Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Fondy. Nekrytí fondů Fondy nemusí být vždy kryty penězi (241) s výjimkou FKSP Fondy mohou být kryty zásobami, pohledávkami apod. 2.
IGA – VIGA Badatelské studentské vědecké projekty 1 Poskytovatel – IGA Interní grantová agentura VŠCHT Praha IGA.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 24. – 25. září 2015 Harrachov Ing.
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Cestovní náklady podnikatele a zaměstnance. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Vlastní zdroje - fondy.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
VYÚČTOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ A PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH MO STŘEKOV Platné od
24. října 2008Ing. Helena Viktorie Barbořáková I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Rozpočet.
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Místní rozpočtové jednotky
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Příjmy z kapitálového majetku
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Jednoduché účetnictví
Seminář pro příjemce OPVK
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Financování přímých NIV
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Digitální učební materiál
Odměňování zaměstnanců
Správa sociálního zabezpečení
Daň z příjmů fyzických osob
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Program na podporu lesních ekosystémů
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Transkript prezentace:

Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra

Vyúčtování dotace za rok 2008 Vyúčtování – postup Účty – nevyčerpané prostředky

Vyúčtování dotace roku 2008 Termín odevzdání 15. února 2009 Přiložit: tabulka Přehled čerpání dle jednotlivých položek rozpočtu účetní evidence čerpání dotace spolufinancování projektu rozpis (zdroj – částka) komentář k realizaci projektu příloha č. 7 část A vyhlášky č. 551/2004 Sb. tabulka pro podklady CEDRU

Vratky Metodika výpočtu vratek

Účty k 31. prosinci 2008, na který byla dotace poskytnuta na následující bankovní účty Ministerstva vnitra: a) občanská sdružení: číslo /0710 b) obecně prospěšné společnosti a právnické osoby církví nebo náboženských společností: číslo /0710

Účty k 15. únoru 2009 na depozitní účet Ministerstva vnitra číslo /0710

Účty Účty jsou vedeny u ČNB a jako variabilní symbol se uvede číslo Rozhodnutí. Vrácení finančních prostředků musí být doprovázeno avízem.

Podmínky poskytnutí dotace na rok 2009 Formulář (žádost +rozpočtová tabulka) Zásady poskytování dotací Položky – výběr Změny pro rok 2009 Změna účelu položek dotace

Základní podmínka Platná akreditace do konce roku 2009! Řádný termín pro podání žádostí o dotaci: 31. prosince 2008 !

Lze žádat dotaci např. na položky : Materiální Počítač, kopírka Kancelářský nábytek, vybavení učeben, heren apod. Ochranné a pracovní pomůcky pro dobrovolníky Kancelářské, hygienické potřeby Odborná literatura Mobilní telefon

Lze žádat dotaci např. na položky: Nemateriální Pojištění dobrovolníků Lektorné, supervize, účetnictví, psychologické testy apod. na fakturu Provozní náklady (nájem, telefon, internet, poštovné) Školení dobrovolníků, koordinátorů Pronájem místností na školení Cestovné, příspěvek na stravování, ubytování Propagace (tisk, kopírování, inzerce, tvorba webové stránky) Výpis z rejstříku trestů, lékařské potvrzení

Lze žádat dotaci např. na položky: Osobní náklady koordinace projektu - mzda,DPČ,DPP lektorné, supervize,tvorba – správa webových stránek, vedení účetnictví na DPP, DPČ

Nelze žádat prostředky na: pokuty, úroky z prodlení, penále, odpisy pohledávek, úroky, manka a škody zřízení pevných telefonních linek nespecifikované výdaje (tj. výdaje, které nelze účetně doložit) cesty do zahraničí zaměstnanců organizace a jejich stáže v zahraničí pohoštění a dary odměny statutárních orgánů právnických osob

Nelze žádat prostředky na: členské příspěvky v mezinárodních institucích státní sociální výdaje na zaměstnance, ke kterým nejsou zaměstnavatelé povinni dle zvláštních právních předpisů (příspěvky na penzijní připojištění, životní pojištění, leasingové splátky na tvorbu kapitálového jmění (zisku) na výzkum a vývoj provedení účetního auditu DPH, o jejíž vrácení je možné právoplatně žádat na splátky půjček a dluhů

Změny pro rok 2009 Změna usnesení vlády České republiky č ze dne 3. listopadu 2008 Žádosti o dotaci na rok 2010 k 30. listopadu. Vyúčtování roku 2009 do 31. ledna Dotaci nelze poskytnout na státní sociální výdaje na zaměstnance, ke kterým nejsou zaměstnavatelé povinni dle zvláštních právních předpisů (příspěvky na penzijní připojištění, životní pojištění). Ostatní osobní náklady (DPP, DPČ) a fakturované personální služby (např. lektorné, supervize) se poskytují v maximální výši Kč 300,-/1 hod.

Zásady - limity Dotace max. do 70% celkových nákladů projektu Hodinová sazba DPP, DPČ, fakturované personální služby max. Kč 300,-/hod. Měsíční mzda koordinátora, DPČ Kč ,- včetně odvodů(hodinový přepočet však nesmí převýšit částku Kč 250,-/1 hod.). Příspěvek na stravování max. 100 Kč/1den/osoba (nejedná se o stravné dle §163 zákon 262/2006 Sb.) Příspěvek na ubytování max. 200Kč/noc/osoba

Zásady - limity Provoz automobilů (pouze v odůvodněných případech, kdy se prokáže komplikovaná dostupnost hromadnou dopravou, popř. doprava zdravotně postižených osob.) Použije–li zaměstnanec či dobrovolník silniční motorové vozidlo, s výjimkou vozidla poskytnutého organizací (zaměstnavatelem), bude dotace poskytnuta maximálně do výše nákladů, které by odpovídaly ceně jízdného za hromadný dopravní prostředek.

Změny účelu položek dotace Písemné žádosti zasílat během roku nejpozději do 1. října 2009 Žádat pouze o podstatné změny, které je nutné dobře odůvodnit. Nelze žádat o přesun prostředku na osobní náklady.

Informace (služby pro veřejnost) Ing. Hana Frýdlová tel: Ministerstvo vnitra odbor prevence kriminality oddělení preventivní programů a dobrovolnické služby Nad Štolou Praha 7-Letná