Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RLA66, Eleonóra Hamar Position paper Aneb písemný podklad k diskusi.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RLA66, Eleonóra Hamar Position paper Aneb písemný podklad k diskusi."— Transkript prezentace:

1 RLA66, Eleonóra Hamar Position paper Aneb písemný podklad k diskusi

2 RLA66, Eleonóra Hamar Základní vymezení PP  PP v rámci našeho kurzu budeme chápat jako písemnou přípravu ze zadané četby, jež lze využít jako podklad k diskusi na seminářích.

3 RLA66, Eleonóra Hamar Čím PP je a není?  PP není reprodukcí obsahu zadaného textu jako celku  PP nepopisuje podrobně obsah jednotlivých podkapitol zadaného textu.  PP hledá a identifikuje ústřední problém textu.

4 RLA66, Eleonóra Hamar Struktura PP:  1. PP představuje hlavní problém, dilema, otázku, jež jsou v textu řešeny  2. PP reprodukuje autorovo stanovisko, řešení problému, odpovědi na otázky  3. PP formuluje Vaše vlastní stanovisko: tato formulace může mít mnoho různých podob. Klíčové je, abyste vyjádřili vlastní postoj, interpretaci.

5 RLA66, Eleonóra Hamar Formulace vlastního stanoviska  Co si myslíte Vy o daném problému, způsobu nastolení problému, řešení problému?  Možné podoby vyjádření:  aplikace ve výzkumu konkrétního náboženství,  uvedení příkladu, na kterém lze problém ilustrovat,  argumenty podložená kritika teoretické a/nebo aplikovatelné části textu,  poukazy na souvislosti, které zůstaly nejasnými,  poukazy na možná protiřečení v textu, apod.

6 RLA66, Eleonóra Hamar Pravidla pro psaní PP  Příprava celkem devíti PP  Odevzdání PP do IS-u – do patřičné složky přes interaktivní osnovu kurzu nejpozději den před konáním seminární diskuse.  PP bude mít maximální rozsah 2 normostrany.  PP se píše zvlášť pro každý zadaný text!

7 RLA66, Eleonóra Hamar A ještě něco…  PP je třeba přinést na hodinu, protože s nimi budeme pracovat.  Zajímejte se o PP Vašich kolegů. Čtěte si je navzájem a diskutujte o nich v menších seminárních skupinách!  PP tvoříte především pro sebe!


Stáhnout ppt "RLA66, Eleonóra Hamar Position paper Aneb písemný podklad k diskusi."

Podobné prezentace


Reklamy Google