Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LINKA NA VÝROBU ZMRZLINY.  Celková dispozice linky záleží na množství, které chceme za jeden den vyrobit  Je velmi důležité aby uvaření a ochlazení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LINKA NA VÝROBU ZMRZLINY.  Celková dispozice linky záleží na množství, které chceme za jeden den vyrobit  Je velmi důležité aby uvaření a ochlazení."— Transkript prezentace:

1 LINKA NA VÝROBU ZMRZLINY

2  Celková dispozice linky záleží na množství, které chceme za jeden den vyrobit  Je velmi důležité aby uvaření a ochlazení proběhlo co nejrychleji

3 Schematické uspořádání linky  Směs na zmrzlinu se uvaří pak se přečerpává do zásobní nádrže, kam se mohou ještě přidat další přísady.  Směs se neustále v nádrži mích á míchadlem  Odtud se nasává čerpadlem a potrubím se dopravuje do průtokového chladiče  Po krátké cirkulaci v chladiči se hmota vypouští kohoutem do přepravních nádob - konví

4  Chladící systém je nepřímý  Chladivem je solanka  Solanka se dopravuje čerpadlem a potrubím do průtokového chladiče, zpětným potrubím se vrací do nádrže  Vlivem nízké teploty solanky (-20°C) vzniká pára, která na povrchu chladiče kondenzuje (sráží se), stékající voda se zachycuje ve sběrné nádobě  Linka se musí před i po výrobě čistit roztokem, který se nalévá do nádoby a po otevření kohoutu cirkuluje celým zařízením

5 Kontinuální výrobník zmrzliny  Hlavní části výrobníku je válcová nádoba na povrchu opatřená chladícím pláštěm  Uvnitř je lopatkové míchadlo, které nemrazenou zmrzlinu stírá ze stěn válce a posouvá zmrzlinu do přední části výrobníku

6  Zmrzliny a mražené krémy se plní do pohárků, oplatkových misek a kornoutů na plnících a víčkovacích strojích  Součásti plnění je dávkovací stroj, které příslušnou dávku odměřují a vytlačují  Zásobní komory jsou přímo napojeny na výrobníky zmrzliny  Obrázek s popisy

7 Písemné zkoušení 1) Nakresli a popiš výrobník zmrzliny. 2) Co je chladivem u výrobníku zmrzliny? 3) Jaké jsou druhy zmrzliny? 4) Jak se jmenuje stroj, který našlehává zmrzlinu? 5) Jaká jsou hygienická a bezpečnostní pravidla při výrobě zmrzliny?


Stáhnout ppt "LINKA NA VÝROBU ZMRZLINY.  Celková dispozice linky záleží na množství, které chceme za jeden den vyrobit  Je velmi důležité aby uvaření a ochlazení."

Podobné prezentace


Reklamy Google