Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Advertisements

ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ A ZPŮSOBILÉ VÝDAJE.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
OP VK – aktuální stav a vývoj příprav na čerpání z ESF v programovém období Ing. Jana Hadravová Mgr. Simona Kašpárková ORR, Krajský úřad kraje.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (programové období ) Ing. Dana Stodolová Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost  ŘO: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR – sekce řízení Operačních programů EU (odbor 4)  Globální cíl: Rozvoj vzdělanostní společnosti za účelem posílení konkurenceschopnosti ČR prostřednictvím modernizace systémů počátečního, terciárního a dalšího vzdělávání, jejich propojení do komplexního systému celoživotního učení a zlepšení podmínek ve výzkumu a vývoji.

Prioritní osy OP VK  Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání  Prioritní osa 2 – Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj  Prioritní osa 3 – Další vzdělávání  Prioritní osa 4a a 4b – Systémový rámec celoživotního učení  Prioritní osa 5a a 5b – Technická pomoc

Globální granty Jihomoravského kraje Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání (ZŠ, SŠ) Oblasti podpory: 1.1Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Prioritní osa 3 – Další vzdělávání Oblast podpory: 3.2Podpora nabídky dalšího vzdělávání

Globální granty Jihomoravského kraje Výše alokace pro JMK na 1. GG (do r. 2012) Č. oblasti podpory Název oblasti podporyEU (ESF) + ČR (SR) [Kč] 1.1Zvyšování kvality ve vzdělávání Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Celkem

Globální granty Jihomoravského kraje  Forma financování: podpora formou nevratné finanční pomoci (dotace)  Financování v rámci OP VK: 100 % způsobilých výdajů, z toho:85% EU (z ESF) 15% ČR (ze SR)  Způsobilost výdajů: dnem podpisu „Smlouvy o realizaci grantového projektu v rámci OP VK“  Křížové financování: výjimka z nezpůsobilosti výdajů V rámci křížového financování bude možné pořídit zařízení související s realizací projektu, které by jinak spadalo do výdajů nezpůsobilých – do výše 9% způsobilých výdajů (% bude vždy upřesněno ve výzvě).

Globální granty Jihomoravského kraje  Délka trvání projektu: max. 3 roky  Výše finanční podpory: -min ,- Kč -max ,- Kč  Platby: na samostatný účet projektu – nutno zřídit před podpisem smlouvy  Zálohové platby: -do výše 20% způsobilých výdajů projektu -do 30 dnů od uzavření „Smlouvy o realizaci GP“ -o její vyplacení není třeba žádat, je poskytnuta automaticky

Globální granty Jihomoravského kraje  Předkládání žádostí: Jihomoravskému kraji po předchozím uveřejnění výzvy ve formě webové žádosti vyplněné v programu Benefit7 – v elektronické podobě ve formátu *pdf na CD-ROM a v listinné podobě  Výzvy jsou uveřejněny na: a v tisku  Webová žádost Benefit 7:

Globální granty Jihomoravského kraje  Databáze subjektů poradenské a projekční sítě v Jihomoravském kraji: na ( v záložce Informace) pro potřeby žadatelů – jedná se o databázi subjektů poskytujících poradenství při zpracování žádostí, jejich vlastní zpracování, pomoc při přípravě průběžných a závěrečných monitorovacích zpráv a žádostí o platbu Pozor – jedná se o výdaje nezpůsobilé, není možné uplatnit v rámci projektu.

Globální granty Jihomoravského kraje  Příručka pro žadatele: poskytuje informace o tom, jak postupovat při zpracování žádosti obsahuje návod k vyplnění webové žádosti popisuje proces výběru a schvalování žádostí podmínky pro realizaci projektu pro žadatele je závazná je zveřejněna na

Globální granty Jihomoravského kraje  Hodnocení projektů: 4 fáze hodnocení: hodnocení formální hodnocení přijatelnosti hodnocení věcné výběrová komise Kriteria hodnocení a jejich bodové ohodnocení – v „Příručce pro žadatele o finanční podporu z OP VK“. Max. počet – 100 bodů Úspěšný projekt – min. 65 bodů

Kritéria věcného hodnocení projektů 1. Zdůvodnění projektu (zdůvodnění záměru, přínos pro cílovou skupinu) 2. Cílová skupina (přiměřenost cílové skupiny a zapojení cílových skupin) 3. Realizace projektu (klíčové aktivity a stadia realizace, připravenost projektu na možná rizika, předchozí zkušenosti s řízením obdobných projektů, publicita, udržitelnost projektu) 4. Finanční řízení (přiměřenost rozpočtu, vzhledem k cílům a obsahu projektu, provázanost rozpočtu s klíčovými aktivitami, nastavení vnitřního kontrolního systému) 5. Výsledky a výstupy (kvantifikace a zajištění výsledků a výstupů, monitorování projektu) 6. Horizontální témata (rovné příležitosti, udržitelný rozvoj) 7. Specifické požadavky (vydal Jihomoravský kraj)

Globální granty Jihomoravského kraje Podporované aktivity: Popis podporovaných aktivit oblasti podpory 1.1, 1.2, 1.3

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Podporované aktivity Školní vzdělávací programy Implementace nových kurikulárních dokumentů Zavádění vyučovacích metod a modulových výukových programů s důrazem na mezipředmětové vazby Zvyšování kvality výuky cizích jazyků (vč. výuky v cizích jazycích) Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů Zlepšování podmínek pro využívání ICT Rozvoj partnerství a síťování mezi školami i jinými subjekty Podpora informačních center a rozvoj kariérového poradenství ve školách Zavádění systému evaluace ve školách Rozvoj podnikatelských znalostí, schopností a dovedností žáků Vzdělávání pro udržitelný rozvoj

1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků se SVP Podporované aktivity Výuka podporujících rovný přístup ke vzdělávání (individuální vzdělávací plány, e-learning, ICT) Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků Rozvoj poradenství, asistenčních, speciálně pedagogických a psychologických služeb Vybudování „záchytné sítě“ pro osoby ohrožené předčasným odchodem ze systému vzdělávání a těch, co se do systému chtějí navrátit Včasné zajištění minimální garantované péče o děti se sociokulturním znevýhodněním

1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Podporované aktivity Další vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení včetně realizace odborných praxí a zahraničních stáží (kurikulární reforma, jazykové vzdělávání, využívání ICT, moderní pedagogické metody) Metodická podpora výuky cizích jazyků, včetně konzultační a poradenské činnosti Zvyšování kompetencí řídících pracovníků škol Zvýšení dostupnosti, kvality a atraktivity nabídky dalšího vzdělávání pro pracovníky škol

Globální granty Jihomoravského kraje Způsobilé výdaje - výdaje související s realizací projektu, které mohou být hrazeny z veřejných prostředků: Osobní výdaje (mzdové výdaje) Cestovní náhrady Zařízení - nákup nového dlouhodobého nehmotného majetku (licence, know-how, studijní program, software,…), nákup drobného hmotného majetku do 40 tis.Kč, nákup použitého drobného hmotného majetku a zařízení, nájem, příp. splátky operativního leasingu zařízení a budov, odpisy (za stanovených podmínek),výdaje na opravu a údržbu, křížové financování Křížové financování je součástí položky rozpočtu „Zařízení související s realizací projektu“, které je omezeno limitem 25% způsobilých výdajů projektu. Místní kancelář – max. 8% ze způsobilých výdajů Nákup služeb – podíl nákupu služeb na celkových způsobilých výdajích max. 49% Drobné stavební úpravy – nesmí přesáhnout částku za všechny dokončené stavební úpravy v jednom zdaňovacím období v úhrnu 40 tis. Kč DPH – u neplátců DPH

Globální granty Jihomoravského kraje Nezpůsobilé výdaje - výdaje nesouvisející s realizací projektu, které nemohou být hrazeny z veřejných prostředků: Činnosti, které již v rámci jiných programů podporu dostávají Nesplňují princip hospodárnosti, účelnosti a efektivity Vzniklé mimo časový rámec způsobilosti Nákup nábytku, vybavení (pokud nejsou financovány v rámci křížového financování), vozidel, infrastruktury, nemovitostí, pozemků DPH nebo její části, pokud existuje nárok na její odpočet Daň z nemovitosti, daň darovací, silniční, cla … Úroky z úvěrů a půjček Rezervy na možné budoucí ztráty a dluhy Kurzové ztráty Výdaje na právní spory Nedobytné pohledávky Část pořizovací ceny přesahující cenu zjištěnou znaleckým posudkem nebo přesahující cenu v místě a čase obvyklou Výdaje spojené s přípravou projektu (platby konzultantům, kteří pomáhají s vyplňováním žádostí o finanční podporu) a další

Globální granty Jihomoravského kraje  Udržitelnost projektu: 5 let doba, po kterou musí příjemce podpory udržet výstupy projektu (např. počty podpořených osob, nově vytvořených vzdělávacích programů, …) a tím zajistit jejich další využívání po skončení vlastní realizace projektu výstupy a klíčové aktivity projektu musí být udrženy v nezměněné podobě minimálně v rozsahu 40% původního projektu

Globální granty Jihomoravského kraje Předpokládané termíny: Oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3:  byla vyhlášena výzva pro předkládání žádostí o GP  v 8.00 hod. – datum zahájení příjmu žádostí o GP  ve hod. – datum ukončení příjmu žádostí o GP (v listinné i elektronické podobě) - osobně  červenec – říjen 2008 – hodnocení projektů (formální, přijatelnosti, věcné), výběrová komise  listopad 2008 – schválení projektů ZJMK  prosinec 2008 – projednávání a podepisování smluv s úspěšnými žadateli Oblast podpory 3.2:  MŠMT předpokládá vyhlášení výzvy na předkládání globálních grantů nejdříve v září 2008, tzn. vyhlášení výzev na předkládání grantových projektů v r. 2009

Kontakty: Ing. Bohdana Jelínková tel.: Ing. Miroslava Jedličková tel.: Ing. Miroslava Janalíková tel.: Ing. Dana Stodolová tel.:

Děkuji za pozornost