MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3.6.2015, Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013 (OP AT-CZ) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Telč Mgr. Gabriela Grycová Odbor regionálního.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Národní program podpory cestovního ruchu
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Interreg V-A Česká republika – Polsko
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
na přeshraniční spolupráci Česká republika - Polsko
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Systémy/Systemy – € Jednotky/Jednostki €
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Projektová dokumentace v projektech pro Strukturální fondy
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Nadnárodní/meziregionální spolupráce (TNC/IRC) vs
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období
Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
OP přeshraniční spolupráce ČR – Rakousko
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Úvodní informace o Fondu malých projektů
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko

Ohlédnutí za programovým obdobím Územní vymezení Prioritní osy v rámci Interreg V-A ČR- PR Specifika programu Finanční alokace Interreg V-A ČR- PR Implementace programu Harmonogram výzev Obsah prezentace

Ohlédnutí za programovým obdobím  vyčleněno 219,46 mil. € k doplnění z českých a polských národních veřejných zdrojů  Zaměření programu:  Prioritní osa I. Posilování dostupnosti, ochrana životního prostředí a prevence rizik  1.1 Posilování dostupnosti  1.2 Ochrana životního prostředí  1.3 Prevence rizik  Prioritní osa II. Zlepšení podmínek pro rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu  2.1 Rozvoj podnikatelského prostředí  2.2 Podpora rozvoje cestovního ruchu  2.3 Podpora spolupráce v oblasti vzdělávání  Prioritní osa III. Podpora spolupráce místních společenství  3.1 Územní spolupráce veřejných institucí  3.2 Podpora společenských, kulturních a volnočasových aktivit  3.3 Fond mikroprojektů  Prioritní osa IV. Technická pomoc  uzavřeno celkem 339 dotačních smluv + cca 2800 podpořených mikroprojektů  dosud proplaceno: 171,9 mil. € (78,3% alokace) - stav k

Ohlédnutí - příklady úspěšných projektů

Územní vymezení ČR: Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Olomoucký a Moravskoslezský kraj PR: NUTS 3: -bielski a rybnicki (slezské vojvodství), -jeleniogórski a wałbrzyski (dolnoslezské vojvodství), -nyski a opolski (opolské vojvodství) + okres strzeliński (podregion wrocławski, dolnoslezské vojvodství) okres pszczyński (podregion tyski, slezské vojvodství).

Prioritní osy v rámci Interreg V-A ČR- PR  Prioritní osa 1: Společné řízení rizik  Investice do rozvoje společných či propojených systémů prevence, monitoringu, reakce a odstraňování následků rizik  Investiční opatření směřující ke zvýšení schopnosti záchranných a bezpečnostních složek efektivně zasahovat po obou stranách hranice  Společná odborná příprava pracovníků záchranných/bezpečnostních složek a útvarů krizového řízení zaměřená na posílení přeshraniční akceschopnosti

 Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti  Zachování a obnova kulturních a přírodních atraktivit, směřující k jejich využití pro udržitelný rozvoj společného pohraničí  Podpora využití nehmotného kulturního dědictví  Infrastrukturní opatření pro přeshraniční zpřístupnění a využívání kulturního a přírodního dědictví příhraničního regionu  Společná informační, marketingová a propagační opatření v oblasti využití přírodních a kulturních zdrojů  Studie, strategie, plány směřující k využití přírodních a kulturních zdrojů Prioritní osy v rámci Interreg V-A ČR- PR

 Prioritní osa 3: Vzdělávání a kvalifikace  Příprava a realizace společného vzdělávání  Spolupráce mezi vzdělávacími institucemi a institucemi na trhu práce  Rozvoj jazykového vzdělávání v rámci školského systému Prioritní osy v rámci Interreg V-A ČR- PR

 Prioritní osa 4: Spolupráce institucí a komunit  Opatření směřující k posilování integrace na lokální úrovni, spolupráce občanské společnosti a další aktivity přispívající ke kohezi na lokální úrovni  Rozvoj spolupráce institucí veřejné správy  Vytváření a rozvoj přeshraničních kooperačních sítí, včetně spolupráce NNO Prioritní osy v rámci Interreg V-A ČR- PR

 Princip vedoucího partnera  Kritéria spolupráce  společná příprava projektu s partnerem z druhého státu  společná realizace projektu s partnerem z druhého státu  společný personál  společné financování projektu oběma stranami  Příjemci:  Orgány veřejné správy, jejich svazky a sdružení  Organizace zřizované a zakládané orgány veřejné správy  Nestátní neziskové organizace  Evropské seskupení pro územní spolupráci  Vzdělávací instituce včetně vysokých škol  Hospodářské a profesní komory, svazy a sdružení  Církve a náboženské spolky  Asociace a sdružení působící v oblasti cestovního ruchu Specifika programu

Finanční alokace Interreg V-A ČR- PR

Implementace programu  Konzultace v regionech  Žadatel posílá JTS nejprve projektový záměr – JTS k němu vydává doporučující stanovisko (min. 2 měsíce před termínem předkládání žádostí)  Žadatel předkládá projektovou žádost na JTS  Hodnocení kontroly formálních náležitostí, přijatelnosti a přeshraniční spolupráce na JTS  Hodnocení kvality a přeshraničního dopadu na tzv. Společném panelu expertů  Schvalování na Monitorovacím výboru

Implementace programu  Příprava Rozhodnutí/Smlouvy na JTS  Kontrola na úrovni jednotlivých partnerů projektu – kontroloři (zástupci CRR ČR a vojvodských úřadů)  Kontrola na úrovni celého projektu - průběžné a závěrečné zprávy  kontrola výdajů a žádosti o platbu – kontroloři  kontrola přeshraniční spolupráce a dopadu – JTS  Kontrola udržitelnosti – obdobně jako v rámci kontroly celého projektu, za kontrolu aspektů přeshraniční spolupráce a dopadu zodpovědné JTS, za ostatní části kontroly zodpovídají příslušní kontroloři

Harmonogram výzev  První výzvy pro standardní projekty: září 2015  Silniční projekty: příjem žádostí – ve zvláštním režimu - ukončen  Vyhodnocen panelem expertů – konec listopadu

Vlajkové projekty  strategický význam pro přeshraniční spolupráci  systémová řešení a komplexní řešení problémů /využívání potenciálu pohraničí k naplnění programových cílů  Výsledky větší než prostý součet výsledků jeho jednotlivých aktivit - dlouhodobý vliv na podporované území  synergie s jinými plánovanými nebo realizovanými záměry

Vlajkové projekty - výzva  Příjem do

Vlajkové projekty – kritéria výběru 1  podíl vlajkového projektu na naplňování cílové hodnoty zvoleného indikátoru výstupu minimálně stejně velký jako podíl finančních prostředků, které vlajkový projekt čerpá na celkové výši prostředků  řeší aktivity klíčové z hlediska naplňování specifického cíle a indikátoru výsledku  splnění 4 kritérií spolupráce

Vlajkové projekty – kritéria výběru 2  podíl vlajkového projektu na naplňování cílové hodnoty zvoleného indikátoru výstupu minimálně stejně velký jako podíl finančních prostředků, které vlajkový projekt čerpá na celkové výši prostředků  řeší aktivity klíčové z hlediska naplňování specifického cíle a indikátoru výsledku  splnění 4 kritérií spolupráce

Děkuji za pozornost! PhDr. Martin Dohnal, Ph.D. Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor evropské územní spolupráce tel: