena cena je nutno doložit ceník z internetu. V rámci pobytových nákladů lze uhradit tyto poplatky: poplatek za jazykový kurz, poplatek za vstup do galerií, poplatek za internet; poplatek za zavazadlo a za pojištění storna letenky - pokud jsou tyto poplateky uvedeny na faktuře za letenku, uhradí se poplatek v rámci cestovních nákladů.

Souhrn dokumentace Nové Rozhodnutí rektora STASTT Interinstitucionální smlouva Teaching mobility agreementTraining mobility agreement Finanční dohoda Závěrečná zpráva pro EO Participant report (závěrečná zpráva) online Confirmation

Informační zdroje www stránky Odboru zahraničních vztahů k programu Erasmus www stránky DZS k programu Erasmus+ (v přípravě) www stránky Evropské komise k programu a Erasmus+ Guide

Prostor pro dotazy: „?“…. Děkuji za pozornost Bc. Magdaléna Káňová Referentka pro mobilitu zaměstnanců tel: , Rektorát VUT v Brně Odbor zahraničních vztahů Antonínská 548/1, Brno