Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 69 – Představení výzvy, žadatelé, typy projektů, témata projektů a Desatero.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Strukturální fondy v gesci Ministerstva vnitra Ing. Pavel Kryštof Ředitel odboru strukturálních fondů MV ČR.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Národní program podpory cestovního ruchu
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Obsah veřejných rozpočtů III
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Transkript prezentace:

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace chodu úřadů a územních samosprávných celků Metodický výklad výzvy B6 Mgr. Alena Sirotková, Mgr. Veronika Zalomová oddělení metodik a hodnocení projektů Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace chodu úřadů a územních samosprávných celků Metodický výklad výzvy B6 Mgr. Alena Sirotková, Mgr. Veronika Zalomová oddělení metodik a hodnocení projektů

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Představení výzvy OP LZZ č. B6 Datum vyhlášení: Benefit7: Datum ukončení: do 14:00 hod.  Kontinuální výzva = projekty jsou od okamžiku zaregistrování a předložení na MV ČR obratem postoupeny do hodnotícího procesu.  Na zahájení projektu není třeba čekat do uzavření výzvy. Celková alokace na výzvu: Kč Typ projektů: individuální projekty systémového charakteru, naplnění strategie „Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby“ 2

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Podklad pro výzvu  průzkum absorpční kapacity v lednu 2013  předloženo 49 projektových záměrů = Kč  důraz kladen na připravenost projektů, resp. výběrových řízení, zrychlený harmonogram a stabilitu projektových týmů  na základě provedeného průzkumu bylo definováno zaměření výzvy a vymezeni žadatelé  Příloha č. 2 výzvy: Výčet oprávněných žadatelů (organizační složky státu) 3

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Kdo může žádat?  ústřední orgány státní správy vymezené kompetenčním zákonem č. 2/1969 Sb., ve znění pozdějších předpisů, nebo orgány ústřední státní správy, o kterých jejich roli ústředního orgánu státní správy stanoví zvláštní zákon  organizační složky státu řízené/zřízené orgány ústřední státní správy uvedenými v zákoně č. 2/1969 Sb., ve znění pozdějších předpisů, resp. dle zákona č. 219/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, vyjmenované v příloze č. 2 výzvy B6  svazky, asociace a sdružení územních samosprávných celků. Podmínky pokrytí min. území 3 krajů alespoň jedním tématem výzvy 4

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Cílové skupiny = příjemci aktivit projektu  správní úřady, organizační složky státu řízené/zřízené orgány ústřední státní správy a jejich zaměstnanci  územní samosprávné celky a úřady územních samosprávných celků, jejich orgány a jimi zřízené nebo založené organizace a jejich zaměstnanci  politici územních samosprávných celků včetně volených zastupitelů územních samosprávných celků 5

Podporujeme Vaši budoucnost Podporované aktivity výzvy č. B6 1.zvyšování transparentnosti veřejné správy a efektivity chodu úřadů, posílení institucionální kapacity 2.boj proti korupci, ukotvení etických kodexů 3.snižování administrativní zátěže 4.podpora strategického řízení a plánování a tvorba národních koncepcí a metodik s dopadem na území veřejné správy 6

Podporujeme Vaši budoucnost Podporované aktivity výzvy č. B6 5.optimalizace a zefektivnění ekonomických procesů v oblasti finančního plánování, efektivní nakládání s veřejným majetkem 6.zkvalitnění systému metodické pomoci, nastavení postupů a podpory celorepublikových témat v rámci celé veřejné správy 7.vzdělávání ve výše uvedených oblastech, vč. e-learning 7

Omezení a specifika výzvy č. B6  max. objem finančních prostředků na projekt = Kč  min. objem finančních prostředků na projekt = Kč  jeden žadatel může v rámci výzvy podat více projektů  max. objem celkových způsobilých výdajů na všechny projekty předložené jedním žadatelem = Kč Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz 8

Omezení a specifika výzvy č. B6  max. délka trvání projektu = 24 měsíců  realizace projektu musí být ukončena nejpozději  místo realizace = území ČR  výdaje spadající pod křížové financování nejsou způsobilé  Povinné přílohy:  Pověření pro účel schválení a realizace projektu (pokud nepodepisuje statutární zástupce)  Návaznost projektu na všechny dosud realizované projekty žadatele v IOP (1.1) a OP LZZ (4.1) Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz 9

Další podmínky a omezení výzvy Nebudou podpořeny projekty, jejichž součástí je:  realizace zahraniční pracovní cesty  obecné vzdělávání v oblasti IT  jazykové vzdělávání  vzdělávání povinné ze zákona č. 312/2002 Sb. o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů  Svazky, asociace a sdružení územních samosprávných celků jako oprávnění žadatelé výzvy musí pokrýt minimálně území 3 krajů alespoň jedním z uvedených témat. Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz 10

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Revize Operačního manuálu OP LZZ  Verze 1.8 platná od  Úvazky členů RT: povoleno max. 1,0 úvazku u daného zaměstnavatele (HPP, DPČ a DPP celkem)  Např. HPP = 0,8, DPČ = 0,2  jasně specifikovat rozsah práce, uvézt v pracovní náplni – úvazky se nesmí překrývat  Metodika způsobilých výdajů D5 (kap. 2.1 a 3.1) 11

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Revize Operačního manuálu OP LZZ  Audit projektu: povinný pouze u individuálních projektů nad 100 mil. Kč; příručky D1 (kap. 5.4) a D2 (kap. 12).  Pořizované zařízení a vybavení musí odpovídat úvazkům v RT (max. 20% rozpočtu); Metodika D5 (kap. 3.3) = > 1 notebook pro 2 zaměstnance na 0,5 úvazku 12

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Děkujeme za pozornost Odbor strukturálních fondů MV ČR Děkujeme za pozornost Odbor strukturálních fondů MV ČR