Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podniková ekonomika Podnik a životní prostředí. Environmentální složka podnikového managementu, formy dobrovolné environmentální aktivity podniku, principy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podniková ekonomika Podnik a životní prostředí. Environmentální složka podnikového managementu, formy dobrovolné environmentální aktivity podniku, principy."— Transkript prezentace:

1 Podniková ekonomika Podnik a životní prostředí

2 Environmentální složka podnikového managementu, formy dobrovolné environmentální aktivity podniku, principy podnikové kultury, image a goodwill podniku, etika v podnikání. Environmentální složka podnikového managementu, formy dobrovolné environmentální aktivity podniku, principy podnikové kultury, image a goodwill podniku, etika v podnikání.

3 Listina základních práv a svobod na jedné straně zaručuje právo na příznivé ŽP a na druhé straně také právo na svobodu podnikání. Tyto práva pak spolu v praxi často soupeří. Listina základních práv a svobod na jedné straně zaručuje právo na příznivé ŽP a na druhé straně také právo na svobodu podnikání. Tyto práva pak spolu v praxi často soupeří. Tyto rozpory řeší stát nejčastěji pomocí legislativy, kdy je podnikatelům povoleno dělat to, co není zákonem zakázáno. Tyto rozpory řeší stát nejčastěji pomocí legislativy, kdy je podnikatelům povoleno dělat to, co není zákonem zakázáno. Z toho vyplývá, že s pokračující devastací ŽP bude podnikatelům toto právo na svobodné podnikání stále více omezováno. Z toho vyplývá, že s pokračující devastací ŽP bude podnikatelům toto právo na svobodné podnikání stále více omezováno.

4 Aktivně prováděná (státem) politika ŽP představuje pro podnik jak příležitosti, tak hrozby. Aktivně prováděná (státem) politika ŽP představuje pro podnik jak příležitosti, tak hrozby. Politika ŽP ovlivňuje nebo přímo vytváří nové okolí podniku. Okolí podniku je ovlivňováno například novou legislativou, požadavky na modernější technologie a tím vznik nových trhů, zákazy některých technologií či látek a tím zánik existujících trhů, aj. Politika ŽP ovlivňuje nebo přímo vytváří nové okolí podniku. Okolí podniku je ovlivňováno například novou legislativou, požadavky na modernější technologie a tím vznik nových trhů, zákazy některých technologií či látek a tím zánik existujících trhů, aj.


Stáhnout ppt "Podniková ekonomika Podnik a životní prostředí. Environmentální složka podnikového managementu, formy dobrovolné environmentální aktivity podniku, principy."

Podobné prezentace


Reklamy Google